Fiiiiiiilm och påpcorn

I morgon är det nyår. Ska fixa något flashigt inlägg om det gångna året hade jag tänkt, men får väl se om det hinns med.

Har en hel del plugg att ta itu med. Det känns tungt att ha det efter sig nu på lovet och jag tar det inte riktigt på allvar att detta lov förr eller senare kommer ta slut och att jag kommer vara tvungen att skriva prov och grejer. Orkar inte. Inte nu. Nu ska jag liksom äta julmat, leta nyårskläder, mysa med Victor och vara med familjen. Det är det ska vara nu.

Nu ska jag träna. Är så duttig!

Nyår i morgon, hihihihihihihihi.

Hos färmor

Tjaaa!

Sitter hos farmor och har onter i magener. Inte kuler alls. Att ha ont i magen alltså.

Det bästa med iPhone är lätt apparna! Laddat ner både det ena och det andra, spelat slut på 50% av batteriet redan... Nerd.


Stencool

Har varit på IKEA och varit cool idag. Jag är ju cool numera. I vanliga fall – när jag bara var badass och inte extremt badass – så hade jag gått upp vid den här tiden (13.15), en ledig dag, medan jag idag gick upp 9, åkte till det stora blå huset med gula bokstäver och handlade med Victorpictor. Känner mig stolt faktiskt.

Ska efter lunchen övningsköra (har lektion i morgon också, bläääääääääää), sedan hela vägen hem till Victor, försöka dra upp Elmsäter ur soffan och sedan vet jag inte. Ja. Det blir nog bra.

Nu ska jag nörda. HEJ DÅ.

"För Mange, han ger dig allt du vill ha"

Sådärja. Nu är jag hemma igen.

Som ni förstod så har jag gått och blivit med iphone. Det är ett heltidsjobb det där alltså. Man måste köpa kläder, se till att den inte slår sig och mata den. Med musik. Så jag känner mig riktigt badass nu (mer än vanligt alltså, jag är ju fruktansvärt badass normalt också) och går runt och är stencool hela tiden. Hehe.

Ska se film med pojken min nu. Ni anar inte vad jag fick i julklapp av honom. HIIHIHIHIHHI.

Hej då.

Jag älskar cambilder.





Puss älskling!

Hat

Jag orkar inte!!!!!!!!!!!!!!!

Skrev ett helt jäkla inlägg precis som raderades... Förstår mig inte på iphones... Bajs!!!!!!!! Det enda jag vet är hur man gör utropstecken.

24 december


23 december


Dan före dopparedan

God morgon.

Victor är här. Hon... haha, nu kallade jag honom för hon. Fail. Nej. Seriöst.

Han kom hem igårkväll när jag var på Liseberg. Rikigt mysigt där för övrigt, gå dit! Sista dagen är idag (så nej, det lär säkert inte alls vara mycket folk där). Mötte honom vid busshållplatsen, dit vi gick hela tiden i åttan och nian när vi var tillsammans. Vår plats.

Idag bär det av till mormor och morfar. Ska bara slå in det sista paketet, ta en dusch och vinka av Victor.

Lär inte skriva någonting på några dagar, förutom julkalendern förstås, men ta det lugnt! Jag kommer tillbaks. Någon dag innan nyår. Och som jag ser fram emot nyår förresten! Fast det tar vi en annan gång.

Ha det bra så länge. God Jul!

Jullov!

Nu är det lov.

Det saknas ändå någonting. Var på Liseberg med en hel del människor idag, men fick ändå inte samma julkänsla som förra julen. Snön, var är snön?

Jag saknar att behöva se upp med var jag går. Vill vara tvungen att gå bort från gångstigen och gå i gräset istället för att det är mindre halt där. Jag vill halka omkull bland folk och tycka att det är jättepinsamt. Som den gången när jag råkade ramla då jag skulle gå över vägen och en bil stannade för att släppa fram mig. Pinsamt.

Nu ska jag äta. Sedan ska jag träffa Victor.


22 december


21 december


Julstämningen kommer krypandes

Jag skulle gå och lägga mig när jag plötsligt sneglade ut genom fönstret. Stora, vita snöflingor dalade långsamt ner i gatlyktornas gula sken! Äntligen.

Och nu ligger den fortfarande kvar! Snön alltså. Det kanske inte är några enorma mängder – det känns ju inte som att man kan räkna med några större mängder snö i år –, men det har åtminstone gjort omgivningen lite vidare. Lite mer julstämning.

Det är dock långt från snön tidigare år.


Nu är prov, läxor, äckliga skolsaker över

Julbord i skolan idag. Och dans runt granen. Dessutom köpte jag de sista julklapparna efter jag klippt mig. Nåja, jag har faktiskt en enda kvar, men jag vet vad det ska vara.

Diesel går och gnäller och skriker hela tiden nu. Är det inte att hon blev nekad till att få smita ut så är det att hon har tråkigt. Då sätter hon sig mitt på mattan i hallen – centrum i huset – och hoppas att någon hör henne, vilket vi gör. Då gnäller vi tillbaks. I alla fall jag. Nu sitter hon där igen, haha.

Ska se jul med Ernst nu. Slår vad om att han fortfarande trippar omkring barfota.

20 december


19 december


18 december


Vad är det? Sex?

Det är 6 dagar kvar till julafton om jag inte misstar mig.

På tal om 6.

Jag har lärt mig att man aldrig under några omständigheter ska skriva klockan 6 med bokstäver. Då menar man någonting helt annat som inte har med siffror att göra.

Fast det var inte detta jag skulle skriva. Jag skulle skriva att det är 6 dagar kvar till julafton. Det är mindre än en vecka kvar tills den där tjocka farbrorn kommer och knackar på dörren och skrockar lite mysigt. Idag är första dagen denna höst-vinter som det faktiskt känts som vinter utomhus. Det låg ett ytterst tunt lager snö på marken, det var riktigt kyligt i luften och det luktade vinter. Så nu har jag faktiskt lite julstämning inombords. Det bidrar dessutom att vi har julpynt över hela huset och granen dessutom är inburen.

Diesel har Dieseldamp. Hon har aldrig sett en gran och julpynt i hela sitt liv och gläder sig med att bita huvudet av tomtar och slå ner julgranskulor från granen. Väldigt underhållande att titta på, men inte lika underhållande att städa undan när hon väl vält skiten.

Da träd förra året.


17 december


Upptaget

Så väldigt upptagen idag.

16 december


Meningslöst inlägg

Helg, helg. Strålande helg. Bred ut dina vita... va?

Nu väntar mig ett prov, 3 dagar meningslös skola och sedan lov. MAHAHAAA. Ska bli härligt. Har dock inte köpt alla julklappar än. Har kanske 3 stycken kvar. Ajsing bajsing lille katt.

Ska spela lite ännu meningslösare spel på datorn nu. Har så roligt. Yaaaaaahaaay.

15 december


Snart heeelg

Kul. Min hals känns sämre igen. Yaaaay.

FÖRRESTEN. Fick tillbaks fysikprovet + det där nedrans matteprovet. Låt mig helt enkelt säga att det gick JÄTTEBRA på fysiken (är inte ironisk, faktiskt) och mycket bättre än jag väntat på mig matten. Så jag är nöjd och ska fira med sushi i kväll. Mums.

Nu ska jag plugga till det allra sista provet innan jag äntligen kan gå på jullov. Lovet börjar om 4 skoldagar.


14 december


Tio dagar kvar till julafton

Var hälsad.


Idag var en kort dag. Började 8.20 och slutade 9.40. Ehehehe. Det var nämligen buffertdag, men skulle dit och rådda med ljudteknikarna. Rådda. Vad cool jag känner mig när jag säger det.

Vaknade dock med migrän! Eller, med det där äckliga flimret som gör att lite av mitt synfält försvinner. Idag kunde jag inte se min vänstra halva av ansiktet när jag såg mig själv i spegeln. Nåja. Jag gick i alla fall till skolan – stjärnelev som jag är och allt – och tvingade mig rådda eftersom jag annars skulle få göra det i morgon. Blä. Sedan åkte jag hem, somnade i mamma och pappas säng med Diesel och sov i någon timma. Jätteskönt och jättejobbigt på en gång. Jätteskönt för att... ja, jag tror inte jag behöver säga hur underbart det är att sova. Och jättejobbigt för att hela dagen försvinner om man sover på dagen.

I kväll ska jag sitta på mitt arsle och se på tv. Det är mina fantastiska migrän-planer. Hel ye.

13 december


Maaaaaaaaaaaajskolv

God kväll mina undersåtar.

Har tagit det lugnt och varit hemma från skolan idag. Halsen är värre än tidigare, men jag skulle tro att febern gått ner. Däremot går jag på 2 ipren, så jag kan ha fel, hähä. I vilket fall som helst så måååste jag släpa mig iväg till provet i morgon, för har under dessa 1,5 åren varit sjuk på 2 prov. Dessutom samma lärare. Så om jag skippar detta har jag i hans ögon troligen "skolkat" 3 prov. Så baj.

Ska plugga matte nu.

Igen.

Hej då.

12 december


11 december


Sjuk

Idag har jag gått på ipren hela dagen och då jag mått tillräckligt bra för att sitta upp och räkna matte har jag gjort det. Duktigt ändå.

Halsont + eventuell feber. Jag vet inte riktigt huruvida det är feber eller inte, men jag har ont i kroppen och växlar hela tiden mellan att frysa och svettas för jäkligt. Inte haft ork med datorn.

Familjen är i väg på julpyssel - kan alltså inte följa med - så jag och Diesel är ensamma hemma. Det var lite läskigt förut. Innan de skulle åka satt vi och åt och upptäckte plötsligt att Diesel försvunnit. Hon brukar alltid gå och skrika när vi inte gullar med henne. Mamma öppnade dörren till tvättstugan i fall hon hade sprungit in dit, men sedan gick de. "Diiiieeeseeeeel, var äääär duu?" gick jag runt i huset sedan. Hon var inte där hon brukade. Inte i vardagsrummet i fönstret, inte på en stol i köket, inte i tvätstugan på tvättmaskinen eller handfatet, inte i badkaret och inte i duschen, inte i mamma och pappas fåtölj, inte i deras klädkammare (gick dit och öppnade i fall pappa råkat stänga in henne), inte i soffan i arbetsrummet och inte under trappan. Så jag blev väldigt orolig. Hade hon smitit ut?

Jag ringde mamma och gjorde henne orolig också och hon föreslog lite olika platser där hon kunde vara. Jag hade dock redan kollat dem alla. Sedan kom jag på att det överfulla rummet innanför tvättstugan kanske var öppet, så jag gick in i tvättstugan igen. Då fick jag syn på henne.

 


10 december


Julstämning


Livet i en liten låda

Lördag.

Vinden har minskat och huset knakar inte längre. Jag tycker det är på tiden att det börjar snöa nu, men inte gör det det. Tredje advent i morgon. I morgon. Snö? Regn. Och blåst.

Jag har fått redigt ont i halsen. Inte bra. Det sved åt *** när jag drack juice förut, haha, så den måste vara lite känslig nu. Uschi.

Nu ska jag göra det jag älskar mest. Inte. Plugga.

Stooorm

Vissa av oss – hur smal man än är, tror jag – har en liten bulle på magen. En liten utåtstående bulle. Alltså. Äh. Jag kan inte förklara det och känner inte för att blotta min mage, framförallt inte nu när jag ser höggravid ut efter att ha ätit ett berg mat. Ehe... Men jag har en sådan bulle. Jättecharmigt tycker Victor.

Men det var inte det jag skulle prata om!

Det blåser här. Blåser! Jag som aldrig riktigt upplevt någon slags storm eller översvämning tycker detta är jättespännande och sitter och myser inomhus när huset knakar. Egentligen borde jag nästan ta knakandet som ett varningstecken. När jag gick från skolan till bussen förut var jag flera gånger tvungen att stanna. Inte bara för att jag plötsligt inte kunde ta ett steg framåt utan puttades bakåt, utan även för att jag nästan trillade omkull. Det blåser så mycket att man inte har kraft nog att ta sig framåt utan pressas bakåt! 30 m/s sa någon på nyheterna. "30 m/s" tänkte jag. "Det låter rätt mycket ändå"... Så jag gjorde om det till km/h.

Det blåser alltså med 108 km/h. Haha. Det är som att stå på ett biltak på en bil som kör på motorvägen. Förstå att jag tycker det blåser mycket allstå. Riktigt läskigt.

Nu ropar Dieseldorfen. Lekdags!

Gammal, men dock så cool och omotiverad, bild.



9 december


8 december


Jag är friiiiiiii

Det är över. Trots känslan att mitt liv slutade med det här provet, att ingenting skulle komma efteråt, så sitter jag här igen och skriver till er. Är det inte otroligt? Och provet är förbi.

Provet gick tillräckligt bra för att jag ska kunna hoppas på ett MVG, men ändå inte tillräckligt bra för att jag ska kunna få det - tror jag. De frågorna med "MVG-kvaliteer" hade jag massor med tvivel på, men nåja. Får väl vänta och se vad det blir för resultat.

Nu sitter jag alltså här med känslan av att det är lov i kroppen. Vet inte riktigt hur jag ska förklara det, mer än att jag kommit över den där stora feta väggen som separerade mig från lovet. Trots att jag har två prov kvar så var det detta som var störst och jobbigast. Vet heller inte hur jag ska förklara för er, så jag ritade en bild.



Där var bilden. Hoppas ni förstår. Nu ska jag träna! Kram!

7 december


Uh..

Jag har en fullt godtagbar anledning till varfär jag är off och ni inte fått julkalender och grejor.

Slutprovet i Fysik A är som sagt i morgon.

Just nu känns det inte så farligt. Nej, det känns inte som att jag kommer kunna åstadkomma det där åtråvärda MVG:t trots allt, men livet är mer än bara betyg. Faktiskt. Och om jag lyckas med ett VG är ju även det otroligt bra! För fysiken är det svåraste ämnet på natur. Det sägs inte bara av mig, utan faktiskt av alla jag frågat. Så... VG. Nöjd. Får bara se till att övertyga mig själv nu så jag inte kommer hem supermissnöjd i morgon, haha.

Julkalendern kommer strax inrullande folk!

6 december


Je m'appelle baguette

God morgon mina feta julskinkor.

Idag sitter inte Sofie på en stol i skolan. Idag sitter hon på en stol hemma. Hon mår illa, har ont i magen och huvudet, men är glad ändå eftersom det faktiskt är snö ute.

Ja, jag vet att det regnar just nu, men man får vara glad så länge det varar!

Dålig dag

Jag har haft en dålig dag idag. Därför tänker jag göra en punktlista.
  • Jag blev väckt en massa i natt av Diesel.
  • Vaknade därför för sent och hann inte äta frukost och fick halka ner till bussen.
  • Bet mig i tungan. Aj.
  • Var på jättedåligt morgonhumör och var sur och vresig mot allt och alla.
  • Hade svenskaredovisning som jag sett fram emot så länge, men eftersom jag var på så dåligt humör gick det inte så bra som jag hoppats.
  • Jag förstår inte matten och gjorde 2 tal.
  • Åt äcklig mat.
  • Tuggade därför 4 månader gamla tuggummin.
  • Fick bajont i magen.
  • Det gick över, så jag blev tvungen att stanna kvar.
  • Sprang till tåget - som var i tid -, men sedan kom inte bussjäkeln.
  • GICK hem från station.
  • Tappade känslen i underläppen.
  • Råkade trampa på en av Diesels alla kattleksaker ---> Sofie ramlar omkull på vardagsrumsgolvet.

Så. Ja. Den har varit dum.


5 december


4 december


Första advent

Ska iväg till kusiner nu, så ni får julkalendern när jag kommer hem i kväll!

FÖRSTA ADVEEEEENT!

Längesen ni fick en cool cambild så nu får ni en!


Väldigt trött

Ska alldeles strax ner och äta frukost. Sedan blir det återigen fysikplugg och sedan bär det av till kusinerna! Ska bli riktigt roligt!

Enligt yr.no så ska det komma lite snö i natt. Och mot slutet av veckan ska det bli minusgrader så det smäller om det. Nu gäller det bara för oss att hålla tummarna för att det stämmer! Det är ju ändå andra advent idag, då behövs det lite snö. Åtminstone lite frost.

3 december


Lördagkväll

Är det okej att byta om från den där stora tröjan man sover i först klockan sju på kvällen? Är det det? Jag tycker det i alla fall.

Nu är jag ombytt och luktar gott och klappar mig själv på axeln (seriöst. Jag klappar mig verkligen på axeln) eftersom jag varit så duktig med mitt pluggande idag. Kan med gott samvete sitta i soffan resten av kvällen! Har pluggat i... 6 timmar. Det ni! Och ändå har jag ett kapitel kvar att räkna. Fysik. Provet är på torsdag! Har velat ha MVG - vill jag ju såklart fortfarande -, men känner nu att jag inte är kapabel till att lära mig allt det som vår lärare predikat om på de lektioner jag valt att inte lyssna. Jag gör helt enkelt så gott jag kan på provet, men blir ändå stolt om jag får VG. Det viktigaste är ju att jag försöker. HAHAHA. Vad smörigt det lät.

Självklart ska jag inte bara sitta på rumpan i kväll - åtminstone inte bara i soffan. Efter att detta inlägg är klarskrivet ska jag vrida upp julmusiken på högsta volym och slå in de julklappar som tillkommit till min lilla hög! Mahahaha. Det är julafton om tre veckor. 13 skoldagar kvar till skolavslutning också. Känns så himla bra.

För att gå tillbaks till fysikpratet: enda anledningen att jag klarar av att sitta och koncentrera mig på fysikuppgifter är att det här är sista gången på gymnasiet som jag behöver plugga till ett fysikprov! Valde ju bort Fysik B, så jag slipper alltså den jobbigaste kursen på natur. JAG ÄR BÄST.

God lördag till eder alla!


2 december


Ajsing bajsing

I mitt huvud just nu.

"Jag borde sätta på mig ett par byxor om någon skulle råka trilla in på rummet."

"Undrar om man kan sätta ihop två olika bhs så man får en med STOR kupa och en med liten. Min vänstra har svullnat upp. Jäkla innebandybollar alltså" Edit: alltså, jag fick en innebandyboll skjuten rakt på mig. Kände att jag behövde förtydliga det.

"Om det stod en häst här i detta rum i detta nu, skulle jag lätt dödat den med mina ninjaskillz, gjort upp en eld på golvet, grillat den, drejat keramiktallrikar, böjt till bestick med mina bara händer och sedan äta upp besticken. Nej. Hästen menar jag! hungrig är jag."

"Nu blev jag ännu mer huvud. HUNGRIG!"

"Jag kan inte koncentrera mig..."

"JAAAAAAAAAA MATEN ÄR KLAAAAAAAAAAAAAAAAAAAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"

Ni får julkalender senare, mihihihi!

Klart det blir julkalender - 1 december


1 december och en riktigt god jul

Mina damer och herrar. Första december har äntligen anlänt med riktig julstämning på da blogg. Får ryck. Just nu har jag runda snöflingor som sakta dalar ner (och försvinner nedanför första inlägget - irriterande), men vill ha stjärnor. Kanske kan fixa det! Och headern är ändrad! JUL!

Självklart såg jag julkalendern i morse. Den verkar bättre än resten av barnprogrammen nu för tiden. Kanske så att jag faktiskt försöker se alla avsnitt nu fram till julafton. Mys x1000.

På tal om barnprogram. Jag tycker seriöst synd om alla barn nu för tiden... dagens barnprogram suger. Åtminstone de jag råkat klicka in mig på. Eller råkat och råkat. Ehe. På miiin tiiiiid var det sååå mycket bättre. Med Nalle Puh. Nalle Puh. Och bröderna fluff. Aaaaah. Det var bättre förr.

RSS 2.0