Idol nästa

Gör en halvbra cover på Love Song och Johan fick sjunga lite innan han stack till träning. Jag upptäckte precis att min bror sjunger. Bra. Bra. Jättebra. ASCOOLT!

Ska tvinga honom spela in hela låten när han kommer tillbaks hiihihihih.

Den sista mars

Hade tänkt att skriva något intressant här idag, men efter de 10 minuterna som gått utan att ett ord blivit skrivet här ger jag upp. Det där intressanta inlägget får antingen komma senare idag eller någon annan gång.

Hemkommen från skolan nu, sitter och torkar i skrivbordsstolen. Det regnar alltså ute. Ska byta om till mjukisar nu, sedan göra mig ett stort glas oboy och slänga mig i soffan en stund.

Simning på idrotten idag, men var inte med. För det första så hatar jag simhallar och för det andra kan jag inte simma. Okej, det sistnämnda beror nog på det förstnämnda.

Men det är sant. Jag kan inte simma.

Mjäh

OCH GOD NATT FÖRRESTEN!

Jag älskar dig

Jag har universums gulligaste pojkvän.

Och han är bara min.

Stora grå moln i mitt hjärta

Det är molnigt ute nu. Massa mys. Ska vara lite duktig idag och plugga kemi.

Då känner jag mig välförtjänt av en cola senare. Hihi.

Får spel på vår tv förresten. Det står att det är lördag idag, så vi kan inte spela in några program som går eller veta vad som visas. Kazz.

Hoppas er dag varit fin ♥

Datorkunskap

Jag är besviken. Riktigt besviken.

Jag har inte träningsvärk.

Om jag inte får träningsvärk...

Om jag inte får träningsvärk i morgon blir jag sur. För nu när jag kämpat så hårt på gymmet (känns fortfarande så otroligt bra att säga så) och glömt stretcha så borde jag åtminstone få någon slags belöning.

För er som undrar; jag kommer ligga vaken och vänta på ett eventuellt sms från någon av er så jag inte känner mig så orolig. OKEJ!????????!!!?!?!!?!??!?!

God natt.

Min stressiga dag

Har varit en heldag för mig.

Först skola.

Nej, nu måste jag avbryta mig själv. Måste först tillägga att detta var en sminkfri dag för mig! Lovade mig själv det igår när 1 ton ögonfransar föll av.

Anyway. Först sprang jag till bussen, sedan skola, bla bla och bla. EFTER skolan bar det av till notläsning där jag faktiskt fick lära mig att höra melodin i huvudet genom att endast titta på ett notpapper. Asfräckt. Ska verkligen försöka lära mig detta så jag kan göra det automatiskt. SEDAN!!! Nu jävlar alltså. Ni kommer inte tro era öron. Eller ja, ögon.

Jag har gymmat. Gymmat! Alltså på ett riktigt gym. Med riktiga maskiner! Har till och med sprungit på ett sånt där läskigt löpband. Är så stolt över mig själv att jag ska ner och äta chips nu. KRAM.

Någon har vaknat på rätt sida

Den här dagen kommer bli bra. Trots att molnen ligger som ett tjockt, argt täcke på himlen så vet jag att den kommer bli bra. Det känns i luften. Luften är nämligen lugn idag.

Ooch så bidrog kanske Victor Konsonant en del. Han är underbar, min pojk. Ska nog baka biskvier till honom när han kommer hem. Då blir han nog glad. Hans filosofi är: "KVINNA! STÄLL DIG I KÖKET OCH STEK MIG MIN BIFF!". Det blir nog bra.

Om Moder Natur gör att det regnar idag kommer jag inte bry mig. Jag bara...

/care

... för så cool är jag.

Nu är det vår

Nu har jag erkänt det. Det är officiellt vår.

Gick utan jacka efter skolan, med solen i ansiktet och musik i öronen. Och det var inte ett dugg kallt. Dessutom invigde jag mina gula converse idag, så det kändes lite extra vårigt.

Har haft notkurs för Jojo hela eftermiddagen och från att inte kunna någonting har hon nu lärt sig att spela låtar, endast med högerhanden dock, efter noter. Asballt. Antingen är hon en grym elev, men jag vill tro att det är jag som är den fantastiska läraren.

Denna vecka lutar åt något i stil med underbar då vi knappt har något plugg alls + vi har bara ett enda prov kvar innan påsklovet.

Har gått mer än halva vårterminen nu. Det äger.

Återigen måndag

BUSSEN GÅR OM 3 minuter!!!

Vilken tur då att jag inte ska ta bussen.

Ha!

Bakåtsträvande

Det känns som att jag strävar bakåt medan alla andra strävar framåt. När folk ansluter sig till facebook går jag ur. När folk överanvänder internet blir jag anti och sticker till skogs. När folk vill veta allt om alla vill jag veta allt om ingen.

Hemtelefonerna håller på att dö ut och i tid med att jag flyttar hemifrån finns de förmodligen inga kvar. Folk kommer enbart gå med mobiler. Det suger och känns så otroligt tråkigt. Nu för tiden ringer folk till hemtelefonen och vill ha tag på någon, men så svarar någon annan istället - som också är bekant med denne - och de börjar småprata lite om hur de har det osv. Man tappar ju kontakten helt om man ska gå runt med mobiler. Då ringer man bara till den man vill prata med och "riskerar" inte att få prata med någon annan först.

Okej, jag hörde hur det där lät. Visst vore det tusen gånger mer praktiskt med bara mobiler. Men jag kommer vägra. Jag kommer sakna hemtelefoner alldeles för mycket för att bara kunna gå runt med en liten skitmobil hemma. Sådeså.

Hemma från övningskörning och kusiner

Det snöar.

Det är sant!

Varje gång jag konstaterar att det är fint väder snöar det dagen efter. Yahay...

Vet fortfarande inte hur jag ska göra med gymnasiet förresten. Det är jobbigt. Frågan ligger och gnager i bakhuvudet vilket den även gjort ett tag. Längtar tillbaks till grundskolan då det bara fanns ett val och inte miljontals. Allt var så lätt på den tiden.

Det är ingen som skrattar åt mina skämt längre

Jag var jätterolig i natt! Victor hade varit på någon bio och vi messade lite efteråt. Ville säga god natt till honom över telefon och han sa att han skulle vara hemma lite efter 12 så vi kunde prata då.

Och mycket riktigt. Han var hemma vid 12 och vi skulle prata vid 5 över. Så jag ringde när han sa till mig.

Hahaha! Nu kommer det! Jag sa "Varför säger du till mig att vi ska prata runt 12? Klockan är över 1 nu!"

Han fattade ingenting och var helt bombsäker på att klockan var 12. HAHAHA! Visst var det kul?..

Ni andra som missat att det är sommartid nu får ta och ställa om sina klockor bums! KRAM!

I natt förlorar jag en timmas sömn

Skrev fel i förra inlägget. Menade 20.30. Hehe. Vi var typ det enda huset i vårt kvarter som släckte kändes det som. Respektlöst. Hmpf.

Ska gå och lägga mig nu.

Tycker synd om min ena tumnagel förresten. Den gick av i ett bowlingklot igår, så nu ser jag lite skev ut.


God natt.

Earth hour kl 20.00!

Ska bara påminna er om att inte läsa min blogg klockan 8. För det är earth hour då.

Okej?

Det kan vara svårt att inte lägga sig i

Jag vet inte om ni vet vem Micah är? För er som inte vet är det en 15-årig bloggerska som blev gravid när hon var 14 och nu har en dotter tillsammans med sin fästman Kevin. Yes, de är förlovade. Fastnar lätt för lite sjuka bloggar. "14 år och gravid" är rätt sjukt. Så...

I vilket fall som helst så klickade jag mig av en slump in på Kevins blogg och läste om något bråk de haft. Där skrev han:

"I alla fall efter ett tag när vi har tjafsat så börjar vi kalla varandra saker och säga saker till varandra som jag tror vi båda inte alls menade. Jag kallade Mikaela, Hora, vandrade köttbulle, white trash och en massa skit som jag verkligen inte menade. Det är sånt folk gör när dom är förbannade, kallar varandra saker och säger saker som dom vet att dom inte menar men säger i alla fall. Jag ville verkligen inte kalla henne för såna saker men det verkade som att det va det enda sättet att få henne och vara tyst."

Det var detta jag ville komma till. Har jag missat något? Jag upprepar:

"Det är sånt folk gör när dom är förbannade, kallar varandra saker och säger saker som dom vet att dom inte menar men säger i alla fall".

Det är ju bara befängt. Jag och Victor är inte alltid sams. Det är svårt att alltid vara sams när man är i ett förhållande och dessutom så långt bort. Vi bråkar ibland. Vi har våra tjafs om allt möjligt. Men hur allvarliga bråken än blir så skriker vi aldrig ord som hora, kränker varann, säger något rakt elakt som att säga något nedvärderande om ens utseende eller personen som människa. Det hör liksom inte dit! När man bråkar om något ska man inte dra in massa annan skit som inte hör dit, och än mindre saker som inte är sant.

Jag älskar Victor och skulle aldrig såra honom med flit, inte ens om jag är så förbannad att jag bara vill sparka in en vägg eller något. Det handlar om självkontroll.

Är det bara jag som tycker såhär? Brukar de flesta såra den andra med flit när de bråkar om något, bara för att den andra ska få lida lite? Tycker det är fel att säga "det är sånt folk gör när dom är förbannade" för det är inte sant.

Det handlar om självbehärskning.



Man är olika som människor och just de två kanske har svårt att kontrollera sig själva när de är arga. Så det har ju inte jag med att göra egentligen. En annan sak jag tycker de gör fel är också att de först skriver om ett bråk de haft - i detalj dessutom - och sedan blir förbannade över att folk lägger sig i. De menar liksom att deras bråk är mellan de två.

Ja visst, de två och resten av alla människor som läser deras bloggar.

Lördag lördag lördag

Jag önskar det var fint väder ute.

NÄMEN SER MAN PÅ! Det är det visst redan!


God natt

Nä, god natt istället.

Tillbaks från da bowling

Alla barnen - vi var 8 - fick strike förutom Sofie. För hon har klaustrofobi.

Eller ja...

Vi körde killarna mot tjejerna (behöver jag skriva att tjejerna ägde?). Det var riktigt svettigt där ett tag, varför skriver jag inte, så alla köpte dricka efteråt. Sedan sprang vi omkring i rondeller med våra cola-flaskor i högsta hugg och vi hade riktigt tur med en polisbil som körde förbi.

Nu ska jag äta! Återkommer strax.

VECKAN ÄR ÖVER

Och denna underbara känsla ska firas med bowling! Trots att jag ramlar omkull på det hala golvet varje gång jag kastar iväg klotet. Ehe.

Fysikprovet gick åt helvete, men kursen avslutas ju först nästa termin, så jag jobbar upp mig igen!

Men bussen går om 10, så ska göra klart allt och sedan åka och bowla.

Tjingeling badring.

Jag känner mig som ett övermoget äckligt äpple

Hej igen.

Jag är inte på topp just nu om man säger så. Pratade precis i någon timma med Victor - äntligen, har inte pratat med honom på ett tag - och allt känns lite bättre nu. Känner mig inte riktigt förberedd inför fysikprovet i morgon och jag har inte läst på någonting om det jag ska kunna helt utantill till svenskan, men det får gå ändå. Jag orkar verkligen inte med mer just nu.

Det känns för tillfället otroligt lockande att byta till estet, men samtidigt vet jag att det bara är just nu. Det är bara just nu jag med säkerhet vet att jag borde byta till estet. Nästa vecka, när all denna skit är över så kommer jag vara tillbaks i mitt gamla förvirrade spår igen.

Till helgen kommer det bli solsken på bloggen kan jag lova. Då är denna vecka över och en provfri vecka ler mot mig.

God natt.

Jag ger upp

Just nu är mitt liv en enda röra. Återkommer när jag städat. Hej så länge.

Usch och fy och bajs

När jag inte äter får jag ont i magen, får väldigt lågt blodsocker och det värsta av allt; Jag blir sur!

Ber om ursäkt till er som tog illa vid sig när jag tjurade. Med lågt blocksocker rusade jag ner till tåget och missade det med 30 sekunder. Helvete. Fick sitta och vänta på nästa tåg. Jättekul. Verkligen. Och inte nog med att jag missade det första tåget... Jag halvsprang ner (tar cirkus 10 minuter) och mina efterblivna skor lyckas på något jävla vänster få in massa småsten hela tiden. Det kändes bokstavligt talat som att min högerfot förblödde eller något, men jag hann ju inte ta ut stenen, då skulle jag missat tåget - vilket jag ändå gjorde.

Ja, vissa dagar är då bättre än andra. Igår var ännu värre. Minns inte varför, har förträngt det. Eller så var det i förrgår. Bajs alltså!

Exelprovet gick väl bra, tackar som frågar. Ska nu lägga mig i badet och läsa på om trädet Yggdrasil. Det gäller att kombinera saker för att orka med, får bara hoppas att jag inte tappar papprena (heter det verkligen så?) i vattnet.


Jag somnar i stolen

Idag blir det exelprov. Bryt ett ben Sofie, bryt ett ben.

God natt små äckel

Sitter och lyssnar på gitarrspel i skype. Isaac Newton spelar för mig. Mest för att irritera mig kanske, han brukar göra så. Haka upp sig på olika citat och grejer... HOPPAS DU LÄSER DETTA! HAH!

Nu spelar han John Mayer.

Och jag ska sova.

Nu sjöng han... tror jag.

God natt.

Ägare till mitt första par converse

Och de är ljusgula! Mesgula! Fulgula! Men ack så söta.

Har skostorlek 38 eller 39. Mamma envisas jämt med att jag har 39 och jag protesterar. Det är rätt lönlöst att protestera mot henne ibland, så hon köpte i alla fall hem ett par 39:or igår - vilka till min stora glädje var förstora. Där fick hon. Så idag köpte hon hem 38:or. De var tydligen också en aning förstora, men jag vägrar faktiskt ha storlek 37. Det känns lite... inte Sofie.

Ska ta bild på de två sötnosarna snart så ni får se! Hihihihihihihi.

Detta tog mig en halvtimma...

Detta biologiprov var inte särkilt svårt - ska dock inte säga något innan jag fått tillbaks resultatet -, det var som ett prov i grundskolan. Om de säger att man bara kunde få VG på detta prov stryper jag någon. Har fått nog av bara-VG-prov nu. Damp.


MITT SCHEMA! I FÄRG!



Gjorde detta ytterst färgglada schema för er skull, så ni vet vad jag gör när jag inte är här. Ehehe... Läs på tisdag så vet ni vad jag ska göra nu. Yahay.


Den 22:e

Hade en skitdag igår. Det hände hela dagen massa småsaker som gjorde att jag tappade orken. Håller tummarna att denna dag blir bättre.

Vädret tycks åtminstone bli bättre än igår. Det ska visst bli hela 8 grader och sol! Bättre än en svensk sommar ju.

Ha en bra tisdag. House ikväll.

Så sjukt irriterande

Blogg.se lägger inte upp mina inlägg! Märkte det nu! Någon vänlig själ får gärna skicka iväg ett sms till mig när detta inlägg dykt upp. Eller nä förresten. För jag är ju inte beroende.

Sibirisk katt

Sibiriska kattungar. Bild från google.

Beslutsångest

Är så nere. Vet inte varför. Det kan väl bli så ibland bara.

Jag vill inte vara så bunden till skolan som jag är, men ändå måste jag gå. Utan gymnasiet har jag ingenting att erbjuda i framtiden. Jag vill ligga på en filt på grönt gräs i sommarsolen, gå upp i den tid jag vill på morgonen och göra vad jag vill.

Och sedan beslutet om estet och natur... Hur ska jag göra? Jag vill byta, men jag vill inte byta. Jag vill gå natur för att det är lättaste lösningen. Jag vill gå estet för att det är lataste lösningen (och för att mitt hjärta brinner för musik). Om jag gick kvar på natur skulle jag kunna gå kurser och grejer, fortsätta syssla med musik vid sidan av, ha kvar den sköna klassen jag går i nu och ta studenten med mina 94:or. Om jag bytte till musik hade mitt psyke älskat mig. Jag hade fått lära mig sådant jag vill och göra det jag vill göra med mitt liv.

Jag avskyr skolan. Avskyr.

Blir så förbannat otrevlig när jag inte mår bra.

Har äntligen blivit klar med biologipluggandet

Det är lite småsjukt, men eftersom hundinköpet blev nerlagt har jag och mamma börjat fundera på katt. Om jag fastnar för det och känner att jag hinner med ett litet djur så blir det katt för mig.

Ett problem. Jag är allergisk. Allgregisk. Det är itte bra att vara allergisk mot katt om man ska köpa katt. Näh. Men som tur är finns det allergivänliga raser! Såsom Devon Rex eller den underbara skitfluffiga Sibiriska katten. Mamsen och jag har riktat in oss på den fluffiga. Jag menar, kolla bara vad söt den är:




Ja, här tänkte jag då ha en bild, men blogg.se vill inte samarbeta just nu. Återkommer senare.

God natt

Måndag i morgon. Drömde om sommarlov i natt. Det var en bra dröm.

God natt.

Hundsnacket är avslutat

Uppdaterade skype eftersom den stått och tjatat på mig hela tiden och nu när jag ska logga in går det inte. Har för gammal mac. Whatefuck. Schyst av den att tjata då.

Nu har familjen haft ett efterblivet snack om hundinköp eller ej och det slutade med att jag stormade från bordet när både pappa och Johan inte så smidigt bytte ämne till att det var mitt fel att... Ja, det spelar ändå ingen roll. Det går inte att diskutera i denna familj i alla fall. Något hundinköp lär det inte bli, då bara mamma och jag känner att vi vill och kan ta ansvaret.

Jag vill ta hand om någonting (varje gång jag säger detta i hunddiskussion säger pappa 'du kan få ta hand om disken') även om vi nu inte köper hund. Alternativet efter hund är katt, en allergikatt då eftersom jag är allergisk, men Johan vägrar och använder något konstigt argument om att vi inte är en "kattfamilj". Så... ja. Vad ska jag göra?

Vi får se hur hela den här djurgrejen slutar. Det hade varit enklare om alla tyckte likadant. Som mig! Hade ju vart bäst.


Ska skaffa mig en bitch

Jag känner inte längre behovet av att skriva om allt jag gör och lägga in totalt onödiga inlägg varannan timme. Det känns rätt skönt faktiskt. Att inte vara så beroende av er som ni är av mig, höhö.

Har suttit och pluggat biologi hela dagen med små pauser av googlande på nätet. Har letat efter omplaceringshundar och faktiskt hittat 2 stycken som resten av familjen också fastnat för. Vi får väl ser hur det blir med det. Känns bra att inte "beställa" en hund i alla fall.

Såg ett formulär som man kunde skriva i om man själv hade en hund som behövde ett nytt hem. Är det bara jag, eller visste ni inte heller hur tik översattes till engelska?


Den som lever den lär sig.

Vi går mot en mörk vecka

Nu är hon vaken.

Blir så stressad av mamma och pappa ibland alltså. När de kommer inrusande på mitt rum en lördag eller söndag och gormar om att jag sover bort dagen. Jag har koll. Jag vet när jag borde gå upp. För om jag tänkt plugga en hel söndag så kommer jag ändå inte komma igång förrän vid 12-tiden, hur tidigt jag än går upp. Usch för stress. Låt mig vara.

Nu ska hon äta frukost.

Vad jag vill jobba med

Jag har kommit på vad jag vill jobba med på ett ungefär. Som jag sagt innan vill jag jobba med musik om det går, men i det stora hela vill jag jobba med något som hjälper andra.

Att jobba bara för att tjäna pengar till mig själv känns så meningslöst. Vill göra något som andra blir glada av, vill hjälpa de som har de svårt och stötta de som har det jobbigt. Oftast så är det så att dessa jobb inte är så välbetalda, men skit samma. Ska lata Sofie jobba ska hon åtminstone göra nytta.

Sedan länge har jag velat bli lärare och det är ju bra om jag vill förändra. En lärare som blir respekterad av sina elever kan få in mycket i deras huvuden. Som min gamla mattelärare. Så fort han öppnade munnen tystnade alla och började lyssna. Han pratade med oss om droger en gång och det samtalet har jag fortfarande inte glömt, så det måste påverkat mig någonting. Om man är lärare påverkar och hjälper man ju även till med kunskap. Det är inte illa det heller.

Hur jag kom in på detta tänkande tidigare idag var när vi pratade om det eventuella hundskaffandet. Då slog tanken mig att jag inte vill ha någon framavlad hund som vi beställt. Mycket hellre hade jag tagit hand om en omplaceringshund eller någon annan hund som på något sätt inte hade ett hem.

Känner bara att jag vill göra något meningsfullt.

God lördag kväll mjäh

Jäklar också. Tror jag ljög om min fantastiska superuppdatering idag. Den har varit raka motsatsen.

Har dock haft en väldigt lyckad lördag. Fick sova ut - som jag har längtat -, åt en grapefrukt, fick åtminstone lite biologi pluggat, hade en ovanligt fint samtal med min älskade älskling Victor och nu är jag hemkommen från en härlig tacokväll hos några vänner! = väldigt lyckad lördag. Sitter nu och oroar mig för min bror som inte har kommit hem än. Han skulle varit hemma för 45 minuter sedan. Känner mig som mamma känner sig antagligen. Hah.

En gammal osminkad bild på mig. Ser ungefär likadan ut nu, men orkar inte ta en bild.


19:e

Äntligen fick jag sova ut. Blev egentligen väckt vid 10 av mamma och pappa, men då fick jag damp och började skälla ut dem för att de väckt mig på en lördag och sov demonstrativt till 20 i 12. Hehe.

Ska alldeles strax läsa igenom biologiboken så att jag har pluggat lite, sedan ska jag förhoppningsvis komma ut lite och för en gångs skull hylla Moder Natur för detta väder.

Tjarå! <-- cooling

Kvällsinlägg

Då var ännu en överraskningsfest för Johannes över. Tim tände lite smått eld på mitt hus - han är pyroman - och vi åt, spelade och pratade. Har varit så himlans trött hela dagen, nästan somnat på de två sista lektionerna och bussen. Borde jag slänga mig i sängen och läsa HP? Kanske.

Beslutsångest gällande linje också. Fördelarna med att välja musik är att jag får gå något jag tycker är roligt och får en utbildning jag har användning för i de jobb jag vill ha. Nackdelarna är att jag måste gå om och får därför inte ta studenten med mina vänner, jag måste börja på ruta 1 med ny klass och klasskompisar och jag får alltså gå 4 istället för 3 år.

Ja, jag vet inte. Får väl sova på saken några nätter. Vad jag önskar att det fanns någon annan som kunde ta dessa beslut åt mig.

God natt.

Nudisten Sofie

Jag inväntar besök. Johannes är på ingång snart och jag måste klä på mig. Eller öppna dörren naken, men det hade blivit ganska fel. Gaaanska fel.

Så det är bäst att jag klär på mig!

Inte bästa uppdateringen igår och inte heller idag, men i morgon då jävlar! Då jävlar ska ni få se på uppdatering.

Ahmagad

Inläggen sinar.
Ahmagad.
Ska ner och se en film nu.
Min slapparkväll blir verkligen slapp!
Och skönt är det!

Kolla Allah, vad jag gjort


Var ju och pratade med SYV. Detta blev resultatet.
Nu ska ni inte tro något förhastat, kanske inte alls blir såhär, kan förklara mer ikväll eller snart åtminstone.

Torsdagen är över

Det måste säga att jag fullständigt älskar frihetskänslan man får när man avslutat ett prov, gjort klart en redovisning eller något annat som hör till skolan. Skit skönt.

Ska ha en slappar-kväll idag. Har 3 prov och en redovisning nästa vecka, men just nu ska jag nada läxor, motsatsen till nada mycket mat, massa inspelade program på min bästa vän tv:n och en helt otroligt bra kväll. Bara så ni vet.


Denna vecka går väldigt trögt

Det ska snöa ikväll, så jag är fortfarande högst motvillig till att säga att våren är här. När det slutat snöa kan jag säga det. Då kan jag hålla med alla andra sommarlängtande människor om att vintern äntligen är över. Men just nu är det något konstigt mellanting.

Första lektionen idag ska jag hoppa över och gå till SYV och prata istället. Lär bli ett intressant samtal.

Har inga läxor tills i morgon - trooor jag, ska inte säga för mycket - så det blir en slapp kväll för mig! Äntligen.

Tjahhh

Jag är cool och skriver tre h i rubriken.

Klar med filmen nu?! Kanske... har bett modern min att komma upp och ta en titt på den så att jag inte har gjort bort mig totalt. Det var svårt att göra något vettigt av den, haha. Sååå många felklipp. Men jag hoppas mina klasskompisar inte dödar mig i morgon i alla fall. För nu har jag kämpat och kämpat!

Äntligen!!!

SÅ! Nu har den äntligen lagt upp sig. Göttans.

Ska nu inleda det tidskrävande arbetet att redigera en film. Först ska jag dock byta om till mjukisar, stor tröja och sätta upp håret i en boll mitt på huvudet. That's how I work!

Oboy + kaffe + mjölk är förresten hur gott som helst. Ska göra en liten guide till er om hur man lär sig dricka kaffe, hihi. För det är något ingen borde gå miste om.

Gymnasieval - hur naturlinjen är att gå

Då var det dags för mig att göra detta inlägg om natur.
De frågor som rusade genom mitt huvud när jag själv skulle göra mitt val var några i stil med:

Hur är natur jämfört med grundskolan?
Vad krävs av mig om jag ska gå natur?

Så i detta inlägg ska jag försöka besvara dessa frågor så gott jag kan så att ni som står på tur får lite lättare att tänka över det hela.

Om jag då börjar med att jämföra med nian, så kan jag direkt säga att tempot är den största skillnaden. Visst, svårighetsgraden har även den ökat ett par snäpp, men det är främst tempot som gör det jobbigt.
I grundskolan fick man god tid på sig att göra klart arbeten, det var lätt att flytta på olika inlämningstillfällen om flera inte skulle hinna lämna in i tid osv. På gymnasiet finns en utsatt provtid - och den går inte att fiffla med -, lärarna flyttar ogärna på en redan bestämd tidpunkt då ett arbete ska vara klart och om man inte hinner i tid... då är det helt enkelt ditt fel.

Vi har t.ex. redan betat oss igenom hela Matte A på ungefär en termin och har räknat en femtedel i Matte B-boken, så det är ingen fråga om att det går snabbt. I nian fick vi kanske en vecka på oss på det vi ska ha gjort under 2 lektion nu på gymnasiet, så ni förstår förändringen. Det tog ett tag att vänja sig. Anledningen till att det måste gå så fort fram är för att, som ni kanske redan vet, ska vi ha räknat klart till Matte D, eventuellt Matte E, innan vi går ut trean. That's why! Och det suger, för jag hinner oftast inte fatta vad vi håller på med innan vi byter till nästa kapitel.
Fördelen med att gå så snabbt fram tycker jag är att man får in en bra studieteknik och lär sig mycket snabbare än i grundskolan. Från åttan till slutet av nian tyckte jag inte att jag lärde mig ett piss i matten, men nu på gymnasiet känner jag mig efter en termin 3 gånger smartare än innan.
Andra fördelar:
  • Alla är seriösare och det spelar ingen roll i vilken grupp man råkar bli indelad. De flesta ger ändå järnet!
  • Du får en otroligt bra grund inför universitet.
  • Man tas på allvar gällande allt och betygen är satta med omsorg.
Men så finns då nackdelar.
  • Tempot, som jag nämnt cirkus 1 miljon gånger, kan vara väldigt jobbigt ibland och resulterar att proven i de olika ämnena kommer väldigt tätt och ofta.
  • Ett MVG i nian är värt lika mycket som ett VG på natur. Du måste ge allt och lite till för att få det där åtråvärda MVG:t.
  • (Vissa) lärare på natur förväntar sig att du sköter dig hela tiden, håller käft på lektionstid och alltid pluggar som... som... en häst?
Det sista jag vill lägga till under denna punkt är att NO-ämnena inte alls är som i grundskolan. Fysiken är bara ren matte och kemin är också rätt mycket matte. Biologin är det enda som är sig likt - dock en aning svårare och mer ingående.

Detta blir en kluring. I min klass är det så många olika personer med olika personligheter och jag vet inte vad de själva tycker och hur de klarar sig.
Jag tror att de viktigaste egenskaperna för dig som vill gå natur är:
  1. Viljan att lära sig.
  2. Tålamod.
Du behöver inte vara världens snille för att gå natur. Du behöver inte ha lätt för att lära dig. Du behöver bara vilja lära dig och tålamodet som krävs. För du kommer antagligen inte förstå allt när läraren förklarar första gången. Du kommer få sitta och traggla hemma och i någon studieverkstad när du mycket hellre hade varit ute i solskenet. Och om du var en riktig MVG-elev och gick ut med 300 poäng i nian kan du inte förvänta dig att dina MVG:n ska fortsätta rulla in. Du kanske får kämpa för dem nu.

Om du har G i matte kommer det bli svårt för dig på natur, då matten återkommer hela tiden. Men nu ska jag inte sitta här och säga "du borde inte välja natur om du inte har MVG i matte", för jag har klasskompisar som klarar sig utmärkt med ett G sedan nian och ja, de är då levande exempel.



Mitt bästa tips för gymnasieval i övrigt:

Om du har ett antal gymnasier du väljer mellan ska du välja det som har kortast eller skönast resväg, även om det där andra gymnasiet är nyare eller en liten aning bättre. Jag ångrade inte mitt val av gymnasie en sekund! Tog det närmsta, med direktbuss och allt. För när tåget fuckar up på vintern så kommer åtminstone bussarna.

Datorkunskaaap

Laddade upp gymnasievalsgrejen om natur igår, men den har fortfarande inte dykt upp! Blir galen. Har försökt lägga upp igen och igen och igen, men den vill bara inte.

Nästa lektion är franska och då även prov. Måste se till att äta något innan så att jag inte stör alla med en mullrande mage. Hm... kan inte koncentrera mig om jag antingen har ont i halsen och är förkyld, har en hysterisk mage som mullrar eller någon annan ljudlig åkomma. Sätt mig i ett ljudisolerat rum så att jag kan få hostsa fritt!

Kan pollensäsongen ha kommit redan? För mina ögon kliar, jag nyser konstant och har sådär äckligt magont jag kan ha när jag är allgregisk.

Bara så ni vet

Det är House på tv nu. Så ni vet vart ni har mig.

För Helvete

Anonym: Jag ska döpa min hund till För Helvete.
Vi andra: ..?
Anonym: Fattar ni inte?
Vi andra: ..?
Anonym: Då kan man säga "Kom då För Helvete!" eller "Sitt För Helvete".
Vi andra: ...

Värt att nämnas är att denna Anonym är en fullt vuxen människa.

Helskärm!


Knepet är att vara optimistisk

NU JÄÄÄVLAR SKA DET PLUGGAS FRANSKA!!! GUD VAD PEPP JAG KÄNNER MIG!!! DET HÄR SKA BLI SÅ GRYMT ROLIGT!!! HAR SETT FRAM EMOT DENNA KVÄLL SÅ FANTASTISKT MYCKET ATT JAG ALDRIG VILL ATT DEN SKA TA SLUT!!!

Problematiskt

Hur kan man inte känna glädje inombords när man ser upp på en klarblå himmel och blir bländad av solen? Hur kan man inte bli glad när man kan gå utomhus i uppknäppt och inte frysa? Hur kan man inte bli glad när bussen man åker i kör förbi Tim som cyklar?

Bäst för bror min att han gör i ordning mat till mig där nere medan jag sitter här och försöker trycka in klippen i datorn. Har 8 GB kvar och har bara lagt in 1/6 av alla scener! Ja, vi får väl se om allt får plats. Försöker samtidigt spara ner en annan film till quicktime så att jag kan radera dess orginalklipp! Det är mycket man måste tänka på. Som att jag inte kommer få plats med engelskafilmen...

Nu ska jag gå ner och inspektera om Johan har gjort mat eller inte... MWAHAAHAHAHHAHAHA!

Fast det är nollgradigt ute

Solen strålar, fågelkvittret hörs faktiskt genom mitt fönster och jag ska nu gå ner och äta frukost. Bussen går om en halvtimma så jag får ta och snabba på lite.

Jag vill inte göra någonting som jag kan ångrar dagen efter. Jag vill göra saker jag själv kan vara glad över att jag gjort.

Tisdag. Hej.

Eric Saade lillskit

I will be popular,
I will be popular
I'm gonna get there, popular
My body wants you girl
My body wants you girl
I'll get you when I'm popular

Låt mig upprepa:

I'll get you when I'm popular

Whatefuck?

Jaha, så nu vill tjejer bara ha populära killar? Man måste vara populär för att få flickvän eller pojkvän. Jahopp. Är det såhär världen har blivit vill jag inte vara med. Jag strejkar. Och allvarligt talat, tror verkligen Sverige att vi kan vinna med denna låten? Med denna texten?

Lycka till.

Har verkligen fastnat för denna låten

Han är en GRYM låtskrivare och artist. Så är det bara.


Jobbig dag

Är så himla slut nu. Jag måste se till att vila mer. Trodde att filminspelandet skulle vara klart vid 4, halv 5. Ja ja, nu sitter jag här och trycker i mig mackor för att kompensera den bortglömda lunchen, sedan ska jag äta riktig mat, råplugga franska och sedan förhoppningsvis sova.

Klättringen var kul. 12 eller 14 meter hög vägg som man skulle upp på, helst utan att trilla ner. Jag kom upp 2/4 gånger, vågade inte i början, ehehe. Kommer antagligen ha träningsvärk i armarna i morgon.

I filmen är jag förresten en fet båtägare som kör omkring turister på Loch Ness. Jag heter Aaron McGregor och är 68 år. Vi skrev en annans manus förut och döpte henne till Jennifer McFeast. Oerhört humoristiskt.

Hemma från klättring

Nu blir det till att filma. Återkommer senare.


The Walking Dead går förresten på tv nu. Rätt coolt. Men blev rätt paff när jag skulle se första avsnittet och det visade sig vara typ fjärde. Bajs liksom!

Klättring på g

Då var det dags för friluftsdag! Känner hur jag riktigt njuter av att börja kvart i 11 när vissa andra är tvungna att kravla sig ur sängen vid sjutiden.

Ser fram emot att klättra, har faktiskt aldrig tidigare gjort det. En liten, liten oro börjar dock komma krypandes. För det första har jag ju aldrig klättrat och det känns lite fel att börja på en dag då jag är halvsjuk och inte har någon som helst styrka i kroppen, för ja, man måste gå ändå! För det andra vet jag inte riktigt vart vi ska. Eller jo, jag vet ju så klart vad stället heter, men har inte den blekaste var det ligger eller hur man tar sig dit. Har lämnat det ansvaret på Tim, så det är hans fel om jag går vilse.

Det som känns rätt bra är att jag inte är ensam med att vara en nybörjarklättrare. Detta har Johannes skrivit om klättringen:

"... jag inte är mycket vigare än din gemene mögelost. Så slutar jag skriva efter det här inlägget är det antagligen för jag krampade och föll av klätterväggen, eller något."

Och såvitt jag vet är jag en aning vigare en din gemene mögelost. Sådeså!

Hoppas ni tänker på oss friluftsdagare när ni själva sitter instängda i skolan. KRAM!

Goder afton

Goder afton.

Jag askyr att jag inte blir frisk! Det förstör så mycket. Har ju redskap - inte akrobatik som jag sa förut - på idrotten just nu och hur fasen ska jag kunna stå på händerna med bihåleinflammation? Hur fasen ska jag ens kunna göra en kullebytta? Nehej, det kommer ju inte gå. Och det är betygs... grejs med det hela! Ajsing bajsing.

Nu ska jag prata med Victor, hihihihiihihihihihihihhihihihihiihihihihiihihihihiihihihiihhihhhi.

Kväll!

Sitter och lyssnar Oh my God! och är allmänt glad. Släkten har precis rullat hemåt och jag kompenserar tystnaden med musiken.

Ska snart ner och plugga in franskaglosor till provet på onsdag. Kommer ha en jäkligt stressig tid de kommande två veckorna. Fast i morgon blir en soft dag! Det är friluftsdag så ska iväg med bl.a. Johannes (som inte har varit seg med att påminna om hans födelsedag i morgon) och det ska bli riktigt kul! Efter skolan blir det till att spela in resten på engelskafilmen. Må vi alla vara deprimerade.

Skriver senare. Ska försöka ladda upp natur-inlägget också, hihi!

P.S. Christoffer Hiding, som sjunger i refrängen på me and my drum, är riktigt bra. Blir förbryllad när jag hela tiden söker på hans namn på spotify och ser att det bara dyker upp 2 låtar. Kazz.

Så stor, så stor

Nu är jag redo att hälsa gästerna välkomna! Det blev denna blommiga saken idag till en osminkad Sofie. Låter håret lufttorka idag, så jag inte får ännu slitnare hår än jag redan har.


Jag tycker om mitt halsband.


Tack Måne.


Mamma: Vet du vad som är så speciellt med just detta släktkalaset?
Sofie: Nä..?
Mamma: Ni har blivit så stora att ni får sitta vid vuxenbordet!

Jahopp

Nej, det blev inget mer inlägg. Hinner inte!

Var lata idag. Det förtjänar ni efter en vecka i skolan.

Söndag morgon känns inte så hemskt idag

Nu är jag vaken och hyfsat pigg! Mamma kom upp och erbjöd sig göra frukost till mig hihi, så när jag kom ner hade hon dukat upp en bricka med nypressad apelsinjuice, två frallor, en tallrik fil och flingor och en kopp te! Fatta vilken go morgon det blev.

Dessutom satt hela familjen och spelade achtungdiekurve nu på morgonen, haha. Så fult. Pappa blev lycklig när jag sa att jag skulle vara med, men jag är ju sjuuukt bra på det spelet... ehe... Så han blev besviken!

Kommer inte kunna skriva så värst mycket idag. Kommer antagligen ett inlägg till innan klockan 1, men sedan kommer släkten hit för att fira Johan och mig. Ska blir jättekul!

KRAM!

01.01

Och nu lägger jag mig i förhoppningar om en frisk söndag. God natt.

August Strindberg

För ett år sedan ungefär. Någon som diggar mustaschen? Den är faktiskt blå. Rätt coolt.


Engelska: bajhåleinflammation

Och så vann Eric Saade. Jag tror inte att den låten jag hejar på varje år på någonsin vunnit. Det är så klart även därför Sverige aldrig vinner stora finalen. De måste lyssna på Sofie!

Jag skriver som jag skrivit förut; tänk vad intressant min blogg blivit om jag skrivit allt det där jag inte kan skriva. Allt det där som finns i mitt huvud och hör hemma där. Tänk vad beroende ni skulle bli om jag skrev allt jag tänker. Så det är bra att jag inte skriver det. För er skull. Naturligtvis.

De låtar som borde vinna


Möjligtvis Dannys låt också. Han är bra.

Melodifestivalen - finaleeen

God kväll hörrni!

Haft en hektisk dag med mycket skratt, hähä. Förstår ni hur svårt det är att hålla sig för skratt när man ska säga Drumnadrochit? Jag förstår i alla fall.

Nu är det uppdukat för melodifestivalskväll. Känner att jag inte är lika pepp som jag gjorde när jag var liten. Inte har jag heller sett ett enda program i år. Kan vara det också. Eller så suger de flesta, som förra året.

BROLLE ÄR MED! NU BLEV JAG LYCKLIG.

Ska återgå till programmet nu. Återkommer senare ikväll!

Men nej... ett dansband... Btw, Eric Saade är den nya Andreas Johnson. Han borde inte se det som något positivt.

Då känns det inte lika meningslöst

Ni vet att jag tjatat om hur jobbigt det är att jag aldrig tycks bli frisk? Googlade lite om bihåleinflammation. Det första jag läste var:

"Bihåleinflammation kännetecknas ofta av att en förkylning inte vill ge med sig."

Då började jag skratta.

Bihåleinflammationssymtom (långt ord):

Smärta i pannan - JA!
kindbenen - VÄNSTER SIDA,JA!
tinningarna - JA!
nacken -  Nä...
bakom ögonen - JA!

Smärtorna förvärras när man böjer sig framåt eller när man går - JA!

Den drabbade får ofta snuva samtidigt med täppthet i näsan, omväxlande med rinnande näsa - OHJA!

Vid kraftig inflammation kan man få feber och bli trött - INTE FEBER, MEN TRÖTT! JA!

Jag tror jag har det där långa ordet. Men det känns inte särskilt betungande faktiskt. Det känns nämligen inte lika meningslöst att ha en sjukdom man aldrig tidigare haft.

Äntligen lördag

Uppe tidigt (TIDIGT?!) idag för att det ska komma folk hit runt 12 och filma till engelskafilmen. Måste ta och lära mig mitt manus också. Har inte riktigt lärt mig prata med Skotsk dialekt... brytning... eller vad man säger. Vi får väl se hur det går. Kanske lägger upp den här sedan?

Gjorde en film om August Strindberg i nian med några kompisar. Tänkte lägga upp den här på bloggen! Hittade till den av en slump häromdagen och minnen från gamla klassen bubblade upp igen. Det var ju rätt goa människor i den ändå. Bara 306 minuter kvar av uppladdningen.


Saknar honom

Sista minuten-biljetter till Stockholm kostar 305 riksdaler. Borde jag? Nä. Vill jag? Som fän. Fänkål.

Saknar dig Victor, mer än du tror. Vill vara med dig.
1 år 10 månader och 2 dagar har gått väldigt fort.
Jag älskar dig.


I morgon är det lördag

Har råkat överanvända nässpray... inte bra, inte bra alls. Det värker i bihålorna. Har inte riktigt fattat vad bihålor är om jag ska vara ärlig. Mamma sa att jag kanske har bihåleinflammation, men det låter la änna rätt roligt! Fast om det är det måste jag käka penicillin och om ni är trogna bloggläsare vet ni hur det gick senast jag skulle äta det...

Är jättetrött. Ska ner och checka vad familjen sysslar med, de skriker och har sig. Tror de spelar något spel. Sedan kryper jag ner under täcket och läser tredje Harry Potter på engelska! himlans duktig är jag.

Sov gott och sov ut! Kram på er.

Detta väder alltså!

Jag tror att Moder Natur är en aning full denna fredag i mars. Vaknade i morse med sol i ögonen och kunde gå med jackan uppknäppt utan att det blev för kallt. Efter skrivningen hade moln börjat klumpa ihop sig på himlen och plötsligt började det snöa! Och inte lite heller! Stora feta snöflingor dalade sakta ner och la sig på marken och på taken. Allt blev vitt!

Men så drack hon lite till och det började regna. Nästa gång jag såg ut genom fönstret var all snön borta igen. Alla whatefuckade i mattesalen, men fortsatte jobba. Nästa gång jag såg ut genom fönstret snöade det... igen. Och nästa gång regn. Och sedan snö igen! Det var som att hon hade beslutsångest.

Sedan på bussen på väg hem började det regna riktigt ordentligt och allas mungipor försvann ner mot fötterna någonstans. Men så närmade vi oss slutstationen och regnet upphörde samtidigt som solen tittade fram.

Nu när jag varit hemma har det hunnit börja hagla och slutat igen för att återigen släppa fram en blå himmel.

Moder Natur; NYKTRA TILL!

Hej

Skrivningen avklarad. Och det snöade nyss snöbollar.

Ingen bra start

Mina ögonlock känns som bly och vägrar hålla sig uppe. Vaknade av att jag hade ont i magen - igen - så nu sitter jag här framför datorn och försöker att inte somna. Den sista meningen skrev jag blundades, så det går inte så värst bra.

Skrivningen är nu direkt på morgonen fram till halv 12. Gör det något om man lägger huvudet på bordet och sover en stund om man har tid över?

Det är fredag. Veckorna rusar fram. Hej då...!

Ointressant, check!

Jag har fortfarande inte förstått vad uppsatsskrivningen går ut på, vet inte riktigt heller vad jag får ha med mig in i aulan, så vi får se hur det går.

Har läst på lite halvt, inte orkat med det.

Såhär lägger mitt hår sig om jag inte gör något med det. Och nu är luggen dessutom 5 meter längre än den borde vara. Tänkte att ni ville veta. Ska försöka sluta med egobilderna. (DET KOMMER INTE GÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ!!!)


Nej nu jävlar Sofie

Nej nu jävlar. Har suttit vid datorn jätte länge nu utan att ha gjort ett piss. Och jag som skulle pluggat till den 3,5 timmars långa uppsatsskrivning vi har i morgon!

Blir så sur på mig själv.

NU SKA JAG PLUGGA!

Nalle Puh

Ingen kan vara nere med en ballong!

Dag 16 - det här är jag beroende utav

Dag 15 - Mina drömmar.
Dag 16 - Det här är jag beroende utav.
Dag 17 - Mitt favoritminne.

Vi bortser väldigt fort från mat, syre och vätska. Bra? Bra.

Det finns inte så mycket jag är beroende utav, men några saker finns det allt.
  1. Närhet. Både fysiskt och psykiskt. Att få försvinna in i en kram från Victor är bland det bästa jag vet.
  2. Socker i alla dess former.
  3. Hudkräm.
  4. Att tvätta händerna. Mer som en tvångstanke? Kommer få skrynkliga händer när jag blir gammal, buhuuu...
  5. Kramar.
Tråkigt va? Återkommer om jag kommer på något mer...

Hur RÖÖÖNTGEN gick

Det är fantastiskt hur mycket mer man hinner göra hemma om man kommer hem halv 4 istället för kvart över 4!

Har gjort nudlar, sett ett avsnitt OC och... och... och... ja, inte så mycket mer, men nu har jag hela eftermiddagen att plugga! YAY! Glädje! Eller kanske inte.

RÖÖÖNTGEN gick bra och skulle visst göra ett ultraljud på magen med och det gick också bra. Ett tag trodde jag dock att jag skulle somna. Låg på rygg i ett mörkt rum med en bred ultraljudssak nästan masserades på magen. Och doktorn sa hela tiden med otroligt lugn röst "andas in djupt och håll andan" vilket jag gjorde tills han sa med lika lugn röst "och andas igen." Kändes som jag var på någon avslappningskurs. Så jag borrade in naglarna i handflatan tills jag var klarvaken igen.

Mamma berättade att hon varit och RÖÖÖNTGAT höften en gång. Fast doktorn hade läst fel så han RÖÖÖNTGADE hennes axel istället. Han måste behövt starkare glasögon.

Bara för att det snöade igår behöver ni en bild...

... på en blomma.


Magutredningen fortsätter

Idag blir det ingen skola på morgonen för mig inte! Smart som jag är har jag bokat tid hos SYV (studie & yrkesvägledaren) nästa torsdagmorgon så dessa lektioner går bort i två veckor för mig. Ajsing bajsing.

Ska i alla fall iväg och RÖÖÖÖÖÖÖNTGAAAAAAAA mig och inget annat. Hoppas jag slipper dricka något äckligt eller få något inkört i armen. Då skriker jag nog.

Ha en bra torsdag! I morgon är det fredag, tänk på det. Och vi har snart gått halva vårterminen.

Minnesförlust? Eller? Va? Vaddå?

Jag tänkte skriva något extremt viktigt här, men jag glömde. Och jag tror jag skulle påminna någon om något, men har glömt det också. Tror jag. Borde börja anteckna allt jag gör så jag inte en halvtimma senare har minnet helt blankt.

Jag börjar bli gammal. Eller hur gammal är jag nu? Har glömt.

God natt.

Musikmusikmusik

Vill gå på Johnossikonsert.

Någon som vill sponsra mig med biljetter? Hihihihih.....

Rompah

Inlägget verkar inte bli klart, så jag avvaktar lite till i morgon eller fredag för att få mig en överblick när jag väl är pigg.

Ska nu läsa om myter och sagor inför en väldigt lång uppsatsskrivning vi har på fredag. Den är mellan 8.30 och 12.00. Shit pomfritt säger jag bara! Ja, pommes skulle faktiskt varit lite gott just nu.

Jag tror jag spräckte trumhinnan i förrgår btw. Rätt coolt att kunna säga det. Spräcka trumhinnan är inget man går runt och gör varje dag.

Tycker jag ser übersolbränd ut på den vänstra om man jämför med högra. Säger ju att jag är cool.

Gymnasieval - hur naturlinjen är att gå

Då var det dags för mig att göra detta inlägg om natur.
De frågor som rusade genom mitt huvud när jag själv skulle göra mitt val var några i stil med:

Hur är natur jämfört med grundskolan?
Vad krävs av mig om jag ska gå natur?

Så i detta inlägg ska jag försöka besvara dessa frågor så gott jag kan så att ni som står på tur får lite lättare att tänka över det hela.

Om jag då börjar med att jämföra med nian, så kan jag direkt säga att tempot är den största skillnaden. Visst, svårighetsgraden har även den ökat ett par snäpp, men det är främst tempot som gör det jobbigt.
I grundskolan fick man god tid på sig att göra klart arbeten, det var lätt att flytta på olika inlämningstillfällen om flera inte skulle hinna lämna in i tid osv. På gymnasiet finns en utsatt provtid - och den går inte att fiffla med -, lärarna flyttar ogärna på en redan bestämd tidpunkt då ett arbete ska vara klart och om man inte hinner i tid... då är det helt enkelt ditt fel.

Vi har t.ex. redan betat oss igenom hela Matte A på ungefär en termin och har räknat en femtedel i Matte B-boken, så det är ingen fråga om att det går snabbt. I nian fick vi kanske en vecka på oss på det vi ska ha gjort under 2 lektion nu på gymnasiet, så ni förstår förändringen. Det tog ett tag att vänja sig. Anledningen till att det måste gå så fort fram är för att, som ni kanske redan vet, ska vi ha räknat klart till Matte D, eventuellt Matte E, innan vi går ut trean. That's why! Och det suger, för jag hinner oftast inte fatta vad vi håller på med innan vi byter till nästa kapitel.
Fördelen med att gå så snabbt fram tycker jag är att man får in en bra studieteknik och lär sig mycket snabbare än i grundskolan. Från åttan till slutet av nian tyckte jag inte att jag lärde mig ett piss i matten, men nu på gymnasiet känner jag mig efter en termin 3 gånger smartare än innan.
Andra fördelar:
  • Alla är seriösare och det spelar ingen roll i vilken grupp man råkar bli indelad. De flesta ger ändå järnet!
  • Du får en otroligt bra grund inför universitet.
  • Man tas på allvar gällande allt och betygen är satta med omsorg.
Men så finns då nackdelar.
  • Tempot, som jag nämnt cirkus 1 miljon gånger, kan vara väldigt jobbigt ibland och resulterar att proven i de olika ämnena kommer väldigt tätt och ofta.
  • Ett MVG i nian är värt lika mycket som ett VG på natur. Du måste ge allt och lite till för att få det där åtråvärda MVG:t.
  • (Vissa) lärare på natur förväntar sig att du sköter dig hela tiden, håller käft på lektionstid och alltid pluggar som... som... en häst?
Det sista jag vill lägga till under denna punkt är att NO-ämnena inte alls är som i grundskolan. Fysiken är bara ren matte och kemin är också rätt mycket matte. Biologin är det enda som är sig likt - dock en aning svårare och mer ingående.

Detta blir en kluring. I min klass är det så många olika personer med olika personligheter och jag vet inte vad de själva tycker och hur de klarar sig.
Jag tror att de tre viktigaste egenskaper för dig som vill gå natur är:
  1. Viljan att lära sig.
  2. Tålamod.
Du behöver inte vara världens snille för att gå natur. Du behöver inte ha lätt för att lära dig. Du behöver bara vilja lära dig och tålamodet som krävs. För du kommer antagligen inte förstå allt när läraren förklarar första gången. Du kommer få sitta och traggla hemma och i någon studieverkstad när du mycket hellre hade varit ute i solskenet. Och om du var en riktig MVG-elev och gick ut med 300 poäng i nian kan du inte förvänta dig att dina MVG:n ska fortsätta rulla in. Du kanske får kämpa för dem nu.

Om du har G i matte kommer det bli svårt för dig på natur, då matten återkommer hela tiden. Men nu ska jag inte sitta här och säga "du borde inte välja natur om du inte har MVG i matte", för jag har klasskompisar som klarar sig utmärkt med ett G sedan nian och ja, de är då levande exempel.



Mitt bästa tips för gymnasieval i övrigt:

Om du har ett antal gymnasier du väljer mellan ska du välja det som har kortast eller skönast resväg, även om det där andra gymnasiet är nyare eller en liten aning bättre. Jag ångrade inte mitt val av gymnasie en sekund! Tog det närmsta, med direktbuss och allt. För när tåget fuckar up på vintern så kommer åtminstone bussarna.

Det blir en himla massa bokstäver

Sitter och pysslar med det där lovade inlägget om naturlinjen och det ser aldrig ut att ta slut! Det blir bara längre och längre. Jag råder er till att inte läsa det om ni inte funderar på att gå natur, för det är LÅNGT! LÅÅÅNGT! RIKTIGT LÅÅÅÅÅNGT!

Jag är hungrig.

Får se om jag blir klar med naturinlägget idag.

ÅH SKA ÄTA NU! Ciao!

Till Annie

Tack så himla mycket!
De orden betyder otroligt mycket ska du veta.

HTML-skillzz

H = hyper
T = text
M = markup
L = language

Det är vad jag gör just nu. Sitter instängd i en datorsal och lyssnar på en genomgång av html-koder. Bara för att visa er att jag redan kan lite om detta ska jag nu göra något fantastiskt. Ska ändra färg på texten!

Vill ha vår. Vill ut. Vill inte sitta inne i skolan. Vill leva.

Ska nog flytta in permanent under mitt täcke

Vill till skolan. OMGOMGOMGOMGOMGOMG?
Mhm.

För jag har varit sjuk för länge. Varit sjuk denna vecka också, men ändå tvingat mig gå iväg. Och idag blir väl också en sådan dag.

Apelsinjuice. Det är jag sugen på just nu. Hörs på datorkunskapen.

Ett par avslutande ord

Ni borde alla joina mig i mitt avstånd från facebook. Man mår så mycket bättre av det. I alla fall jag.

Vill du vara lycklig? Gå ur facebook.

Nu ska jag sova! God natt!


"Internationella fittdagen"

Jahopp. Idag var det då "internationella fittdagen" som Victor i klassen så fint uttryckte sig. Internationella kvinnodagen för oss dödliga.

Även fettisdagen, då det är tänkt att folket ska bli feta och trycka i sig semla efter semla.

Pappa tyckte man kunde trycka ihop fettisdagen och internationella kvinnodagen så att man slapp säga båda två namnen. Hans förslag var "feta kvinnors dag". Vi får väl se om det går igenom.

Dag 15 - mina drömmar

Dag 14 - Vad hade jag på mig idag.
Dag 15 - Mina drömmar.
Dag 16 - Det här är jag beroende utav.

Då kan jag antingen tolka drömmar som sådana man drömmer om nätterna eller önskningar.

Orkar inte berätta om drömmar, har så konstiga. Några veckor efter jag börjat gymnasiet drömde jag t.ex. att en klasskompis hade hållt resten av klassen gisslan med vapen och allt. Men nä, skulle ju inte berätta om drömmar.

Mina drömmar då.

Jag har drömmar som vilken person som helst. Leva lycklig och sådant där gulligt. Men kan berätta om 3 små drömmar jag haft i urminnes tider... eller ja. 2 drömmar om min framtid och 1 önskning i slutet.

Dröm numbah 1 - musiken
Detta är en av de största drömmarna jag har och alltid haft och det är att få jobba med musik. Att bli bra, riktigt bra på musik. Kunna spela flera olika instrument, kunna ägna mitt liv åt det och få lära ut musik till andra. Så, tja, man skulle väl kunna säga att en dröm är att få bli musiklärare på något vis. Inte nödvändigtvis i skola, men få lära ut till andra i alla fall.

Hade vart ännu mer awesome att bli musiker. Uppträda. Få dela med mig av min musik. Fast det är en alltför avlägsen dröm jag för länge sedan lagt åt sidan, tyvärr.

Så skit samma om jag går ut med toppbetyg i fysik och matte i alla dess bokstäver, kommer ändå försöka bli något inom musik. Sådeså.

Dröm numbah 2 - framtidsdröm igen
Detta är en lite märkligare dröm. Har sedan jag varit liten inte kunnat föreställa mig en framtid utan familj; utan make, utan barn. Och på senare tid har jag förstått att alla inte ser det så. Många har t.ex. inte en endaste tanke på att skaffa sådana där äckliga, skrikande bebisar. Men en dröm för mig är att ha familj, ha ett lyckligt förhållande och ha 2 barn.

Men först ska jag ut och leva.

Dröm numbah 3 - önskningen
Har alltid tyckt det skulle vara fräckt om man kunde flyga. Så det är den sista drömmen. Att kunna springa, kasta sig ut över ett stup och sväva vidare. Flyga upp, högt ovanför träden med håret lekandes i vinden. Måste vara så sjukt härlig känsla.

Man kan även tolka det såhär: Sofie önskar hon var en fågel.

Surrsurr

Har massor av surrande tankar i huvudet just nu. Vill få ner dem alla här i bloggen för att få skriva av mig lite, men jag får inte fram ett ord. Kanske ska försöka senare?

Jag kan stå på huvudet (med hjälp av händerna, men ändååå).

Glädje

JAG SKA FÅ SUSHI IKVÄLL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Oh herre vad mitt liv är bra idag. Skön skoldag, bara 1 läxa, historian gick bra och JAG SKA FÅ SUSHI IKVÄLL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Vet ni hur man får sin kille att komma ihåg årsdagen?
Man blir tillsammans med honom på hans födelsedag.

Frysta hallon

Här sitter jag och käkar frysta hallon framför OC. Åt alltid frysta hallon när jag var liten. Det var liksom vår för mig. Vår vår vår... Solen har lyst upp min dag och den har verkligen varit härlig. Så idag var det okej att äta frysta hallon med andra ord.

Haft den muntliga examinationen också och han sa att vår grupp var jättebra!

Nä, nu ska jag koncentrera mig på tvn. Återkommer senare.

Ut och njut av solen så länge!

Solen lyser himlen är blå...

...vad det är skönt att leva då...

Det är så härligt att vakna av solsken! Då känns allt plötsligt så mycket lättare. Ska med bussen som går kvart i nio så har ändå hyfsat med tid på mig idag.

Har akrobatik på idrotten, så om jag inte skriver senare idag vet ni varför. Då är jag förmodligen inlagd på sjukhus inlindad i 5 ton bandage eller helt enkelt död. Okej? Vad bra! Dåså!

Ha en fantastisk dag denna ljuuuvliga tisdag! Livet är bra.


En hälsning

Hej Coffe.

Toffee - hunden

Precis hemkommen från The House Of Jojo. De hade besök av en arbetskompis till hennes moder. Fast det var inte därför vi gick dit. Det var pga arbetskompisens hund, Toffee. Har ju tidigare nämnt att vi funderar på att skaffa hund och Toffee, som är en vattenhund, är en potentiell ras. Så vi var där, kollade lite på den och fikade. Mys.

Ledsen att säga det Victor, men jag har varit otrogen. Med Toffee. Jag var inte riktigt beredd på det, men när jag skulle säga hej då kom hon fram och gav mig en blöt puss på munnen.

Nu ska jag läsa på om vikingar för i morgon har vi vår "muntliga examination" som vår lärare inte alls skräckinjagande kallar förhöret vi ska ha.

Och den där filmen som liten plötsligt kom upp tidigare idag kommer ni säkert få se bloopers på eller något liknande. Det är ett engelskaarbete, så ska lära mig prata med en Scottish accent. Såhär ska jag gå till väga:


Hoppas eder dag har varit till belåtenhet. Sov gott!

Jag är cool

Har Matz och Jojo här och ska göra film om Mr Bean (Herr Böna) och lite random platser. De tror jag gör manus. Men icke! Jag tar egobilder. 2 faktiskt!

Här får ni 1.


Tror hon ja

Johanna är bäst.

//Johanna

Har inte tid! Gör en film! Ni får bilder så länge!

Victorpromenaden.

Sommarjobbet som gatuartist - tumme ner

Bajs också! Kunde inte jobba som gatuartist. Det lät som ett perfekt sommarjobb för moi, men såklart ska man bo och vara listad där jag inte bor och är listad. Varför vill jag ens sommarjobba? Jag gillar inte ens att jobba. Det är så jobbigt. Höhö. ÅH NU FÖRSTOD JAG VAR ORDET JOBBIGT KOMMIT IFRÅN! Coolt.

Vet inte vad jag vill jobba med. Jo, det vet jag ju, men det går inte. För allt är efterblivet. Och jag orkar inte med det. Skitnatur skitnatur skitnatur.

God natt.


Bild från promenaden min Victor och jag tog igår. Nu är han i Stockholm igen.

BOOOOOOOOOOB!

Jag föll ihop av skratt när jag såg denna igår... eller förrgår...



Fridisen

Nu är vi klara med Fridas låt. Den blev åsum. Hon kommer gå långt, som tidigare sagt.

Har förresten hittat ett sommarjobb som passar mig utmärkt! Eller rättare sagt, Fridas mamma har hittat ett sommarjobb som passar mig utmärkt. Gatuartist.

Karatekid

Nu har jag bakat 3 omgångar biskvier på en vecka och tål dem inte! Vad generös jag känner mig.

En kompis kommer över om en kvart, Frida, så ska sätta mig och spela in lite musik nu. Sedan ska vi väl äta och göra grejs med henne och hennes familj. Kul!

Gissa vad jag gjort förresten! ..................... gissat klart? Har lagt in foton på datorn! YAAAY! Så nu kommer det dyka upp bilder från Österrike och lite annat.

Två karatebilder från igår:


Hej då

Han gick vid 11 igår, tog med sig de underbara biskvierna vi bakade tillsammans och sa hej då. Igen. I kväll är han återigen i Stockholm.

En jobbig period väntar mig. Det blir inte lättare och lättare att se honom åka iväg från mig, men inte heller svårare och svårare. Det beror helt på hur lång tid han är här. Är han här endast för en helg känns det inte lika jobbigt att ta farväl, men är han här en längre tid – som på jullovet – smärtar det desto mer. Då vet man ordentligt hur bra man har det med honom.

Det är lätt att glömma av hur det är när man är med varandra när man inte kan göra annat än prata i telefon. För det blir en hel del missuppfattningar och konstiga tankar i huvudet när man inte ses. Dagar kan gå utan att man hör av sig. Varken han eller jag. Då man själv vet att man inte har hunnit, att det är så mycket runt om som hindrar att man kan det. Och han och jag har inte haft det lätt på den fronten. Hans mobil gick sönder på höstterminen och när han hade råd att köpa en ny fungerade inte den heller. Så det var en rätt tuff period.

Grejen är att man inte får ge upp. Hur konstigt och jobbigt det än är så får man inte ge upp. Man måste minnas hur förbannat underbart det är när man ses, när han håller dig i handen och när han ser dig i ögonen och talar om hur mycket han älskar dig. Du måste minnas alla promenader du tvingat ut honom på. Alla gånger han vunnit över dig i något tv-spel och sedan påmint dig om det så mycket att du surnat ihop totalt och bara vill slå honom på käften. Alla kramar då han trycker ihop dig till ett litet spaghettistrå.

Det är sådana saker man får minnas när det är som jobbigast. För det är ju hur det är när man är med varandra som räknas. Inte hur det är när man är iväg. Det är inte en dans på rosor att ha ett långdistansförhållande.

17.38

Ojsan hoppsan!

Råkade visst somna i den nybäddade sängen. Blev väckt för 10 minuter sedan. Det var ju itte bra. Jag som skulle hjälpt till mer med städning i huset. Å andra sidan slapp jag ju det nu.

Kommer förmodligen inte skriva mer ikväll då Victor åker i morgon. Hej.

Trött

Det är hårt arbete att bädda en säng. Åtminstone när man ska bädda om dem med nya lakan och örngott och skit. Är nästan klar. Har bara täcket kvar... och det som är det jobbigaste...

Skrev en text här som jag precis råkade sudda ut. Och orkar inte skriva om den. Den handlade om solsken och fotograferande och kärlek. Äh. Nu ska jag återgå till bäddandet.

Mannen med för mycket fritid - svaaaret

En man har en varg, en get och ett kålhuvud som han ska flytta till en ö genom att åka i en båt över sjön. Båten rymmer dock bara 2 saker samtidigt, så mannen måste åka flera gånger. Men om han lämnar vargen ensam med geten äter vargen upp geten och om han lämnar geten ensam med kålhuvudet äter geten upp kålhuvudet.

Hur ska då mannen bära sig åt för att få alla 3 sakerna till ön?

SVAR: Först sätter han geten i båten och lämnar den på ön. Sedan hämtar han kålhuvudet och lämnar det på ön samtidigt som han tar geten med sig tillbaks. Han lämnar geten och hämtar vargen istället. Därefter åker han och hämtar geten igen.

Solen kvittrar och fåglarna skiner

Jag fick för mig att det var söndag idag. Kom på att det inte var det utan lördag! Att man kan bli så glad!

Det verkar som att moder natur lyssnade på mina nödrop om sol igår. Min blommiga klänning funkade helt enkelt! För idag skiner solen på en klarblå himmel och temperaturen är uppe i 5 plusgrader. Fantastiskt va? Som den svenska sommaren ungefär. Försöker starkt ignorera att det blåser som jag vet inte vad.

Det är inte lätt att måla av min bror. I alla fall inte när han blundar och spelar bas. Då ser allt helt mongo ut. På tal om min femtonåriga bror; har tvingat honom att följa med ut på en promenad i detta otroliga väder om någon timme! Och där ljög jag! Och det är helt sinnessjukt att jag ljög där. För jag tvingade honom inte ens! Jag frågade! Och han sa ja! OMG!

Mätt Sofie är en glad Sofie

Häääääääääääääääääääääääääääääääääääääääj.

Har precis ätit egengjorda räkmackor! De var goda och jag är nu hur mätt som helst...

Min Victor har lagt sig framför tvn för att sova middag och jag sitter här och försöker måla av ett foto på bror min. Sedan när jag väckt V (vid 9) har jag råkat lova honom att vi ska baka biskvier som han kan äta på tåget hem igen. Så jag gissar att vi ska göra det.

Måste bara påpeka att jag går omkring i en tunn sommarklänning med blå blommor på idag. Jag längtar nämligen ganska mycket efter solen.

Nu ska jag fortsätta måla! Hej så länge.

Slutet på fredagen närmar sig

"Har du då tänkt att byta till nästa år? Och då gå om?
För jag tror det är lite sent att byta linje nu, tyvärr."


Jag har också tänkt på det, att jag i så fall skulle få gå om. Men man hade ju kunnat kompromissa lite också. Dessutom beror det ju helt på vilken linje jag vill gå. Kan ju t.ex. byta till teknik sådär rakt av då de är likadant första året. Ska prata med SYV snart och kolla vad som är och inte är möjligt.



Hemma från ännu en plågsam skoldag. Ska svara på mannen-med-varg-get-och-kålhuvud-historian lite senare. Först ska jag trycka in något lagom fryst i mikron och se på OC. Jäpp.

Och förresten... Det är helg nu.

Vill inte gå natur

Om ni kan läsa mellan raderna så har ni nog redan förstått att jag inte trivs på natur. Jag älskar klassen och de flesta lärarna är väl okej, men själva linjen är helt fel för mig. Jag orkar inte med hela naturtänket, hur man ska planera sina läxor och prov hela tiden, förväntas vara topp-elev och jätte skötsam. Framförallt när jag antagligen inte heller kommer ha användning för en sådan bred utbildning.

Äh.

Det är ju just det. Antagligen. Jag tror. Även om jag vet vad jag vill bli just nu, vad jag vill jobba med senare, kan jag aldrig vara helt säker på att det kommer vara så när dessa 3 år har gått.

Så jag vet inte vad jag ska ta mig till just nu.

Att byta eller inte byta? Det är frågan.

Dag 14 - vad jag hade på mig idag

Dag 13 - Låtar jag kan lyssna på om & om igen
Dag 14 - Vad hade jag på mig idag.
Dag 15 - Mina drömmar.

Ja... här kom en till. Dissade ju förra frågan som löd liknande denna. Men okej... kan väl visa...
Kom precis på att jag inte har på mig det jag hade på mig idag, eller, alltså, jo, fast, nä. Bytte när jag kom hem för att vara lite somrig till Johans födelsedag!

Försökte ta en bild där jag stod upp men det blev bara suddigt, så jag orkade inte. Satte mig ner istället. Om ni vill veta vad jag har på benen kan ni föreställa er ett par svarta leggings. Bra? Bra.


Jag ler inombords, okej?

Mannen med för mycket fritid

En man har en varg, en get och ett kålhuvud som han ska flytta till en ö genom att åka i en båt över sjön. Båten rymmer dock bara 2 saker samtidigt, så mannen måste åka flera gånger. Men om han lämnar vargen ensam med geten äter vargen upp geten och om han lämnar geten ensam med kålhuvudet äter geten upp kålhuvudet.

Hur ska då mannen bära sig åt för att få alla 3 sakerna till ön?

Klura på den tills i morgon hörrni! Lösningen är faktiskt logisk.



Victor gick precis hem (rättare sagt får han skjuts men vi kan låtsas om att han är duktig och går) och nu sitter jag här och har tråkigt. Ska nog snart krypa ner i sängen. Har ju inte fått så mycket sömn på senaste då äckelhostan håller mig vaken.

Megasize

Klasskompis Ludde: Och varför finns det inga fittkulor i musen!?



I'm sitting in skolan och gör englishka! Eller english och english det går ju comme si comme sa. Åhåhååå! Lite franska smög sig in där! Vad kulturell jag känner mig idag.

Måste säga en grej. Eller skrika. Tror jag skriker.

JAG HAR INTE IG I HISTORIA!!!!!!!!! OCH JAG HAR INTE G!!!!!!!!!!! JAG HAR V-FUCKING-G MINUS!!!!!!!

Så nu har jag skrikit tillräckligt.

Min underbara, uttnytjande-när-han-är-jättelite-sjuk bror Johan blir 15 idag. Han blir 15! HAN ÄR GAMMAL! Usch.

God morgon

Det positiva denna morgon är att jag inte längre låter som ett nasalt mongo. Det negativa är att jag inte fått sovit något denna natt heller, pga alla jäkla hostattacker jag fortfarande får.

Ha en bra torsdag!

Linser

Han, det vill säga min Victor, har precis skaffat linser. Igår faktiskt. Han har precis kämpat med att få ut dem igen för de har varit inne 7 timmar eller något. Mer fick de inte vara inne andra dagen.

Hahahaha man märker hur dålig syn han har. Han gick förbi mitt rum (där jag sitter just nu) och nerför trappan istället ropandes "SNUTTIGUUULL! VAR ÄR DU?".

Jaja, det tragiska är att han nu för första gången i sitt liv (då han inte använt sina glasögon vilket var typ 2 dagar sedan 7:an) ser mig klart. Han har liksom sett mig som en enda dimma. Men nu upptäcker han ju att jag är ... att jag är... vrålhet!

Prima bananer.

Segt idag

Blogg.se har flippat så jag kunde logga in förrän nu. Därför den sena uppdateringen.

Min Victor är här nu och ligger och småslumrar i soffan. Ska ner och väcka honom.

KRAM!

Dag 13 - låtar jag kan lyssna på om & om igen

Dag 12 - I min handväska.
Dag 13 - Låtar jag kan lyssna på om & om igen
Dag 14 - Vad hade jag på mig idag.

Alltså ärligt talat så kommer jag inte vidare med den här listan förrän jag har gjort handväskeskiten, men jag ORKAR verkligen inte ta kort och greja så jag stryker den tills vidare.

De flesta låtarna, hur bra de än är, tröttnar jag ganska fort på. Det finns undantag, som alltid, och dessa undantag ska jag räkna upp.

Först och främst borde jag nämna en artist som jag aldrig tröttnar på. Aldrig någonsin kommer jag sluta lyssna på hans låtar. För jag kan fortfarande för femhundraåttiotredje gången spela dem och tycka de är lika bra som första gången jag hörde dem. Artisten är Gavin DeGraw.

Men ska ju radda upp låtar och inte artister, så får väl ge er några av hans låtar och de andra få låtar som aldrig kommer försvinna från min iPod.

Gavin DeGraw – Belief
Gavin DeGraw – Chariot
Gavin DeGraw – Glass
Magnus Uggla – 1:a gången
OK Go – Get Over It
Angels and Airwaves – Sirens
Johnossi – Execution Song
The Hives – You Dress Up For Armageddon
Lars Winnerbäck – Solen i ögonen

Det är nog alla (+ resten av Gavin DeGraws låtar) som inte blir dåliga. En märklig blandning.

Bögporr

Hahaha... eh... alltså... Hört så mycket om någon "Yousef" på senaste tiden, och har absolut ingen aning om vem snubben är, så jag tog kraft till mig och skulle in och läsa på hans blogg. Jag visste inte riktigt vad hans blogg hette och orkade inte googla så jag antog att han hette som alla andra bloggare heter här i Sverige: 'namnet.se'. Så jag knappade in yousef.se och förväntade mig en blogg. Men nähä. Jag klickade ner den efter en millisekund, men fick en glimt av en text och klipp. "Bögporr" stod det.

Nä, vem försöker jag lura. Jag gick in där med flit. HIHIHIHIHIHIHI.

(För övrigt gick jag in på google istället och fick reda på att bloggen jag sökte hette yousefs.se. Med ett s. Ett S gott folk.)


NU fick jag allt till det

Nu! NU! Kolla vad Sofie fixat.

Har fått ändra om massvis med koder för att få detta att funka. Det ser bra ut i min webbläsare, men har inte den blekaste det ser ut i er. Så om det ser helt fucked up ut, ta en printscreen och skicka till mig! Eller skriv åtminstone en kommentar.

Glocalnet

Folk brukar flippa lite smått när jag svarar 'Glocalnet' på deras fråga om vilket abonnemang jag har på mobiljäkeln min. Men det är sant! Faktiskt så är det det. Jag har Glocalnet. Och jag ska nu berätta för er hur bra det är.

Jag har 4000 gratis sms per månad till alla.
Jag har en öppningsavgift på 0,99 kr, men pratar sedan gratis hur länge jag vill med vem som helst.
Surf har jag ingen aning om, det finns faktiskt datorer! Hihi.
Och så vidare och så vidare. Kostar i alla fall 99 kr/mån och funkar perfekt för mig som gärna pratar sönder huvudet på pöjken i Stockholm.

Så, nästa gång får ni inte skratta när jag säger att jag har Glocalnet.

Och det är rätt coolt att jag verkar vara den enda i hela världen som har Glocalnet.


Jag är cool

Bror min och jag har haft en riktig liten sjukstuga idag. Han har haft feber och jag har hostat sönder min hals.

Jäpp. Så äre.

Hostade så mycket att jag nästan spydde i morse. Det var ganska läskigt.

Jag har testat allt mot denna hosta! Nä där ljög jag. Har druckit te. Och ätit frukt. Den borde ge med sig vid det här laget tycker jag. Tänk om jag verkligen inte kommer kunna pussa på min älskling innan han åker hem igen.

Över till något annat! Satt ju och knepade och knåpade med en liten extragrej till bloggdesignen förut. Det är den där filmremsan till vänster jag inte riktigt lyckas få till. Den högra kanten på den verkar liksom vilja gömma sig och jag har försökt ändra alla jäkla värden som finns i stilmallen! Den försvinner ändå. Well well. Det var detta jag menade i alla fall.



Har förresten märkt att min blogg skiftar i 2 olika nyanser av gult nu. Ytterst märkligt.


Jag tar tillbaks det där

Jag får det inte att fungera. Orkar inte sitta vid datorn längre, så ni får vänta ett tag till.

Tänk, det har gått ett dygn sedan jag försvann från facebook.

En aning ny design

Nu har jag suttit och pysslat ihop en ny bakgrund... tog bara... några timmar. Var faktiskt tvungen att fixa till hela stilmallen för att göra allt lite mindre och ... äh. Bara vänta på att jag ska fixa klart den och sedan får ni kolla!

När den kommit upp: Borde jag ändra något? Ser det inte lite tomt ut till höger?

Den 1:a mars

Och det första jag gör när jag sätter på datorn även denna morgon är att starta facebook. Nästan åtminstone.

Vet ni vad som är asballt? Hostmedicin! Rena miraklet! Vaknade vid 4 och 5 i morse av 2 olika jäkla hostattacker så gick och hämtade hostmedicin. Har inte tagit det på jättejättejättelänge! Fick värsta kicken av det, och då menar jag inte som knark, utan det kändes som jag var åtta igen. Den smaken! Åååh. Så äcklig, men sådana minnen. Hähä.

Sedan vill jag gärna veta vem det var som så envist stod och motionerade pekfingret på vår dörrklocka för 10 minuter sedan! Den människan väckte mig! Första gången denne ringde på vaknade jag, men struntade i det utan somnade om. 5 minuter senare ringde det igen! Då flög jag upp utan avsikt att öppna dörren för det arslet, ville helt enkelt se vem det var. Men det kunde jag inte från övervåningen. Vi har ju balkong... det glömde jag.

När jag gick tillbaks och skulle lägga mig... så låg Johan i sin säng! Blev lite chockad där. Trodde alla gått till sin skola respektive jobb vid det här laget, så jag väckte honom i tron att han försovit sig. Det hade han inte. Han hade fått feber i natt. Nu är han glad och står i duschen, så han blev i alla fall inte särskilt sur för att jag väckte honom!

PS. Han måste sovit jäkligt djupt för att inte vaknat av dörrklockan. DS.



RSS 2.0