I väntans tider

Det gick betydligt bättre än jag förväntade mig idag! Frågeställningen var "Kommer engelskan en dag att ersätta svenskan?" och jag flummade osammanhängande på om att svenskan bara kommer förändras, inte försvinna. Så det gick bättre än vad jag trodde det skulle göra. Var klar efter två timmar, alltså halva tiden vi hade på oss. Skulle inte tro att det var någon som satt av hela tiden i och för sig.

Sitter i skrivande stund och väntar på en väldigt seg pojkvän. För några dagar lät det såhär:

Sofie: När kommer du?
Victor: Vid niotiden.
Sofie: När är kommer du hem till mig då?
Victor: Runt tio.

Idag har jag fått veta att det inte riktigt var så det låg till.

Sofie: När kommer du?
Victor: 21.57
Sofie: Jaha, men när kommer du hem till mig då?
Victor: 22.30 kanske.

Och nu har jag fått reda på att han kommer hit elva. Förvirrad Sofie. Nåja, han kommer väl hit förr eller senare.

I morgon bär det iväg till Danmark med Jojos familj! Ska bli riktigt roooligt. Det blir det dessvärre inte för er eftersom jag inte har tillgång till da nät och därför kommer det vara tommare än vanligt här på bloggen. Ni har höstlov så ni kan säkert hitta på någonting annat än att F5:a Sofie otroligt fantastiska blogg. Eller ja. Lycka till med det.

Käften spänner som en jag vet inte vad förresten. Det var kul, de gjorde ganska fel där på tandregleringen så eftersom jag hade prov och hade bråttom iväg så gjorde de någon slags nödlösning vilket resulterade i att jag är en liten silverdutt fattigare nu. Äh, ni fattar ändå inte vad jag menar, men kul var det!

Nu ska jag ner och invänta pojkvännen min. Måste köra iväg honom vid sju i morgon bitti. HÄMND. Ha ett bra höstlov så hörs vi på onsdag igen! KRAAAM!

Bild från en av förra höstens promenader.


Orolig Sofie

Yahaaay. Ska till tandregleringsspecialisten (säg det snabbt efter varandra, hähä) nu på morgonen, sedan efter 50 minuter börjar vår uppsatsskrivning. Där ska man skriva en essä om engelskans påverkan på svenskaspråket. Det kommer gå åt... skogen.

För det första: Jag kan inte skriva en essä, har aldrig skrivit en essä och kommer därför inte kunna skriva en essä på provet.
För det andra: Jag kan inte längre skriva under press, som ni säkert märkt på bloggen. Kan helt enkelt inte formulera mig ordentligt i större sammanhang som när man måste skriva en text.
För det tredje: Att det är 4 timmar gör mig inte direkt mindre orolig.

Nu ska jag ner och slänga i mig frukost för att sedan få skjuts in till taaandreeegleeeriiiingsspeeeciiiiaaaliiiisteeen.

Ha en bra sista-skoldagen-innan-höstlovet-börjar-dag!

Skadad av natur

Behöver jag förklara hur fullständigt patetiskt det är att drömma drömmar - nej, förlåt, menade mardrömmar - om sina betyg? I natt drömde jag att jag fick G på uppsatsen vi ska skriva i morgon i svenskan. Blev så fruktansvärt besviken på mig själv i drömmen, så nu är jag orolig på riktigt för hur det ska gå på den. Som sagt: patetiskt.

Ska egentligen äta nu, så det var ett rätt dumt läge att skriva inlägg precis nu, för det verkar ju redan nu ta slut. Ni överlever nog!

När ni kommer hem från skolan i morgon så är det höstlov. Bara så att ni vet.

Bra kväll, bra kväll

Jag är varm och jag är trött och lycklig. Varm för att ja, det är varmt här. Trött för att... nej, jag är nog inte så trött när jag tänker efter. Lycklig för att jag har en slapp kväll, en slapp morgondag och ett inkommande höstlov = inkommande Victor.

I kväll ska jag redigera film, mysa med Diesel och se på tv. Ni vet, sådant jag ala1222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222er

Ursäkta, Diesel gick på skrivbordet.

Så... Ni vet, sådant jag aldrig har tid för annars. Så nu ska jag ner och nörda allt vad iPadspel heter och äta chips.

Hoppas ni har det bra!

Favorit i repris!


Alldeles för tidigt för att öppna ögonen

Det blir tommare och tommare här numera. Jag orkar bara inte. Har inte suttit vid datorn alls på senaste tiden och det är jätteskönt! Känner mig så stressad.

Men vem vet när nya inlägg dyker upp igen. Kan ju få lusten att blogga bara sådär.

Ha en bra onsdag! Kram!

God natt

God kväll gott folk.

Nyss hemkommen från Jowhannz! Är skittrött och ska sova snart tror jag... Suttit och kollat rage quit på youtube så sitter och fnissar lite för mig själv eftersom jag redan är övertrött. Allt blir så mycket roligare när man är övertrött. En gång skrattade jag åt allt. Och då sa någon baguette (eller var det helt enkelt macka?) och då bröt jag ihop. Har nog aldrig hört något roligare i hela mitt liv – om man bortser från en gång i skolan då jag verkligen bröt ihop i ett hysteriskt skrattanfall åt ingenting och blev tvungen att sitta ner för det var omöjligt att stå.

Oj, vad jag pratar strunt nu, ska nog ut till badrummet och putsa järnvägen. God natt!

Konstig sak att ha med sig till skolan

Fick detta mejl till min skolmejl härom dagen, det var utskickat till hela skolan.


Nytvättad kisse

Vi har försökt tusen och åter tusen gånger att tvätta Diesel. Det har inte funkat eftersom hon hela tiden envisas med att hoppa ur badkaret.

Men vi löste det.


Yppdatz

God morgon alla glada och tjuriga!

Gick upp vid halv 9 idag och satte mig nere i soffan med HP 4 och myste under en filt med Dieseldorf. Det är så skönt att gå upp före alla andra. Huset är tyst och det är fortfarande som en tung sömndimma i hela huset. Jätteskönt.

Min lördag består av en nypa plugg, ett par gäster och en fet kväll hos Jowhannz. Ska bli kul.

Nu ska jag in i duschen.

Don't worry be happy

Hej! Länge sedan sist?

Har varit så illa tvungen att råplugga till ett Matte C-prov som vi hade idag, så satt inte ens vid datorn 5 minuter igår. Sådeså. Mycket få saker är så skönt som känslan när man har gjort klart ett 3 timmars prov och lämnat in det, går ut genom auladörrarna och vet att man presterat bra. Jag tror jag hamnar på åtminstone ett VG. Så jag presterade bra.

Nu i helgen lär det bli annorlunda! Ska plugga historia så då är jag inte helt försjunken i logaritmer och andragradskurvor. I kväll blir det robinson på tv för mamma och mig eftersom våra "män" är någon annanstans, så det ska bli skönt. Skönt att inte plugga!

Vet ni vad som är jättemystiskt?! Jag är glad och jag har varit glad hela veckan trots allt plugg och trots den illvilliga spänningshuvudvärken som smög sig på i förrgår och inte släppt än. Livet är ju allt bra härligt ändå, med underbara människor och underbar natur. Natur som i utomhus då, givetvis.

Ska spela in Don't Worry Be Happy nu. A capella. Passande låtnamn för hur jag mår just nu: förbannat bra.


Den sanna naturaren

Det kommande lovet känns inte särskilt speciellt. Jag ser inte fram emot det såsom jag alltid brukar göra till loven och jag känner heller inte att jag är i ett så stort behov av det.

Till skillnad från många andra har jag redan haft 2 lov under den här terminen: de helgerna Victor kommit hem. De helgerna är som små milstolpar, små ledigheter där jag försvinner bort från allt vad pluggande heter och bara låter mig slappna av och vara med min alldeles egna pojke. Det är så härligt. Så av den anledningen så är höstlovet en underbar helg som de andra.

Varför går jag då runt med en tyngd i bröstet? Känns som ett stort berg eller något, lite kantigt är det också. Jo, för att när höstlovet väl är slut så väntar mig 6 veckor av konstant pluggande. Visst att det är jullovet som börjar efter de där 6 veckorna, men prov efter prov efter prov känns ändå inte särskilt lockande. De där småloven - våra helger - försvinner då. Det blir nämligen omöjligt att få ihop våra skolors planering med både träningar, tävlingar och prov. Så, efter att höstlovet är slut kan jag lika gärna gå och begrava mig i en färgglad lövhög eller någonting, eventuellt fly landet, för jag orkar verkligen inte med de där veckorna.


Det var måndag idag, så ni vet

Återkommer i morgon.

BATMAN.

Mrs Jack Sparrow


SÅDÄRJA!

Då är jag tillbaks efter en helg fylld av passande av en styck hund, en styck shopping (behövlig shopping) och en styck tråkigt plugg. Hyrde dessutom – LAGLIGT – Pirates of the Caribean 2 igår kväll och 4:an idag! Ska se den i kväll, miihihii. Känns så otroligt mycket mysigare att hyra film än att ladda ner eller se någon som går. Då känner jag mig liten igen. Liten och fet.

Kanske visar jag mina inköp för er senare? Eller kanske inte?

Bästa...

Jag är bäst

Jag är så trött. Trött i huvudet, trött i kroppen och trött som i sömnig. Sitter och gäspar och har ingen ork att röra mig. Jag orkar inte ens gå ut till köket och hämta ett glas mjölk! Tänka sig.

Sprang 3 km på idrotten idag. Behöver jag ens redogöra för er hur stolt jag är över mig själv? För inte så länge sedan trodde jag inte att jag ens skulle våga mig på att springa en halv meter, men nu! Vad har hänt? Ja, det vet inte jag heller. Dessutom – detta kommer ni inte förstå er på över huvud taget – gymmade jag efter idrotten! HELT BADASS!

Så ni kanske förstår varför jag känner mig som jag gör. Tror jag borde dricka mer också... Hm. Snart.

För övrigt ägde jag och Maria som wo-men in black. Sprang runt i hela skolan, hoppade fram bakom skåp och rullade ninja-style på golvet! De övriga superhjältarna/skurkarna var superbra i år (höhö, super)! Betydligt fler än förra året. Såg till och med två bananer i pyjamas och en fyrkantig minecraft-snubbe! Svampbob fyrkant och Patrick var också där. Håhå.

Nu skag jag fortsätta sitta still. Hej då!

Superhjältedag på g

I morgon är det superhjältedag i skolan igen! Kul!

Minns ni mig förra gången? Björnligan.


Detta år kör jag och Maria och jag på...:



MEN IN BLACK! FTW. Vi har till och med aliens!

Älgdrama


Pappa blev nästan nertrampad av en älg förut. Såg det inte själv, men fick historien redovisad tre gånger av tre familjemedlemmar så det känns lite som jag var där och såg det ändå.

Det gick enligt dem till såhär:

Pappa och bror skulle ta bilen till elljusspåret för att springa, men när de kom utanför dörren upptäckte de en stor älg som stod och tuggade på vårt minimala äppleträd. Pappa fick rycket och började klappa för att skrämma iväg den – vilket inte fungerade – så han började gå mot den istället, fortfarande klappandes. När han var på andra sidan trädet (2 meter från älgen) fick älgen syn på pappa och fick rycket den med! På 2 röda sekunder var älgen bredvid pappa och pappa fick panik. I samma stund som älgen halvt ställde sig på bakbenen kutade pappa iväg bort mot vår sten som är belägen mitt på gräsmattan. Men..! Otur i oturen så halkade han omkull! Älgen, som fortsatt efter honom när han sprungit iväg, tappade intresset när han ramlat och lunkade istället nöjt iväg till sina två föl.. kalvar.. älgkalvar va? Ja, älgkalvar.

Han fick i alla fall en rejäl utskällning av mamma sedan. Pappa alltså, inte älgen. Jag skrattade mest.

Bra dag

Det har varit underbart väder idag. Solen har spridit sitt numera kyliga sken över de färgglada löven. Tvingade iväg mig till skolan idag, kände att det var dags. Dagen i sig var rätt slapp med lektioner där man inte behövde ha öronen spetsade hela tiden och tog bussen hela vägen hem. Det är så härligt att åka buss. Att bara sitta där med sin iPod gör mig så till freds. Känns som att all stress plötsligt inte finns längre och att plugget känns överkomligt. Det är typ tvärtemot vad jag känner just nu.

Ska sätta mig och läsa lite franska nu och förhoppningsvis har jag en rätt tom kväll framför mig sedan!


Älskar photo booth.

Påtal om nostalgi

Sitter och tittar på gamla tv-serier jag kollade på när jag var liten. Hade helt glömt bort Bröderna Fluff! Humor det där, till skillnad från dagens dåliga barnprogram.


Och för att inte tala om doktor Mugg!


Tycker verkligen synd om dagens barn som inte får uppleva dessa fantastiska barnprogram jag växte upp med. Likaså allt teckat. Mycket bättre förr.

Nalle Puh nostalgi

Sitter och myser i soffan. Den 21 oktober (tror jag) ska Nalle Puh-filmen komma upp på bio och den ska jag ta mig fasiken se! Så jag googlade på trailern – den jag la upp här för några månader sedan – och så kom jag senare in på det svenska introt!

Nalle Puh var lätt det bästa man kunde se på tv och alla gamla minnen väcktes till liv när jag såg den här. Tänk vad snabbt tiden går.


God morgon

Jag var så inställd på att gå till skolan idag att jag blev förvånad när jag märkte att min mage fortfarande gjorde uppror. I vilket fall som helst är jag fortfarande hemma, vilandes och hoppas på att jag kan pallra mig i väg i morgon. Man missar en hel del.

Ska se till att skriva mitt allra första CV idag. Vet inte riktigt vad det är eller vad man ska skriva, så ska googla upp något bra!

Hörs med största säkerhet senare.

731 dagar

I går firade jag och min älskade att vi varit tillsammans 730 dagar. Två år med andra ord.

Vi har haft våra motgångar, medgångar och ceperyck, men vi har överlevt och vi lever än. Minns fortfarande när vi låg på rygg i min säng, som endast kompisar, och jag så gärna ville berätta för dig att jag var kär i dig. Så kär. Men jag frågade istället dig och du svarade:

"Jag tror jag skulle kunna bli kär i dig om vi började umgås mycket igen."
"Aha... ja, jo, jag med..." var mitt svar.

Nu i efterhand så har jag fått veta att du också ljög, att du fortfarande var kär i mig, men att du som jag inte ville säga det först. Inte vara sårbar.

Jag älskar dig så mycket och jag hoppas på att det blir fler år med dig. Du gör mig till en bättre människa. Med dig är jag lite mer cepe.



Ja, jag är sur

Det slog mig förut hur meningslösa prov är. Hur meningslösa proven på gymnasiet är då man inte får en andra chans att visa vad man kan. Som jag pluggat till detta fysikprov. Som jag kämpat med att för en gångs skull inte ligga flera sidor efter i böckerna. Som jag kämpat med att få in de olika formlerna och deras användningsområden. Men till vilken nytta?

Jag kan allt om tryck och elektricitet nu, men bara nu. Likadant som jag kunde allt om hastigheter förut. Då kanske jag fick det där mysiga MVG:t, men om jag skulle svara på samma frågor jag med lätthet svarade rätt på då, skulle jag få IG. Lika lite kunskap som jag nu har om hastigheter har jag om krafter, men till det provet hann jag inte plugga mycket alls. Vi hade stora, feta slutprov vid samma tid och jag la min koncentration på de proven istället för fysiken. Saken är den att jag säkert hade kunnat få MVG på det provet också (fick G eller VG- om jag minns rätt), om jag bara pluggat lite mer. Så ett prov visar inte ens kunskaper man har om ett ämne, det visar kunskaperna man har om ett ämne just då. Och det är det väl ingen mening med?

Nu är det dock så att prov är ett ganska bra sätt för lärare att betygsbedöma oss, så trots att jag inte alltid tycker om det så är det så det är. Då finns det en sak till jag vill dra upp och det är att det är förbjudet att vara sjuk på ett provdatum. Damdamdaaam...! Om jag – som idag – råkar vara magsjuk och inte känner för att sätta sig i en fullproppad aula och skriva ett prov på 3 timmar, men ändå pluggat frenetiskt, missar detta prov får jag ingen andra chans. Jag har ingen chans att bevisa för min lärare att jag kan detta. Möjligheten för ett omprov finns ibland(?) om man får IG i slutbetyg i något ämne, men aldrig annars.

Oj, vad jag generaliserar, för alla lärare gör ju inte såhär. När vi hade svenskauppsats fick vi som missat sätta sig i ett rum i lärarkorridoren och skriva.

Men återigen, vid de flesta större prov så blir det såhär. Vad skadar det om min lärare nu bara kan ge mig några få uppgifter som jag kan göra? Det här systemet suger. Och jag är sur. För förra gången det blev såhär så hängde mitt Matte B-betyg på det enda nationella provet och det, mina vänner, var ingen rolig press att ha på sig.


Sagan om den något ensamma Erik

Har säkert lagt upp den innan, men här den igen. Så rolig.

Men än har inte löven trillat av



Någon mer än jag som var vaken såpass tidigt att ni hann se den vackra frosten? Det är andra gången nu efter sommaren som jag vaknat och det varit frost. Förra gången hade det hunnit bli plusgrader, men när jag kollade på termometern i morse visade den -0,4. Det börjar bli kallt nu alltså.

Sitter och sörjer över att pojken min åkt upp till Sthlm igen genom att dricka. Okej då, inte alkohol, men loka! Måste dricka för att bli frisk. Igår drack jag ett glas varje kvart, vilket bara resulterade i väldigt täta toalettbesök, men det lönade sig ju! Febern är borta. Den försvann igår kväll. Nu mår jag dock väldigt illa, magen är upprorisk och jag känner mig väldigt illa till mods inför morgondagens fysikprov. Jag har pluggat jättebra den här gången så att jag inte ska hamna på ett G som jag gjorde senast. Har växlat lite grann på fysikresultaten, haha. Först G, sedan MVG, sedan G osv. Kazz. Så i morgon är sista chansen för mig att sätta MVG som slutbetyg, för sedan är det bara slutprovet kvar. Men om jag mår såhär så kan jag omöjligt sitta i aulan och skriva ett prov på 3 timmar. Så därför är jag illa till mods.

Diesel och jag har det mysigt här i soffan i alla fall. Hon har sovit hela dagen, den sömntutan. Nu somnade hon igen, haha! Söt.

Spåren han lämnar efter sig

Varje gång Victor åker hem lämnar han omedvetna spår efter sig. Det brukar vara kläder, mosade soffkuddar eller helt enkelt hans doft på en filt.

Denna gången lämnade han efter sig dessa spår:


Mosade soffkuddar, 3 (nu glömde jag av ordet... hm...) pärmar(?) med filmer i och den klassiska Victorluktfilten.


En obäddad extrasäng som flyttade upp på mitt rum när jag fick feber.


Och ja... eh... spår.


Tidpunkten är precis rätt

Jag har inte haft feber sedan 2 år tillbaks då jag fick en liten släng av svininfluensa, men vad är det jag vaknar upp med just denna lördagsmorgon? Jo, feber. Och det var ju snyggt att det kom just den här helgen.

I dag är det den 8:e oktober, vilket innebär att i morgon firar Victor och jag 2 år tillsammans, men nu kan jag inte ens pussa på honom. Det suger. Vi hade tänkt fira i dag, med film och popcorn, men orkar liksom inte riktigt det ens. Jäkla bajs alltså.

Och som grädde på moset har jag en grym träningsvärk i armar, rumpa, lår och mage sedan kondition/styrka + gym-träningen igår! Så har ont i kroppen av 2 anledningar nu. Yay.

Men ska ju egentligen inte klaga. Har min Victor här hos mig resten av kvällen ändå och trots att han fortfarande dampar när jag är sjuk så älskar jag honom.

Hörs i morgon

Powah

Han hann med den "med marginal". Vet inte hur han fick det till det, men nu är han i alla fall här.

Sitter här och skriver medan han duschar. Vi har varit asgrymma! Först hade vi (jag) idrott – styrka och kondition – i 40 minuter, vilket var jobbigt, sedan skulle Victor hänga på Tim och Elmer till skolgymmet så då följde jag och Jojo hans exempel och gymmade vi med! Så nu är jag helt slut i kroppen.

Nu var han klar. Ska njuta av min helg med honom! Kram.

Det är kolsvart ute

Jag är trött, men ändå inte. Klockan är cirkus halv 7. Hade ställt mitt alarm på halv, men jag vaknade 1 minut innan, så jag slapp det där jobbiga plingelinget från mobilen. Ni vet hur jobbiga alarm är, eller hur? Åtminstone om man använder samma signal varje morgon, haha. Då mår man fasiken dåligt om man lyssnar på samma signal under dagen av någon anledning.

I alla fall, det första jag gjorde var att ringa Victor. Han sa igår kväll att han skulle gå upp klockan halv 6 för att hinna med allt innan han skulle till tåget. Men jag blev nervös, tänk om han försovit sig. Så jag ringde. Han svarade.

"Victor, vaknade du nu?"
"Öööh, jaa... eller jag gick upp för en halvtimma sen men jag somnade nog om..."

Så det var nog väldigt bra att jag ringde. Annars skulle han missa tåget som går hem till mig. Nu måste han bara skynda sig ordentligen, för han har 20 minuter på sig att packa och äta innan pendeln går... jag sitter som på nålar.

Idag kommer förhoppningsvis bli en bra dag, en underbar dag. Han måste bara hinna med tåget först.


EVEN THE LAWS OF NATURE!

Heeeeejjj!

Jag borde spela in mig själv när jag läser upp min engelskasak jag ska säga i morgon inför en grupp i klassen. Vi fick uppgiften att prata om någonting vi tycker om i 2-3 minuter med "vår bästa engelska", så jag började skriva och fick på något jäkla vänster in "... so you can be calm, you don't have to worry! You simply can't be killed by Voldemort!". Jag äger. MVG MVG MVG. Hähähähähähä...

Mamma sitter och ser på bonde söker fruntimmer och jag sitter och sällskapar i soffan. Får liksom en donut om jag gör det. Hon vet vad hon ska muta mig med alltå. Maha.

I morgon ska vi även köra handboll på idrotten. Även här ser jag på något jäkla vänster fram emot detta. Jag börjar bli konstig. Var ute i skogen och sprang – FRIVILLIGT – i söndags. Det var första gången på säkert 6 år. Sjukt.

Nu ska jag äta min donut. HEJ DÅ.

När inte ens Diesel vill att jag ska plugga...


Att prioritera

Det är så mycket jag vill göra, så mycket jag vill ska hinnas med, men det gäller att prioritera. Jag är inte alltid så bra på att prioritera.

Idag har jag prioriterad mina läxor, skitgörat. Måste läsa en hel del i fysiken, förbereda en muntlig "presentation" på engelska och fixa i ordning en redovisning i historia. Det suger.

Jag vill skriva klart låtar, jag vill göra en musikvideo som jag länge haft i tankarna, jag vill gå ut på en långpromenad i skogen med någon härlig människa, jag vill sitta i soffan och läsa HP, jag vill våldgästa min pojke uppe i Stockholm, jag vill inte plugga.

Men jag kan le ändå. Trots att det ser aningen fejk ut.


God morgon

Kommer inte skriva särskilt mycket idag, måste plugga en hel del och det går först.

Kvällen får 4/5 toasters, kanonkul!

God kväll.

Åt nog mest kräftor av alla, näst efter mamma. Hon äter alltid mest på kräftskivor. Det var gott i alla fall och vi hade riktigt trevligt, firandes mormor. Råkade dock somna i en fåtölj nu i slutet när vi såg Dum&dummare, så nu är jag inte lika trött längre. Fail.

Jag orkar inte med pluggandet. Uuusch. Man får tänka positivt!

Två saker som är värda att tänka på:

Det är mindre än hälften av tiden kvar fram till höstlovet.
Om tyyyp 2,5 veckor så har vi gått halva tiden till jullovet.

TIDEN GÅR SNABBT.

Älska photo booth

Jobbigaste tiden på lördagen är när kvällen kommer och man inser att efter i kväll är det söndag. För söndagar suger. Åtminstone när man ska till skolan på måndagen.

Aj, Diesel rev mig på magen. Skitkatt.

Ska käka kräftor! Mormor och morfar är nämligen här och mormor fyllde år igår och tänkte fira med 100 kräftor! Vi är 11, så vi får rääääääätt många var. Eller bara många. Väldigt många. GOTT!


Nu är det höst


Dimman ligger som ett tjockt, vitt täcke utanför. Igår var det täcket gul i gatljusens sken och påminde om det mjuka ljuset som råder då det är snö ute. Ganska förvirrande. Var tvungen att flera gånger försäkra mig om att det faktiskt inte var snö. Det var ju september.

Det är inte september längre. Idag är officiellt första dagen på hösten – trots att jag är medveten om att hösten redan rullat in. 1 oktober. Höstens månad. Det är under denna månad alla löv går i färgglada kulörer, ramlar av från träden och luften blir sådär kall och frisk. Jag älskar hösten.

Minns en gång jag skrev om att 'först var det sommar, sedan plötsligt vinter', som att moder natur hoppat över hösten helt och hållet, men så insåg jag kanske för en månad sedan att hon kanske inte alls gjorde det. Hösten kanske visst var där. Det var inte bara jag som la märke till det. Jag har lätt för att göra så och jag gör det hela tiden. Om jag fokuserar på någonting helt annat – vilket i det här fallet är skolan och det äckliga pluggandet som det medför – så kan tiden bara flyga förbi utan att jag lagt märke till någonting annat. Så, jag kanske bara hade fullt upp med att ha ögonen på något annat att jag inte ens såg hur löven skiftade i färger, hur luften ändrade tjoclek och hur dygnen blev mörkare och mörkare.

Jag vet inte riktigt om jag är trött eller inte. Vaknade åtta av mig själv och valde att ta med mig laptopen ner till soffan, begrava mig under en filt och skriva.

RSS 2.0