Filmmanus

I två timmar har jag suttit här och sökt efter inspiration. Jag hittar den inte någonstans. När jag väl hittat lite är det någon annan som tagit den.

Ett filmmanus. Det är vad jag behöver. Ett bra filmmanus. En handling man lätt förstår. Så att jag kan börja med filmen. För jag älskar film. Att göra den. Min bror ska agera skådespelare. Mer vet jag inte.

Den som börjat har gjort hälften.
- Horatius.


Idag har jag vart och köpt plankor som ska bli skrivbord på måndag eller tisdag, små träfigurer, ett par jeans och en tröja. Jag längtar tills rummet är klart. Vi har redan möblerat om, så nu är det bara skrivbordet som fattas. Sedan har jag min studio.

Johan har köpt en bas också. Idag. Den är fin och nästan oanvänd. 1200 kr. En förstärkare ingick i priset. Det var en god affär må jag säga!

Nu ska jag gå ner och försöka få Johan att acceptera min första filmidé. Det lär inte funka. Den handlar om Kärlek.

Jag äro dålig

Jag äro en dålig bloggare. Bloggerska. Haha!

Precis vart å köpt puffskydd - pöffskydd - och den funkar väl sådär. Bombljudet är borta, men s-ljudet är kvar. Skit osså.

Funderar på att ta ett bad sen. Länge länge länge sedan. Fast det är inte tillräckligt kallt. Ute alltså, i luften. Mjäh. Får se. Nu ska här spelas in låt. Puss.


Kyssjukan nr 2

Jag vill veta vem som smittat mig! Jag vill tacka denna människa. Hum. Logiskt.

Jag kom nämligen så lindrigt undan. Det kunde varit sååååååå himla mycket värre! Idag har jag känt av det de menade med att vara trött efter att ha haft körtelfeber. Det stod att man kunde vara trött i mer än ett halvår, vilket jag tvivlar på att jag kommer vara, men idag har jag varit helt utmattad. Har legat i soffan och slötittat tv, läst bok eller suttit här (i sammanlagt 30 minuter). Jäpp, jäpp, där har ni min dag. Jättekul.

Såg fram emot att träffa människorna, men nepp! Gud har andra planer för mig. Det har han alltid. Tack för den liksom!

Sitter här och skriver nu. Hanna och Rasmus relation börjar ta sin form. Nej, men nästan. Sida 21 nu. Inte så långt. Än. Punkt. Punkt. Punkt.

Nu ska jag fortsätta nörda word.

Kyssjukan

Jaha gott folk. Nu ska jag berätta en historia om Sofie som inte ville åka till Grekland. Allt började en morgon 2010. Familjen satt och bläddrade igenom resebroschyrer i hopp om att åka utomlands i sommar. De föreslog först Thailand och Turkiet för mig, men jag ville inte. Inte flyga. Snälla, inte flyga. Och framförallt inte till Turkland eller Thailand (fråga mig inte varför). De var så angelägna om att få komma iväg att jag till sist gav mig, men föreslog istället Grekland. Lite närmre och lite finare.

Familjen nappade på mitt förslag och bokade ett en liten lägenhet på ett lägenhetshotell placerat på Rethymnon, Kreta. Jag tänkte att senast vi flugit hade jag inte fått så värst ont i öronen, bara lite, och det kunde jag väl ta mig igenom två gånger till så att min kära familj skulle få göra sin utomlandsresa.

Till sist kom sommaren och det var dags för avfärd. Mitt huvud hade gjort ont i två dagar, men vi antog att det var stress. Dessutom hade jag 38 graders feber på kvällen innan vi drog iväg, men det sköt vi också åt sidan och jag tog en alvedon. Sedan kom dagen. Fredagen då vi lämnade Sverige för Grekland. Det gick bra då vi lyfte. Fick lock för öronen, men det fick jag alltid. Försökte tappert sova mig igenom hela flygningen - vilket inte gick så bra - och jag hörde kaptenen meddela oss att det var dags för inflygning. Usch, usch, usch, tänkte jag och blev med ens supernervös. Nässpray var på plats, likaså ett stort fett tuggummi och jag tuggade febrilt när planet sjönk. Och som det skar! Det kändes som att huvudet skulle sprängas. Öronen höll på att explodera när jag gång på gång fick lock och det skar som knivar överallt i hela huvudet. Men som allt annat fick detta också ett slut och vi landade på det varma Kreta.

Dagen gick, vi kom till hotellet, badade, åt, sov och vaknade nästa dag. Jag märkte att mitt vänsteröra fortfarande gjorde ont och att jag hade ont i halsen, så vi bad någon i receptionen ringa efter en doktor. Denne grekiske man var helt... helt... underbar! Han skrek och gormade hela tiden, skrattade när han upptäckte att det var något fel på mina lungor och diagnosticerade mig. Vi uppfattade inte helt vad han sa att jag hade mer än att jag hade öroninflammation, ett virus i halsen och någonting i lungorna. Har för mig att han faktiskt sa bronkit. Vette fan vad det är, men det låter allvarligt.

Jag fick mediciner i alla fall. Hur mycket som helst! Hum... nu ska vi se här. Penicillin (den sorten som rår sig på både öron och lungor eller något), hostmedicin, örondroppar och strepsils; halstabletter! Tror inte jag glömt något än så länge.

Dessa mediciner började jag ta. Kunde inte svälja tabletterna så det blev till slut så att vi fick krossa skiten och blandade upp med äcklig hallonsylt. Kommer aldrig mer kunna äta hallonsylt tyvärr. USCH. Det började skära i öronen igen, så fort jag svalde och halsen började kännas tjockare. Jag tog en alvedon, som inte hjälpte. Öronen fortsatte skära. Dagen därpå tog jag en ipren. SOM HJÄLPTE! Min älskade ipren. Skärandet försvann ett tag och jag kunde nästan känna mig frisk - om man bortsåg från halsen och den yttepyttelilla febern jag fick.

Jag gick inte ut. Det var för varmt ute och eftersom jag inte fick i mig någon mat pga. halsen och öronen så kändes det som att jag skulle falla ihop så fort jag kom utanför dörren. Så på dagarna satt jag ensam på hotellrummet och spelade yatzy med mig själv mobbad som jag var.

Vi skulle på återbesök på tisdagen, så pappa och jag åkte iväg till hans mottagning. Där undersökte han mig och konstaterade att lungorna var prima bananer igen, örat var bara en aning irriterat, men det högra hade nu också blivit det och halsen hade blivit betydligt sämre. Han skrev ut ännu mer mediciner. Nu fick jag Advil (något som vi senare upptäckte var ungefär detsamma som ipren) och någon vätska som jag skulle gurgla med. Hihi, gurgla! Han sa att jag inte fick vistas utomhus för att det satte ner kroppens immunförsvar eller något?

Till slut var det dags att åka hem. SVERIGE! JAAA! Jag tog två ipren, en stark halstablett och nässpray samt tuggade tuggummi vid landningen och det gick huuuuur mycket bättre som helst än den förra landningen. Dessutom var vi nu i Sverige igen!

Igår fick jag utslag, röda små prickar över hela magen och så gjorde halsen fortfarande ont så vi bestämde oss förr att åka till vårdcentralen i Mölndal för att dubbelkolla. Doktorn sa att mina öron såg bra ut och att det var ett virus i halsen, men när han fick se medicinerna jag tagit blev hans ögon klotrunda. Han ansåg att den grekiske doktorn var inkompetent eller något. Han bad mig ta några prover, vilket jag också gjorde och efter det kunde han bekräfta att jag inte hade halsfluss eller något sådant utan att jag hade körtelfeber - även känt som kyssjukan. Om man tog det penicillinet samtidigt som man hade körtelfeber fick man oftast utslag. En allergisk reaktion. Fick sluta med alla mediciner i alla fall. Kul!

Det finns dock någonting positivt med detta. Jag ska inte anstränga mig i 4-5 veckor så jag slipper idrotten i gymnasiet de två första veckorna! HIHI! Dessutom verkar jag ha fått en lindrigare version av körtelfeber om man jämför med de berättelser jag läste på nätet nyss. Nu är jag immun mot detta som tur är och lär aldrig få det igen. Det negativa är att min älskade lillebror kanske får det eftersom vi delade vattenflaska första dagen i Grekland och detta smittar just via saliv. Så om 4-7 veckor märker vi om jag smittat honom. Kul för honom.

Nu vet ni vad jag haft för mig i Grekland!

//Den fortfarande lika albino - Sofie

Sådär ja!

Nu lär jag skriva oftare här igen.

Stockholm? CHECK!

Kreta? CHECK!

Så nu är jag kvar här hemma resten av sommaren. Åh, vad jag älskar Sverige. Sverige är mitt land.

Stockholm var alldeles underbart! Otroligt soliga dagar och det var en jätte härlig värme! Sedan bar det av till Grekland. Det skar som knivar i öronen och trycket gjorde att det kändes som att huvudet skulle sprängas vid landningen. Jag var beredd på att hem för att slippa åka flyg en gång till, så hemskt var det! Väl på Kreta slutade mitt vänstra öra aldrig göra ont, så redan andra dagen kom en doktor till hotellet för att undersöka mig. Det var bra gjort av oss att ringa honom. Jag hade både öroninflammation, halsfluss och en början till lunginflammation! Wtf liksom? Vad är oddsen?

Min vecka på Kreta har alltså varit ett misslyckande. Fick inte vara ute i solen pga någonting så är lika albino som när jag lyfte förra veckan.

Nu är jag dock hemma igen och det känns helt underbart. Öronen är nog friska, lungorna likaså, men halsen vägrar ge med sig helt och det svider så fort jag äter någonting.

I morgon kommer Victor. Alltid något. Puss.

Blä.

Hemma.

RSS 2.0