Bajsa

Dålig dag.

Först glömmer jag alla fysikböcker och miniräknare och shit. Sedan när vi väl har fysik behövde man inte ens ha med dem utan vi hade genomgång på vad vi ska ha på sluprovet. 36 olika formler ska vi kunna. Ja. Ja räknade dem.

Sedan hade jag engelskanationellamuntligaretardedsaken som går bajdåligt eftersom jag bland annat börjar snacka franska mitt i allt! Råkade säga "cohabiter". Och sedan "oui!". Sketbajs.

Seeedan hade vi svenska. JAG HAR VELAT REDOVISA OM KROPPSSPRÅKET SEDAN I MÅNDAGS OCH JAG SA DET TILL OCH MED TILL HENNE! Men i stället struntar hon i min önskan och sätter mig sist. BAJSA.

SEDAN råkar jag sätta mig på ett upptaget säte på tåget bara för att jag bestämmer mig för att en gång lyssna på musik på tåget... Det gör jag aldrig för jag tror att något sådant ska hända.

SEDAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! när jag kom hem och var sketsur så var Johan hemma (han kan skolka en massor eftersom han har prao nu...) och har fått någon annan konstig sjukdom som satt sig på hjärnan för han skrattar åt mig. Jag är arg och sur och berättar om hur synd det är om mig. Då brister han ut i gapskratt! Och vid maten! Pappa skulle visa hur man såg likgiltig ut så han gjorde denna ":|" och det var tydligen årets största skämt för Johan typ dog av skratt och kunde inte sluta.

SEDAN måste jag plugga fysik eftersom vi har fukn slutprov nästa vecka och jag måste få MVG på det. MEN!!!!!!!!!!!!!!!! jag var så sur och efterbliven att jag bara la mig i sängen och låg där.

SEEEEEEEEDAAAAAAAAAAAAAAAANNNNNNNNNNNN så blev jag mot min vilja ivägkörd till ICA för att inventera för Johans fotbollslag. WTF?! JAG VILL OCKSÅ VARA LÅTSASSJUK MEN DET KAN JAG INTE EFTERSOM JAG HAR MUSIKREDOVISNING I MORGON OCH BAJIDROTT PÅ FREDAG! BAJSAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Om man bortser från detta har det varit en extremt bra dag i dag.

Kram.


Lite julmusik såhär på kvällskvisten


Piercing

Vid matbordet, vi pratar om tatueringar och att jag skulle vilja tatuera in en not eller g-klav.

Mamma: En sak du inte får är att ha sådan där utvidgare som örhänge. När man väl har det där stora hålet så drar inte huden tillbaks sig och det är jättefult om man ångrar sig!
Sofie: Men piercing då? Vad får jag inte göra?
Mamma: Hmfps...
Sofie: Får jag pierca mig i läppen?
Mamma: Om du vill förstöra dina tänder!
Sofie: Sådan där tjurring i näsan då?
Pappa: Jag tycker du ska pierca ihop munnen.

OH SNAP!


Rage

Mina kinder var dränkta när jag kom hem från skolan idag – vilket var en halvtimma sedan. Inte av tårar och inte av smält snö, utan av regn. Det är verkligen sådant som gör min dag.

Har jag någonsin nämnt hur dåligt schema jag har? Eller dåligt och dåligt, beror på vem man jämför med, men i alla fall sämst schema i klassen. Jo, jag börjar nämligen 8.20 varje dag (förutom måndag då jag får en kvarts sovmorgon, WOHO!) och slutar så sent det går. Mina krispiga klasskompisar däremot har antingen sovmorgon minst två dagar i veckan eller slutar miiiinst 1,5 timme tidigare två dagar i veckan. KAZZ. Känner ni min vrede? Min ilska? Och så har de mage att klaga över hur jobbig skolan är och att de inte hinner plugga. Vad tror de jag har då? All fukn tid i världen? Nä. NÄ! Det har jag inte.

Så idag har jag gått i skolan i 8 timmar. 8! OCH JAG ÄR APHUNGRIG! OCH MIN BLODSOCKERNIVÅ ÄR UNDER BOTTEN! SÅ JAG FÅR RAGE!

Det sorgliga är att jag dessutom, pga av mitt fisljumna schema, har gått ner i vikt eftersom jag får problem med att hitta mattider.

Nu ropar Dieseldorfen på mig, så jag måste gå innan jag blir uppäten av en zebra. Kram.

Första advent är förbi


För exakt ett år sedan.


Första advent inföll i år redan i november. Eller vad då "redan"? Enda anledningen att jag tycker det är för tidigt är för att det fortfarande känns som den svenska sensommaren utomhus. Varje dag går jag in och kollar vädret, i hopp om att det ska stå "snöblandat regn" om en och en halv vecka. Men inte gör det det. Nej, det står 8 grader och regn. Regn. Inte ens lite slask kan vi få.

För något år sedan blev jag ledsen då hösten hann vara i en vecka innan den blev utbytt mot frost och minusgrader. Nu känner jag mest "SNÄLLA GE MIG FRUSNA TÅR OCH ISTAPPAR!".

Får väl göra som för två år sedan och gå till Liseberg där de åtminstone har fejksnö. Dessutom har de ju mysig belysning överallt och pyntat med små julbodar här och var. Ja. Det är nog så jag får göra om jag ska få ens en liiiten vinterstämning innan julafton. Det är 3,5 veckor kvar förresten! Till julafton! MIHIHIHI. Och första december på torsdag. MIHIHIHIHIHIHIHI. Funderar på om jag ska lägga upp julkalender i år också. Hm... Kanske, med bilder i så fall?

En personlig väckarklocka

Och nu insåg jag varför jag vaknade så tidigt av mig själv. Persiennerna är inte nerdragna. Skit.

Vaknade dessutom vid halv 7 av att Diesel välte ner en sak i mitt fönster. Sedan gick hon ut ur rummet och började skrikjama. Hon har nämligen någon slags inbyggd klocka. På vardagarna så ringer mamma och pappas väckarklocka vid 6-halv 7 så om de inte vaknat vid halv 7 så försöker Diesel få upp hela familjen genom att vara jobbig. I går var hon nog för trött för att göra det, men inte idag. Yay.

Det regnar. Jag drömde att det snöade. Mmmm. Snö.

Glad Sofie

Har haft lika många besökare i fyra dagar nu! Rekord! Haha. Ni som brukar variera er.

Idag har varit en väldigt bra dag. En glad dag, trots att den mestadels bestått av plugg. Mamma har satt upp adventsljusstakar och julgardiner i fönstren nu (DET ÄR ADVENT I MORGON FOLK) och en liten julkänsla har börjat bubbla inom mig. Det är mindre än en månad till julafton nu! Ni som inte gjort än: köp julklappar. Nu. Rätt som det är står ni där på julafton och helt glömt bort att köpa julklappar tlil era nära och kära. Det hände nästan mig ett år.

Pratar med Victor, så måste sluta skriva nu. God natt så småningom.

Prima bananer

God morgon undersåtar.

Är så nedrans trött ska ni veta, men får en smärre panikattack om jag sover bort hela dagen. Måste verkligen plugga idag. Ser inte mycker fram emot det... Det blåser som värsta orkanen ute dessutom! Hörde Johan säga från nedervåningen att det ska blåsa 20 m/s. Det – mina damer och herrar – tror jag dock inte riktigt på. Det är liksom som när man åker på motorvägen, har jag fått höra.

Nåja, här har ni en bild på mig nyvaken! Det är inga effekter på bilden eller så. Jag ser ut såhär när jag vaknar. Seriöst.


FREDAG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Med onödigt många utropstecken.

Ska om en halvtimma i väg till Jowhanz och se The Walking Dead. Med andra ord ska jag skrämma upp mig själv hos en väldigt skrämmande person. Fast jag bjuder honom på lussekatter. Då blir han nog snäll. Typ.









Tänkte googla en bild på serien som jag kunde lägga upp här, men blev så rädd att jag klickade ner skiten igen. Lycka till i kväll, Sofie.

Ni får en bild på en kyckling i stället.


Killbaciller.... EEEWWW

Killar alltså. De kan vara så fruktanvärt irriterande, men så fruktansvärt underhållande på samma gång.

iPod retards

Vacker bild från Danmark. Stranden låg 50 meter bort från stugan och var mils lång och jättebred. Gjorde liksom ingenting att det var mulet, det gav den bara ett dunkelt, fint ljus.



La famille och moi ska baka dubbelt recept lussekatter i kväll! Det är ju faktiskt första advent på söndag. Tiden går snabbt, snabbt.

Vad sur jag blev nu. Min älskade iPod finns inte att köpa längre. Den jag har nu har halvt gått sönder så att jag knappt kan byta låtar. Åtminstone inte om jag vill framåt. Kan bara gå bakåt. Fail. De har dock delat på den så att den nu finns som två olika delar. Opraktiskt.

                                                       Min                                           Retards

              


Kvällstanke

Ni som sett bonde söker fru någon gång vet att det är ett program om "bönder" som söker fru/make. Så de blottar sina privatliv i tv osv osv osv. I slutet står det mellan 2 stycken intresserade.

Tycker man borde låta tv-tittarna ringa in och rösta fram den tjej/kille som får stanna kvar. Då hade jag kollat på programmet.

Välkommen

Då ska jag ta och välkomna min nyaste läsare: Maria! Välkommen välkommen! Hoppas du får en god jul!

Kortkortkort skoldag

Japp! Det är sant! Jag är redan hemma! Och inte för att jag skolkar! !!!

Har haft två engelska nationella idag, så engelskan i eftermiddag blev inställd och man fick gå hem på den enda efter-lunch-lektionen (svenska) för man kunde arbeta hemma. Så! Jag är därför hemma nu. Halv 2. En vardag. TJOHEJ!

Ska faktiskt vara lite duktig och göra det jag halvhjärtat lovade svenskaläraren och plugga. Så, till halv fyra idag gör jag detta:
  • Skriver klart min redovsning om kroppsspråk.
  • Förklarar varför man ska värma upp och svarar på alla andra otroligt onödiga idrottsfrågor.
  • Räknar fysik inför det kommande slutprovet.
Sedan är jag fri till att ladda ner VLC, se The Walking Dead - en überbra zombieserie -, redigera bilder och springa naken genom huset. HÅHÅ! Så finurligt.



Det här är jag - naken.


I-landsproblem my ass

Några av er - de kära klasskompisar som läser min blogg - har säkert hört mig lovorda vårt fantastiska badkar vi har. Ni har i så fall även hört att jag planerade att ta ett långt, välbehövligt (välbehövligt som i att jag borde stressa ner, inte som i att jag är sketsmutisg (okej, lite därför också)) bad i kväll. Det gjorde jag också. Ungefär så här gick det till:



Okej, nu måste jag bara påpeka hur lång tid det tog att göra den bilden och hur jäkla onödig den var. Seriöst. Snacka om att slösa bort sin tid.

Hur som helst, "NÅGON ska få betala dyrt för det här!" tänkte jag vänligt och släpade mig hela vägen upp för trappan till brors rum där han sitter och spelar ... något.

Sofie: Du, jag har en fråga till dig.
Johan (ser upp, förvirrat): Ha?
Sofie: Huuur länge duschade du förut?
Johan: Ööööh..... typ.... tjugo minuter bara. Nä, tjugofem.
Sofie: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ALLT VARMVATTEN ÄR SLUT DITT LILLA...!
Johan:
Men sluta whina.

Sluta... SLUTA?! SLUTA WHINA!? Vad är det för fel på min bror?! Och vad då "bara" 25 minuter... bajskorv!

Han lär helt enkelt inte få äta mina cupcakes nästa gång jag bakar några. Och så ska han dessutom göra min idrottsläxa. HA!

Ska det vara så här?

Det är trist att det ska behöva vara så här, men det är så här det är.

I dag när jag gick från bussen - cirkus 20 minuter sedan - så kände jag mig tvungen att överge min vanliga rutt, där jag går på en gångväg bland träd och utan lyktstolpar, och i stället promenera ner till bilvägen bara för att där finns större flyktmöjligheter och betydligt bättre uppsikt över omgivningen. Om de skulle komma så skulle jag kunna springa ifrån dem.

Jag är rädd när jag går från bussen och hem.
Rädd.
Rädd för att bli överfallen och få bröstkorgen intryck.
Rädd för att de ska vara just på min väg hem. Det är inte så här det ska vara.


Men man får kanske skylla sig själv när ett stort killgäng står och kastar sten på dem - för skojs skull. Så i och för sig kan man kanske inte klandra dem för att vara arga. Å andra sidan så finns det ju vissa saker de borde göra någon annanstans. Som att ha trekant i någon randoms trädgård. Inte okej.

Vissa har pratat om att skjuta dem och det sas till och med att de gjort det, men när jag såg dem utanför vårt hus blev jag lite tveksam till att de var döda. Min personliga åsikt är att de inte borde skjutas, tycker man kanske kan söva ner dem och förflytta dem till någon annan ort som inte är lika badass.

Balltorp (ha-ha) till exempel.

Det är ju ändå vårt fel att de blivit så arga.





Måndagkväll

Vilket ytterst intelligent inlägg ni fick förut. Var lite sådär småkonstig när jag skrev det. Ungefär som på bilden.

Jag har nästan bestämt mig för att byta till engulsko! När jag gör detta vet jag inte, får väl se när jag är redo för att överge den här underbara bloggen. Hm. Engulsko.blogg.se finns förresten redan uppe – jag vet att några av er redan upptäckt detta – men det finns dock inga vettiga inlägg där än. De kommer rulla in när jag väl lämnar denna bakom mig.

Ska skriva lite nu och kolla när folk på tv förlorar pengar i Pengarna På Bordet. Det programmet är förresten bara irriterande. Det enda man hör är "observera, pengarna på bordet". Möööh. Peter Jihde gjorde sig bättre i Idol, helt klart.


Jag är snygg

Var hälsad jordbor.

Sitter här i skolan och försöker uppgivet att konvertera docx till doc eftersom de här stenåldriga datorerna inte förstår att docx är det hypercoola moderna filformatet. Men äh. Nu gav den upp. Jahaja.


Domänbyte?

Om du läser detta är du en sill.

HIHIHIHIHIHIHIHIHI.

(Du är en sill, haha)

Okej, allvarligt nu då. Eller någorlunda inte så dramatiskt överkonstigt. I alla fall. Vad flög i mig? Äh.

Vad har Sofie på hjärtat då? Jo, Sofie funderar på att byta domän. Borde jag gjort för länge sedan, eftersom jag redan från början stavade fel på all-namn-var-upptagna... All-a! Funderar på att byta till EnGulSko, precis som mitt youtubekonto.

Fördelar:
    1. Kortare.
    2. Lättare att komma ihåg, framförallt då det är RÄTTSTAVAT.
    3. Tyckte det skulle finnas 3 fördelar, men har ingen nummer 3.

Nackdelar:
    1. Alla de inlägg, bilder och filmer jag någonsin lagt upp här på bloggen kommer försvinna, vilket jag tycker är sketsynd.

Vet inte riktigt hur jag ska göra än. Kanske gör jag så att jag byter, lägger över de videos jag lagt upp och nöjer mig med dem, så får ni klicka över hit igen om det är någonting ni saknar. För kommer inte ta bort denna bara för att jag skapar en ny. Den här kommer bara vara väldigt mycket oaktiv eftersom jag bloggar på den andra. NÄÄHÄ!?... Ah. Så är det.


Random

Mamma träffade Robinson-Ola på Kungsmässan idag.

Det var lite random.

Ville bara säga det.


Koncentrationssvårigheter

Kan inte riktigt koncentrera mig. Har suttit vid datorn hela dagen och tänkt skriva både om kroppsspråk och idrott, men inte ett ord har jag skrivit. I stället har jag redigerat bilder, lyssnat på musik och varit allmänt besviken på mig själv för att jag inte bara tog tag i arbetet. Så nu sitter jag här med snyggt redigerade bilder, men flera ofärdiga arbeten.

Är så trött på skolan. Igen. Vill bara vara ledig nu. Vill bara ha lov.

Nej, nu får jag rycka upp mig! Skyndar jag mig kanske jag hinner sitta och slå in alla klappar jag köpte igår och kanske hinner jag göra vad jag vill i kväll. Det hade varit något!


Vintershopping

Har varit i stan och köpt 9 julklappar! Det ni! Så nu har jag bara ett fåtal kvar. Och nej, det är inte för tidigt för att julpynta och köpa julklappar. Punkt.

Bild från när Diesel och hunden Ella träffades för andra gången. De följde varandra runt i huset hela kvällen. Diesel var dock alltid på sin vakt och litade inte riktigt på att Ella skulle sköta sig, så hon höll ett extra öga på henne.


Då blev jag plötsligt tacksam över min migrän

Blev lite ont om tid igår!

I alla fall.

På första lektionen i torsdags så började det flimra sådär framför ögonen som jag berättat en gång tidigare. Mina pappor – Elmestam och Tim – följde därför med mig till vårdcentralen där jag fick hoppa före i kön eftersom Elmers moder jobbade där. En tant kollade väldigt snett på oss för det. Sedan kom läkaren, ställde lite frågor och började lysa och vicka med pennor framför ögonen på mig. Jag skulle blunda och nudda mig på näsan, kolla reflexer (hon slog och slog på mina knän, men inget hände, så hon reste sig upp och sa förtvivlat "Du har ju inga reflexer!") och säga vilken hand hon vinkade med. Jag fattade alltså ingenting. Hade väl bara migrän?

"Du har antagligen inte en hjärntumör..." började hon.

Jaha! Det var alltså det hon testat mig för. Hjärntumör. Då blev jag aningen rädd. Men det gick över eftersom jag är så badass.

Sedan slutade flimret, jag fick inte så badass huvudvärk och så gick vi och simmade. Skulle öva crawl på idrotten, men jag tvivlar på att jag såg ut att crawla. Såg nog snarare ut som en extremt missnöjd katt där jag sprattlade omkring. Well well.


Sömnigt

God morgon folk!

Efter skolan idag måste jag berätta om min gårdag med vårdcentralbesök och simning. Det var änna en rätt konstig dag det där.

Nu måste jag desvärre äta frukost och se till att börja tänka på engelska. Engelska A nationella startar om en och en halv timma! Bryt ett ben Sofie!

Packa bikinin!

Simning idag på idrotten.

Har jag nämnt att jag inte kan simma?

Muskler och en känguru

Min pluggfria kväll har dragit förbi alldeles för snabbt. Nu är det dags för mig att träna lite inför styrketestet på fredag... eller... nä, det behöver jag inte! Jag är redan badass-stark!


Hade körlektion efter skolan idag (kör som i kjol inte som i korv) och jag sög. Hatar deras bilar. Vår är mycket lättare och har inte kängurubensin..! Så just nu känns det som att jag kommer ge upp körkortet tills vidare. Jag vet, jag vet, jag ger upp alldeles för lätt, men jag orkar bara inte med det. Punkt slut.

Får la se hur det blir.

Man är bara så lycklig som man själv tror

Idag är mina mungipor helt omvända och pekar plötsligt uppåt. Om det beror på att jag insåg att det inte lönar sig att sitta och tjura över betyg och bara ge nästa prov lite mer ansträngning eller att jag hade sovmorgon till kvart över 12 vet jag inte. I vilket fall som helst så gjorde jag ju faktiskt mitt bästa på provet, trots att jag fick tillbaks det med vissa slarvfel. Bättre lycka nästa gång.

Man är ju bara så lycklig man själv tror att man är.

Satt och lyssnade julmusik hela morgonen och just nu längtar hela jag efter att de där vita små bomullstussarna ska dala ner från en tungt grå himmel. Åh, vad mysigt! Känner för att köpa en hel hög julklappar, stänga in mig här i arbetsrummet med den härliga julmusiken på högsta volym, slå in klapparna och skriva julklappsrim! Det känns som en evighet kvar. Jul.


Matdags

Förut när familjen satte sig till bords och skulle äta middag.

Bror: IKEA har väldigt billig mat! Liksom... 10 kronor för en pizzaslice och en dricka som det dessutom ingår gratis påfyllning till!
Pappa: Va? Var du på IKEA förut?
Bror: Ja, efter att vi gymmade.
Pappa (irriterad eftersom han stått och gjort mat): Men, du skulle ju inte ätit det där nu när vi ska äta mat!
Bror: Ja, men jag åt ju inte det. Det sa jag aldrig.
Pappa (glad igen!): Åh, men då så!
Alla börjar ta mat och börjar äta.
Bror (säger tyst och snabbt): Däremotåtjagettkorvmedbrödochtvåstyckenbullar.

Bajsskola

Idag fick jag mitt första G på gymnasiet. På kemiprovet. Jag som tyckte att det gick hyfsat bra, garanterat ett VG, men nähej, så fel jag hade. Blev otroligt besviken på mig själv. Dessutom har jag fått mina omdömen i 8 ämnen - vissa av dem avslutas till julen nu och vissa till sommaren. Blev besviken där med. Låt mig bara säga att jag sänkt mitt snitt brutalt om man jämför med de ämnen jag fått slutbetyg i.

Orkar inte skolan just nu. Känner mig inte stressad, men ändå protesterar min kropp och fukkar ur lite titt som tätt. Det är skeeetjobbigt och väldigt olägligt eftersom jag behöver befinna mig i skolan till 110%. Känns som jag håller på att få fnatt. Ni vet den där känslan när någon knäar en i knäna, så att benen böjs utan att man är beredd på det? Ungefär så kändes det när jag såg mina betyg och sedan fick kemiresultatet. Uppgiven är ordet. Allt detta pluggande och så får jag bajsbetyg. Bajsbetyg! Åtminstone enligt mig, eftersom jag alltid fått hyfsat bra betyg. Det är endast mig själv jag jämför med och ingen annan. Bajsbetyg.

På tal om bajs! Vi skulle äta fiskburgare förut - hamburgare fast med fiskpinnar som själva köttet -, men det var seriöst något fel på min. Den luktade bajs. Verkligen bajs! Mamma tyckte också det. Så vi slängde den. Haha. Det var så fult.


Skola

Jaaaag är trött. Sömnig. Glad. Konstig. Hungrig och illamående.

Är så nöjd med min design, mihihi. Känns mycket roligare att skriva här nu. I kväll blir det väldans mycket svenskaläsning, men förhoppningsvis hinner jag skriva lite - äntligen. Tänkte det igår men det blev till att redigera julkortet i stället.

Nu slutade visst lektionen. Hann skaffa NE, så nu har jag massa bra info. Mihih!


Ny design som lovat!

Sådärja! Då var julstämningen på plats. Nästan. Luvorna och snön kommer i december, tyckte det var aningen för tidigt att ha det redan nu. Funderar fortfarande på huruvida den dära filmremsan passar in eller inte, men så länge min pojkvän protesterar så kommer jag väl ha kvar den.

Hoppas ni står ut med att se den nya designen i alla fall!
(Om den inte dykt upp, vänta lite grann och uppdatera sidan lite senare)

Mina senaste headers!


   
          Förra julen                      Vår och sommar 2011              Den "tillfälliga" i höst                 Ny!                     
                       


Knaka med kroppsdelar

Ni vet hur folk brukar knäcka med händerna och fötterna och ja, nästan vilken kroppsdel som helst? Jag hatar det. I alla fall, det konstigaste jag hört någon knaka är näsan... men jag toppar det nog! Jag knakar med örat! Det ni!

Vädret matchar en söndag


Det väder som råder just nu är bland det tråkigaste av väder enligt mig. En blekgrå slöja färgar hela himlen i samma färg och det är rått i luften. Trädens grenar står helt stilla eftersom det inte finns en endaste vindpust och det är blött på marken av frost och regn om vartannat. Det känns ungefär som att detta är tiden mellan två olika slags väder, då Moder Natur inte ännu bestämt sig för vilket väder som ska komma härnäst. Det suger.

Har läst lite isländska sagor så är helt mosig i hjärnan efter att ha försökt tyda och förstå vad alla de olika dikterna betyder. Konstiga ord hit och konstiga ord dit. Dessutom är det hur märkliga formuleringar som helst! Genom hela! Äh.

Ska plocka upp mamma på lisebergsstation om en stund, sedan blir det antagligen fika hos några kompisar! Hihi. Mums.

Ska fixa designen sedan också! Det ska jag faktiskt! För övrigt fick jag inte ta bort filmremsan för Victor, så den får mot min vilja bli kvar där den är. Nåja, ni får ha det så bra tills vi hörs igen. Kram!

Ny kula,... boll... öh.....

God kväll.

I morgon ryker den här designen! Jag tycker verkligen inte om den och den ger mig ingen som helst inspiration till att skriva. Det hänger mycket på omständigheterna faktiskt, att jag inte orkat skriva. En anledning är skolan, en anledning är att jag vande mig av med datorn under loven och kan säga att designen inte hjälpte mycket. Så i morgon ryker den och byts ut till någon liknande av dem jag haft förut. Filmremsan ryker. Det tomma uttrymmet mitt i headern ryker. Den gula färgen ryker – mest för att det är höst och snart vinter, men i alla fall.

Blev påminnd av JB idag att jag glömt lägga upp del 2 av när jag flanade och spelade random låtar. Tror inte jag ska lägga upp den, faktiskt. Det blev väldigt för mycket trams för min del, haha. Så förlåt JB!

Varför har min inställning till bloggen ändrats så plötsligt då? Satt och kollade igenom gamla designer, läste lite vad jag skrivit för knasiga saker och så började jag plötsligt sakna allt. Sakna sättet jag uttryckte mig på förr i tiden. Jag har tappat det lite. Saknar det.

Så, nu börjar jag om lite! Detta inleds med en för en gångs skull färsk bild, tagen för någon minut sedan, på coolaste Sofie!

THUMBS UP!


Lördag morgon

God morgon ni glada!

Jag vaknade klockan 5 i morse och tänkte "fasiken... bara en timma kvar tills jag måste gå upp för att möta ännu en skoldag... nä, vänta lite nu! DET ÄR JU HELG!" och så blev jag sprudlande glad och somnade om. Nu ska jag ner och sätta mig i soffan, läsa lite och gosa med Diesel. Det är så mysigt.

För övrigt kanske jag borde lägga in lite bilder från Danmark? Får se hur det blir med det, ska verkligen inte göra någonting idag. Eller jo, JB kommer hit, men vi ska nog inte göra någonting speciellt heller, haha.

Ha en bra lördag!


Mihihi

YEEEEES! Båda proven idag gick bättre än förväntat! Glad nu. God natt!

Mitt framtida jobb

Jag vet inte längre vad jag vill göra av mitt liv. En idé jag fått på senare tid är att direkt efter gymnasiet resa iväg och bara försvinna ett tag. Jobba lite, resa, träffa nya människor, se nya platser och allt det där. Trött på det gamla. Kanske vet jag efter något år ute i världen vad jag vill utbilda mig till, vad jag vill ägna mig åt när jag kommer hem till Sverige igen (ja, jag vill bo i gamla kära Sverige trots allt).

Först ville jag jobba som regissör, men slängde den tanken i soptunnan när jag insåg att jag endast skulle klara av att bli en medioker en. Sedan tänkte jag lärare i musik och matte, men då kände jag att det blev för mycket Svensson-familj över det hela, så jag skrotade det också. Vill göra någonting större. Sedan jag var mini-Sofie har jag velat bli musiker och få ägna mig åt den härliga musiken, men den idén har aldrig varit särskilt seriös då jag aldrig trott att jag skulle kunna komma ut ur mitt sovrum, men sedan började jag spåna på något annat. Varför inte kombinera mitt filmintresse med mitt musikintresse? Skapa filmmusik! Det är dessutom otrolig musik! Kanske dirigent? Varför inte liksom. Fast jag vet inte, kanske redan skrotat den idén också. Äh, jag förvirrar bara mig själv.

Ska prata lite med min älskling nu. Ha det bra.


När Sofie funderar.

De mörka timmarna på dygnet

"Åh, jag blir så deprimerad av mörkret..." fick jag höra av en medmänniska igår. "Det har börjat mörkna vid fyra! Usch!"

Både jag och Tim stirrade på henne. Vad då deprimerad? Av mörkret? Det som är så mysigt! Han började prata ivrigt om mörka morgnar när det fortfarande skulle vara mörkt då han begav sig ner på en promenad till bussen och jag började prata lika ivrigt om mörka eftermiddagar och kvällar med filtar och tända ljus.

Jag förstår faktiskt inte alls vad folk tycker är så deprimerande med mörker. Jag kan komma på anledningar och förklaringar till det, men hur jag än vrider och vänder på det kan jag inte förstå det.

Mörkret är den långa resan mot julafton. Hihi!


Och så led höstlovet mot sitt slut

I morgon börjar skolan igen. Skit också. Under detta lov har jag blivit extremt skoltrött. Tror anledningen är att jag innan lovet hade accepterat att jag var tvungen att plugga på all min fritid tills jag skulle lägga mig, men att jag nu under lovet fått smak för det där sköna, slappa livet där man kan göra precis vad man känner för. Skit också.

Ska se feel-good-film nu med la familj. Mys. Ni hör av mig snart igen. Kram.

Här igen

Jag är återigen i Svearike och har inte fått med mig någonting hem från Danmark om man räknar bort saknaden efter det danska lugnet. Haha. Det var verkligen helt underbart där, med havet utanför dörren och inga datorer, iPads eller ens mobiler. Så underbart. Jag gick upp före de andra på morgnarna - då det kändes som huset andades gemensamma, tunga andetag - och satte mig i den svarta skinnsoffan och läste. Läste nog 400 sidor under de fyra dagar vi var där. Jag har i princip inte läst sedan i somras. Nu är jag fast i textens värld igen.

Ska äta fiskpinnar nu. Det är gott. Skriver någon annan dag, om jag inte är fullt upptagen med att njuta av mitt höstlov. Kram!