MITT HÅR

Har gått runt med knut mitt på huvudet hela dagen sedan jag tvättade håret i morse! Haha! Och så tog jag ut den nu. SÅHÄR stort är mitt hår just nu. Dessutom ser det större ut i verkligheten. Omg.


En blandning av flimmer och halloween

För några år sedan hade jag en period då det började flimra framför ögonen. Inte över hela synfältet, utan det var liksom en stor fet fläck med flimmer lite åt sidan. Svårt att beskriva var, minns inte. Och så idag blev det så igen! Så fruktansvärt irriterande. Såg inte vad som stod i sms och kunde knappt skriva dem heller. Kunde inte göra någonting utan att jag fick ryck på flimret, så gick och la mig på sängen. Efter 20 minuters sovande så försvann flimret! Jag är bäst? Hell yeah. Men nu går jag runt med världens huvudvärk. Uh. BLÄÄ. Inte kul. Tog en ipren för mer än en timma sedan som fortfarande inte hjälpt helt. Uschi.

Så den dunderbara Tim kommer snart förbi för att fixa en pumpa! Hihi. Den ska bli jätte läskig! Och så ska vi skrämma alla söta ungar som klätt ut sig.

Och på tal om det! Några ungar ringde nyss på och pappa öppnade dörren. Så hör jag nerifrån med världens mest tillgjorda bebisröst (ni vet, sådan röst man automatiskt får när man pratar med typ treåringar) "ååh, vad läskiga ni är!!" och massa sånt. Usch! Pinsamt. Om man får tycka det. För de är ju inte så nedrans små egentligen. Sedan kom farmor också med ännu värre röst å bara "AGAKLHAGSKHKDLAA!!!" och försökte låta läskig. Då dog jag inombords.

Viktigt meddelande!

Min plan för dagen blev sjuk i natt, så denne plan kan inte komma hit. Därför har jag ett meddelande till er där ute:


Våldgästa mig gärna idag!

Första dagen på resten av ditt liv

Jaha. Vad ska jag göra idag då? Första dagen på det efterlängtade lovet. Första dagen på resten av mitt liv. Funderar på att promenera ner till ica och köpa pumpor! Bara för att liksom. Det är väl halloween nu? Det är inte jul i alla fall. Det är ett som är säkert.

Nåja, ska ner och göra världens största frukost nu, då jag inte får någon vettig mat förrän ikväll! Tjingeling badring!

Dusch nu. HEJ!

I know times are getting hard
But just believe me, girl
Someday I'll pay the bills with this guitar
We'll have it good
We'll have the life we knew we would

My word is good

I've got so much left to say
If every simple song I wrote to you
Would take your breath away
I'd write it all
Even more in love with me you'd fall
We'd have it all

Alla barnen...

Alla barnen failade på fysikprovet utan Sofie.
Hon skrev av Tim.

Jag vet att det inte rimmar. Och att det inte går ihop. För Tim skrev fel. Så nu har vi samma fel. Och vi satt bredvid varandra. Så nu kommer vi få skit för det!

MEN DET GÖR INGET! OCH DET GÖR INGET ATT JAG KOMMER FÅ UNDERKÄNT! FÖR ALLA ANDRA KOMMER OCKSÅ FÅ DET! OCH DESSUTOM ÄR DET LOV! TJOHOOO!

Min farmor är på besök

Farmor: Ja, ni två ungdomar har lov nu, eller hur?
Johan och Sofie: Jäpp.
Farmor: För det är såhär att...

och så börjar hon prata på om att hennes trädgård behöver grävas upp och göras om och att hon tycker att vi kan åka och hjälpa till.

Farmor: ... och då gräver ni upp det och lägger det i sådana där säckar man brukar ha lik i.
Johan och Sofie: ....


Nu är jag rädd för min farmor!

Konstant retarderat pluggande

Not-afraid-to-get-dirty-Bertil har varit så givmild och gett oss ett fysikprov i morgon. Därför, av någon konstig anledning, känner jag en tung dragningskraft ifrån fysikboken. Något säger mig att det är allt annat än fysik som drar mig bort därifrån. Bort från den blekoranga boken. Bort från kökets stickande ljus. Känner till och med för att plugga lite franska!

Acceleration. Jag hatar det ordet. Jag hatar grafer. Jag hatar konstant hastighet. Uuuh. Jag kommer få IG i morgon, då man bara kan få G och G är MVG frågor - enligt mig och Tim och alla andra förutom Örjan.

Bara för att jag ska se Robinson nu så kommer en bild på mig. HEJ!

Som ni kanske märkte så finns här ingen bild. Ni har blivit lurade. BEDRAGNA! Eller så funkar det inte att ladda upp bilder för tillfället. Välj själva.

Onsdag... typ?

Go dag idag. Var hemma tills det var dags att ta bort dessa äckliga saker de satt fast på mig, så ryckte loss dem snabbt, vilket var en aning mer smärtsamt än jag minns. I alla fall gjorde detta att jag fick en extra sovmorgon! Kom till skolan lagom till lunchrasten och då hade vi bara matte kvar. Matten var utbytt till fysik och det var bara en allmänt irriterande lektion.

Det har regnat hela dagen. Jätte mysigt! Det blir liksom automatiskt mörkt av molnen. Ska nog tända lite ljus sedan och kura ihop mig i soffan!

Just det! Ett paraply cuttade mig idag, så min tumme blöder. Inte okej.

Nu ska jag göra Johans läxa. Är jag en grym storasyster eller vad?

Om halloween

Pappa, jag och Johan sitter och äter.

Sofie: Jag och några kompisar funderar på att gå till kyrkogården vid midnatt på halloween.
Pappa: Det låter inte som en bra idé du..
Sofie: Varför inte?
Pappa: Det kan jag tyvärr inte säga. Kan inte säga mer än att midnatt där är inte bra, Sofie. Inte bra alls.
Sofie: ...men va?
Pappa: Varnar dig. Om du går dit kommer du aldrig mer vara dig själv igen.

Alltså! Han är läskig. Men kommer ändå gå dit med mina nerver av stål.

AAGJSDÖKH!!!

AAAAAHHHH! DET KLIAR PÅ MIN PANNA! DET SLUTAR INTE KLIA! SNÄLLA FÅ DET ATT SLUTA KLIA! ANNARS LÄR JAG KLIA SÖNDER PANNAN OCH FÅ GÅ TILL SKOLAN MED ETT JÄVLA KÖTTSÅR! AAAHHHH! JAG DÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖR!!! DET KLIAR!

Vänta, måste klia.

SÅÅÅÅÅ! AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHH DAAAAAAAAAAAAAAAAAMMMMPPPP!!!!! JÄÄÄÄÄÄÄÄKLA PAAAAAAAANNHEEEEEEEEELVEEEEEEEEETEEEEEEEE!!!!

Uppkopplad

Nu har jag tagit bild med min fantastiska cam! Mobba inte min albino-het utan koncentrera er på sladdarna! Såhär går jag omkring just nu. Kan inte påstå att det är särskilt behagligt. Men jag överlever! Tro det eller ej!


Det komiska när mamma och jag åkte in för att fixa alla dessa sladdar var sjuksköterskan som vi hade. Så fort vi kom innanför dörrarna kom hon ut ur ett rum, stannade, log skitbrett och vinkade för glatta livet. Jag puttade till mamma och pekade "Det är ju Anne!". Lite smått ironiskt att just den dagen i veckan min kusin jobbar på den avdelningen var jag där. Men det var nääjs. Så min kusin kopplade alltså upp mig idag. Tack!

Parkering

Idag när mamma och jag var ute och åkte bil:

Mamma skulle parkera och det var två platser bredvid varandra lediga, så hon kör och ställer sig på sträcket i mitten.

Sofie: Fint parkerat mamma.
Mamma: Jag tänkte visa dig hur man parkerar. Man ställer sig på sträcket så att man har riktigt mycket utrymme på sidorna men ändå så lite att ingen annan kan parkera bredvid.

Om hon inte hade parkerat om och ställt sig rätt hade jag trott henne. Typ.

"Sjuk" från skolan, ehe

Sådär ja!

Nu är jag uppkopplad.

Bild på vad jag menar kommer senare! Nu ska jag musika mig lite.

POMFRITT

AHMAGADD.

Nu ska jag sova! God natt.

Ett inlägg

Kände att jag var tvungen att skriva ett inlägg. Annars skulle det sett så tomt ut.

Jag vet inte vad jag ska skriva riktigt. Har vart så sprudlande glad hela dagen att det liksom runnit av mig nu. Hoppat runt och skrikit mest hela tiden. Undrar hur folk omkring mig stod ut med min gladhet, haha. Antagligen gjorde de inte det.

Men som jag sa så har all den där lyckan runnit av mig och jag är bara allmänt seg för tillfället.

Så för att fylla ut bloggen ska jag citera en person som föredrar att vara anonym.


"Det är inte lätt att ha vänner. I alla fall inte när man är heterosexuell."

Du vet att jag saknar dig

Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig.


1620 bokstäver.
540 ord.
135 meningar.
1 betydelse.


Jag älskar dig.

Blubb

Min mamma är en bjäbbmamma. Hon tvingar mig städa garderoben men gör sedan allt jobb själv. Inte riktigt. Men typ! Jag var väl med på ett hörn jag med.

Nu ska jag göra någonting. Sedan någonting igen. Och sedan ska jag göra något annat. Och sedan! Ska jag se på tv. HEJ!

~ Ett ord. Höst. ~

Kände att hösten är här

Ja, som rubriken säger så är hösten här. Det är kallt, grått, regnigt och mörkt. Och jättemysigt! Så tänkte dra ner er i en stor depression genom att mörka ner min blogg med lite lila/bruna nyanser. Hähä. Har kvar den gamla designen på datorn i fall någon börjar få självmordstankar. Säg till mig då så ändrar jag tillbaks!

Mina fötter börjar bli varma. Kan bero på att jag sitter med vinterskor på mig. Ingen aning varför. Skönt? Nej.

Nu ska jag och mamma rensa ur min garderob! Den är full av skit. Det vill säga kläder. Som jag köpt. När mitt sinne för smak inte var på topp. Och varför. Skriver jag hela tiden. Konstiga. Meningar. Där jag. Sätter punkter lite. Var som. Helst. ?

KRAM!

Telefon med Victor

Pratar i telefon med Victor. Han har råkat stänga in en stackars kille i deras kök genom att stänga dörren och råka ta loss handtaget på den. Haha! Han är inte klok. Nu ska de visst öppna den med en penna.

"Han gör någonting... Han gör någonting med min mat... Han står i ett hörn..."
Tystnad.
"HAN HÄLLER SALT PÅ MIN MAT DEN JÄÄÄVEEEELN!!!!!!!"

Ny header?

Kände för en förändring. Så vipps ändrade jag headern. Om ni inte ser den än så håller den på att uppdatera. Vet inte om jag tycker att den andra var bättre. Denna är inte helt klar, kolla t.ex. högra hörnet på min hoppbild. Det är puts väck! Och så syns "Ofi" lite kasst. Får bättra på den senare. Får gäster om 20 minuter och ska in i duschen!


Ha en underbar lördagskväll.

Mårrn!

Vaknade med bästa känslan idag asså!

Eller inte först. Men sedan när jag kom på att det inte var söndag så blev jag jätteglad! Det är ju lördag. Prima bananer.

Klicka.

Det är sant

Jag är avundsjuk på mig själv.

Nu är jag avundsjuk på mig själv.

Söndag

God morgon kära människor! Spelade in en kompis låt igår. Hon är en talang på att skriva låtar och sjunga. Riktigt imponerad och avundsjuk! Slutresultatet blev åsum.

Dagen består av att plugga fysik, matte och engelska. Sedan ska jag gå ut. I skogen. Med. Mamma.

Får ryck. Kan inte lägga ut den bild jag vill lägga ut! AAAHH! Får försöka ladda upp den på datorn där nere istället. Well well. Nu syns headern också. Ska jag byta tillbaks?

Chokladbollar

Jag får ryck. Har försökt ladda upp en bild i 4 timmar nu. Äsch. Ni får se den i morgon istället. Nu ska jag till Johannes.


Mamma, pappa och jag har precis ätit middag och jag reser mig och sätter i tallriken i diskmaskinen.

Sofie: Men jag drar till Johannes nu då. Vi ska bara chokladbollar!
Mamma: Så trevligt!
Pappa: Det heter negerbollar.
Jag ignorerar pappa och börjar gå uppför trappan då han ropar efter mig.
Pappa: AFRIKANSKA SMÅKAKOR!


Ibland är han för go.

Dagens fråga

Vad händer när pinocchio säger "snart kommer min näsa att växa"?

Än finns det hopp

Det enda som står i dagstidningar är mord, rån, försvinnanden, våldtäckter etc. En morgon skrattade mamma till då hon läste GP och visade en artikel för mig. Det var "dygnet runt"-redovisningen där det brukar dyka upp rån och olyckor och skit. Men så för en gångs skull står det något som faktiskt gör mig glad. Klicka på bilden för att läsa vad som hände 11.06 i Mölndal för någon vecka sedan. Det lyste upp hela min tillvaro den dagen. Än finns det hopp för mänskligheten. Hahah!

Superhjältedag!

Här är jag med mina två kumpaner. Gissa vad vi är för några superhjältar. Eller ja, superskurkar! Man fick vara vilket som! Faktiskt. MEN VISST ÄR VI HETA?!

Björnligan.



JAG VET VAD JAG SKA VARA I MORGON! Men jag säger inte vad! Ska ta kort på mig i morgon så får ni se.

Och förresten! Jag ska bli porrstjärna på fredag. RAWR! DEN NI!

JAG ÄR GLAAAAAAAAAAD! SJUNG MED MIG!

WHEN I LOOKED INTO YOUR EYES! ♫

Superhjältefunderingar

Skor, kläder och köldskador - check!

Vart och handlat! Har lite beslutsångest om vad jag ska vara i morgon. Det är nämligen superhjältedag på vår skola! Kreativt. Mamma föreslog jultomten eller lisebergskanin, fast jag tvivlar på att de är superhjältar. Själv funderar jag på att vara antingen spökplumpen eller stål-långben! Det finns dock nackdelar med dem båda.

Spökplumpens nackdelar:
1. Då måste jag gå runt med ett svart lakan över mig med två hål som ögon. Jag har inget svart lakan.
2. Alla kommer tro att jag går runt i en burka. Fail.

Stål-långbens nackdelar:
1. Han har kliande långkallingar på sig.
2. Jag har inte en röd polotröja.

Hm. Jag tror ändå det lutar åt disney-karaktären. Vi får se hur det blir! Ska lära mig ett solo på gitarr nu. Bryt mitt ben!

(Det stod att de ska snöa i morgon. Haha!)

Tystnad tagning

Jag har mitt rum intill min brors rum. Han har dörren stängd för en gångs skull. Vet ni vad jag hör från andra sidan väggen just nu? Just i detta nu?


"ÅÅÅH! JOHAN!"
"ÅÅÅÅH! ÅÅÅÅÅH! ÅÅÅÅÅÅÅÅÅH!! JOHAN"
*massa konstiga skrik och stönande läten*
"DU DÖDAR MIG!"
"HAHAHA!"
"ÅÅÅÅÅÅÅÅH JOHAN!"
*ännu mer konstiga tjut och utrop, stön och läten*
"Hallå?"
"Hallå!"


Det börjar gå mig på nerverna. Han har suttit och spelatcounter strike med sina kompisar över sin dator ett bra tag nu. Kan han åtminstone ha på sig hörlurar när han konverserar med dem?...

Armborst

Jag tror inte min bror var helt vaken imorse.




Johan: Du vet vad ett armborst är, va?
Sofie: Ja. Vi sköt med sånna på förra fysiklektionen.
Johan: ÅH COOLT!
Sofie: Jag vet.
Johan: I alla fall. Vet du vad jag tänker på när någon säger armborst?
Sofie: Nej?
Johan: En arm som man kan borsta håret med!

Så tar han upp armen över huvudet och försöker borsta håret på sig själv.




Japp.

Pluggelipluggtönt

Jag har gjort det omöjliga. Jag har pluggat intensivt till ett prov!

Tim hängde med hem efter skolan idag. Vi kom hem kvart över 4, åt och såg på House, sedan klockan 5 började vi plugga biologi. Vi slutade efter ett oerhört stressat pluggande nu klockan 9.

Jag kan inte säga annat än att jag är grymt stolt över oss båda och att jag är helt slut i huvudet!

Punkt

Jag är på vippen att ta bort klippet. Hm. Men då misslyckas jag ju med hela våga-leva-momentet och det är inte så värst smart.

Den stannar. Punkt. En riktigt jäkla stor punkt är det med.

.

SER NI!? SER NI HUR STOR DEN ÄR?! .
AAAAH
EN PUNKT!!!!!! .

Tjena. Jag heter Sofie. Och jag är konstig.

För att jag inte ska råka radera klippet så lämnar jag nu datorn och beger mig ut i skogen med en styck mamma och en styck kamera. HEJ!

Och när jag ändå är lite ego


My Superman

Här är den. Iih. Jag är nästan lite nervös.
Detta är inte den bästa version av mig, sångmässigt, haha.
Nu jävlar kastar jag mig ut!
Enjoy!


Nu jäklar asså

Jag fattar inte hur jag vågar detta. I just denna sekund laddar jag upp min låt på youtube. Olistad, men ändå! Den ska upp här på bloggen.

Tänkte bara "nu får jag fan våga leva" och det är vad jag ska göra. Och då börjar jag med att lägga ut en video på mig sjungandes och spelandes (PÅ EN OSTÄMD GITARR) min alldeles egenskrivna låt. Dessutom sjunger jag fel på 2 ställen. Men det märker ju inte ni, ha-ha!

När livet är underbart

Livet är inte underbart när det är sol.
Det är sol när livet är underbart.

Jag måste erkänna en sak. På något jävla vänster har jag under den senaste veckan gått och blivit en optimist. Det är ganska konstigt. Varje gång jag fått ont i magen innan har jag liksom brutit ihop och hatat mitt liv, men nu de senaste dagarna, då jag faktiskt vaknat med ont i magen, så har jag viftat undan de tankarna och gått ner med världens bästa morgonhumör! Och det är härligt.

Allt känns så mycket bättre. Inte ens skolan får mina mungipor att hänga i golvet. Man får se det från den ljusa sidan. Om tre år är jag fri. Fri att göra vad jag vill. Musikhögskolan. Yes! Och då kommer även han dära pojkvännen hem. Hoppas jag, haha! Och de personer som ibland lyckas få ner mitt humör är bara att ignorera. För jag vet att de inte har ett helt lätt liv de heller.

Man får vara glad så länge man klarar det. Sedan är det ju också tillåtet att ha sina depp-stunder då man känner sig helt patetisk, ledsen och arg. Då får man stänga av omvärlden, krypa upp i soffan och se på Love Actually. Då ska man se att man blir gladare.

Man får alltid försöka se saker från den ljusa sidan.
För livet är för kort för alla de jobbiga känslorna.



(Måste tillägga att jag faktiskt inte går på piller.)

Dagens planer

Vaken!

Dagen ser ut såhär:
  • Bli förhörd på biologin.
  • Rensa mammas garderob och leta efter gamla kläder hon inte vill ha som jag kan sno!
  • Luncha.
  • Sminka mig.
  • Lägga upp låten på bloggen (om jag lyckas fixa den till quicktime).
  • Bli förföljd av mamma med dammsugaren.
  • Ladda ner ny musik på iPod.
  • Åka till Anna och Karin! Vrooooom......!
Sådär ja! Tycker dagen ser riktigt lovande ut. Vaknade dessutom hur glad som helst. Soligt. Öppnade dörren och luktade på utomhusluften som luktade helt underbart. En blandning av morgon, vinter och någon som eldar i en braskamin. Mys.

Per Manent

Jag har bestämt att jag ska permanenta mig. Okej, inte megaüberfluffigtkrull så att jag ser ut som en mikrofon, men lockar. Typ. Om det går. Ska höra med min frisörska. Sedan. Ja, då jävlar!

Dadamdsssshhh...

Kanske får för mig att lägga upp låten på bloggen när den är klar. Kanske!

Mammut

Illa. Jag mår illa. *sjunga*

Nej, men seriöst. Hihi. Jag mår illa. Faktiskt. Det har jag gjort de senaste dagarna, men idag är det jobbigt jobbigt, så jag stannar hemma tills vidare. Om jag mår bra till lunch så kilar jag iväg på kemin och fysiken! Yeehes. Jag är bra, chalalalalaaa.

Nu ska jag publicera inlägget! Måste bara komma på en rubrik först. Hm... Mammut! Eller .. Stavas det så? Ska googla! Vänta 1 sek! ... Det stavades så! Perfekt.

My superman

Nu har jag börjat spela in ännu en låt! Någon som har lust att komma hit och spela in gitarren? När jag själv spelar låter det mest skit nämligen.

Nu ska jag ner och bli förhörd på engelskan.

Jag är sötare än Kissie på tal om blåbär.

Jag saknar dig brutalt.

En torsdag

HONEY I'M HOME!

Jag börjar gilla min klass mer och mer. Inte att jag inte gillade dem i början, men nu gillar jag dem ännu mer.

Dagen har varit ganska go. Va? Det har den ju inte. Eller? Alltså. Vet inte. Det känns så, men samtidigt har den varit så nedrans seg. Vi gick en halvmil i kallt äckelväder på idrotten, sedan hade vi för kort lunchrast så vi hann inte gå till estethuset och sno en gitarr, sedan fick vi matteproven tillbaks - nöjd? Mja, kanske - och sedan hade vår svenskalärare lust att ha ett oförberett prov. Vi skulle analysera en krånglig novell vilket gick sådär. Tror jag glömde analysera hälften.

(Varje gång jag skrivit ordet analysera nu har jag börjat fnissa. Anal-ysera.)

Well, well. Jag kanske äntligen lärt mig vara optimistisk och se det positiva istället för det ovan? Som att vi hade läsning på kemin idag vilket gjorde att vi slapp jobba halva lektionen. Som att det var soligt ute och roligt (det rimmade!) att prata med Tim som gick den halva milen med mig. Som att Don't-afraid-to-get-dirty-Bertil släppte oss 20 minuter innan lektionen egentligen var slut. Som att jag faktiskt lyckades med att hitta det jävla budskapet i novellen. Som att vår NO-lärare strukit 12 sidor som vi inte behöver kunna till provet. Och så är det robinson ikväll. Underhållning för min arma hjärna!

Nu ska jag läsa de återstående 20 sidorna jag inte läst i biologin.

Så sant som det är sagt

Idag är inte min dag.

R.I.P.

"Har bestämt mig nu för att ta livet av mig genom att hänga mig.
Har testat lite att strypa mig själv och hur det känns.
Tog lite smärtstillande för några minuter sedan (100mg dexofen och 1500mg paracetamol), väntar just nu på att det ska börja verka.

Har satt på min webcam med ett program som gör en dump varannan sekund och slängt upp en ftp där bilderna hamnar, kommer posta IP:Port och inloggningsuppgifter innan jag genomför det."


Jag förstår inte att han gjorde det. Läste igenom hela tråden. Från det han postade inlägget ovan till det att han slutade skriva. Och sedan folks alla beklagelser. Att de uppmanade honom till det är rent ut sagt förjävligt.

R.I.P.

Sidan 159

Person X och jag sitter och pluggar matte. Person X har precis hittat registret längst bak i boken.

Person X: På sidan 159 blir det kladdigt.
Sofie: Va?
Person X: Ja, det är satslära.

Kallt

Jag var ute på promenad med Tim och Johannes ikväll. Den senare har bestämt sig för att dra med mig och Tim på tango. Vafan. Men det var inte det jag ville komma till! Vi la oss alla tre på rygg på en väg där det var kolsvart och blickade upp mot den stjärnklara himlen. Det var hur mycket stjärnor som helst där uppe! den svarta himlen var helt övertäckt med stora och små vita prickar. Verkligen en underbar syn.

Nu ska jag sova. Heja Holland!

Ångest

Klass NV10a + 2 andra klasser har matteprov i morgon. För det första är matte på gymnasiet (i NATUR) komplicerat och för det andra så är prov i aulan riktigt jäkla hemskt och jag vill bara gå å bli sjuk.

Satt och skulle plugga matte. Började med de lättare uppgifterna på den första delen - A. De första 5 talen gick lätt att räkna ut och jag hängde med på allt, men så kom tal 6. I A-delen! Den gick inte att lösa, fick inte rätt svar. 7. Inte heller den gick. Och inte 8. Och 9. 10. 11. Det tog stopp. Jag läste igenom massor med uppgifter, försökte komma på lösningar, sätt som man kanske kunde räkna ut dem på, men nej. Aldrig fick jag rätt! Jag kunde ju i princip ingenting till provet i morgon. Och jag ska vara en naturare. En naturare kan matte. Det är ju det vi kan! Vi är duktiga elever som får toppbetyg på allt. Eller?

Det kändes så otroligt tungt och jobbigt att jag bara slängde matteboken i soffan och gick upp på mitt rum, la mig på sängen och slöt ögonen. Snart kände jag tårarna bränna under ögonlocken och jag brast ut i gråt. Tårarna bara forsade. Där kom all den ångest jag känt för att gå natur. All stress jag har i mig dag ut och dag in över de läxor vi får, över den press man känner att alltid prestera bra och den stressen jag har känt över att inte passa in, att inte få kompisar i den nya klassen. Om man tänker på det är det egentligen helt sjukt. Skolan tar upp så otroligt mycket av ens liv. Det är inte längre att man går till skolan och sedan hem igen. Nu är det att man går hem från skolan och sedan tillbaks.

Jag platsar inte i natur . Trots att jag presterat bra i högstadiet betyder det inte att jag klarar av att prestera bra på gymnasiet. Platsa på natur. Jag gillade NO-ämnena och matten i högstadiet och gjorde bra ifrån mig i dessa ämnen, men nu är framförallt fysiken, men även matten, helt förändrad och det inte kul längre. Skolan har påverkat mig hela terminen. Jag är inte Sofie längre. Förut var jag jämt glad och på senare tid har ni kanske märkt att jag tappat lusten att skriva här. Tappat orken att ge glädje åt mina ord jag knappar in. Jag har bara blivit allmänt surare och det är ingens fel alls. Det är gymnasiet som suger upp all min ork som en jävla tvättsvamp suger upp vatten.

Jag vill inte bli någonting som egentligen kräver att man har gått natur. Jag kommer bli något som det räcker med att man gått estet. Jag vill jobba med något som gör mig lycklig. Jag skulle inte klara av att bli någon forskare eller kontorsknutte och behöva masa mig till jobbet i depression. Jag vill se på framtiden med ett leende på läpparna.

Jag älskar musik. Det är det jag vill syssla med. Vad fan gör jag på natur egentligen. Allt var bättre förr.

Ångest.

Pluggandes

Jag sitter vid matsalsbordet i vardagsrummet och räknar matte, Johan sitter i soffan lite längre bort och pluggar kemi och pappa sitter i andra änden av soffan och försöker spela in lite olika program på tv:n.


Sofie: Pappa, vad betyder ppm?
Pappa: Parts per million.
Sofie: Jaha, tack!

Det går en ganska lång stund i tystnad. Då plötsligt hör jag Johan mumla för sig själv.

Johan *mumlar*
: Petter pruttar nonstop...
Sofie: ... va ?
Johan *ser upp från boken*: Ja, ppn betyder "Petter pruttar nonstop"!
Sofie: Nej, det heter inte ppn. Ppm!
Johan: Ahaa.....
Pappa: Petter pruttar M&M's!


Vafan.

Din Sofie

Kasst att jag måste göra bilderna jag laddar upp här till miniatyrer för att den riktiga storleken inte får plats på bloggen. Men men! Klicka för att få dem större.

Detta är min otroliga dag med Victor.
Den här helgen har varit den bästa sedan du flyttade. Tack för att du är du.
Förresten, jag älskar dig.


Förresten

Var det någon som missade kl 10:10 idag? Kasst för er i så fall. Den tionde i tionde år tjugohundratio klockan tio över tio. Den ni!

Själv missade jag det.

I'm so solly

Victor har ju varit här, därav inga inlägg. Har vart totalfokus på den snubben istället! Så, solly!

Jättefint väder igår så jag drog med honom ut och fotade lite på hösten - och på honom! Finfina bilder som dyker upp här senare idag.

Matte A-prov på tisdag så måste dock plugga massa idag, så bli inte för besvikna om det inte dyker upp bilder förrän ikväll! Nu måste jag bara skriva att jag tycker extremt synd om min älskade kusin! Hon har tre prov på fredag! Jag som tyckte vi har mycket prov.



Ett år och en dag. Med Victor. Att han står ut med mig är ett mirakel. Tur är väl det. För jag älskar honom. Puss.


Han bajsar regnbågar

HARMONY!

Gud vill inte att jag ska sova ut

AAAAH! Jag blir så sur på mig själv! Glömde dra ner persiennerna och av någon anledning var det superljust utanför klockan 7 så då vaknar jag och kan inte somna om! Kommer vara skettrött ikväll ju. Sämst. Bajsa!


Jag älskar dig också

V: Och förresten! Jag älskar dig.


Höst



Får inte upp en bild jag vill ladda upp! Försöker sen. Klicka för större bilder. Tv nu! PUSS!


Heeeeeeeeeeeeeeeeeelg

Nu är det fredagsmys! Yahaaay! Gissa vem som kommer hem idag?! GISSA! GISSADÅRÅ! Hans namn är Bond. James Bond. Fast han ska sova hos sina föräldrar idag till i morgon. Hoppas han plingar på mig när de kör från station! I morgon är det min och mr Bonds ettårsdag. Grattis till oss!

Denna vecka har gått så otroligt jäkla mega segt. Alla andra veckor - bortsett den första - på denna termin har bara svischat förbi vilket faktiskt varit riktigt gööött. Mårten i klassen ska byta skola. Bajs på honom. R.I.P. Måtten!

Vet ni hur underbart det är att ha ett badkar förresten? Bada bada bada. Så blir man jätte mjuk och varm. Sen sätter man sig i mjukisar å mega tröja under en filt i soffan med tända ljus på bordet och sätter på en film!

Nu ska jag leta rätt på systemkameran och lägga in hösten på datorn. För vet ni? Det är faktiskt höst nu.

...


Broder Johan

Jag är en person som älskar olika slags relationer. Fundera på framtiden och hur den kommer se ut för folk. Vilka som kommer bli tillsammans och vilka som aldrig mer kommer ses.

Men jag måste säga att när det kommer till min bror känns det märkligt. Han är min lillebror! Gulleplutt. Så mesig och liten. Okej, kanske inte mesig - han är ju i ärlighetens namn tusen gånger starkare än jag - men liten! Två år yngre. Tänk att denna lilla människa kramar och pussar på tjejer. Tänk att denna människa kommer att ha en flickvän! Det är helt befängt. Han ska ju vara liten och tjuta "TJEJBACILLER!!!" så fort en tjej försöker krama honom.

Jag har i vilket fall som helst bestämt vem han ska bli tillsammans med! Han har inget val! De hade varit så söta tillsammans..! Hihi, någon gång i framtiden kanske det blir de två. Då ska jag köra upp detta inlägget framför näsan på honom och berätta att det var just henne jag pratade om här.

Jag är en optimist

Ska lista allt som hänt idag, allt är givetvis bra! Kolla bara hur jag får mindre bra saker till åsum saker.

  1. Blev väckt halv sju och var så otroligt trött att jag bara ville gå å begrava mig själv. Men! Det gör att jag kommer kunna somna i vettig tid ikväll.
  2. Åkte till sjukhus för att undersökas. Alltså vaknade jag till och var inte längre så trött.
  3. Gjorde arbets-ekg. Ser man på! Lite gratismotion!
  4. Åkte till skolan. Där man lär sig bra saker!
  5. Kom hem och åt onyttig mat! Det är så gott.
  6. Har inte gjort läxorna till i morgon än. Men vad bra! Då har jag någonting att sysselsätta mig med ikväll!

Ser ni? Jag är optimist.

Nej, nu ska jag läsa fysik. Älska mig!

Jag pluggar kemi

"Molekyler av kemiska föreningar innehåller minst två atomslag"





...




CAAAREEEFAAACEEE!!!!!

Det kallar jag knullruffs

Denna bild är tillägnad Maria som påstår att mitt hår alltid är på plats.

Så kolla bara! Det är inte alltid där det ska vara! FLOFF!




Skogsmulle!

Go dag idag.

Som den sportmänniska jag är drog jag på mig mjukisar och mammas träningsjacka och begav mig mot bussen. Väl på bussen satt Tim - den riktiga sportmänniskan - i sina mjukisar och en tjocktröja. Det var friluftsdag med ettorna idag! Orientering stod på schemat, så det var bara att hänga på.

Väl framme frös jag arslet av mig av den kalla vinden, men när jag, Maria - som var så vänlig att vänta tio minuter då hennes starttid var, som ni kanske räknat ut, tio minuter tidigare än min - och Hanna joggat iväg in i skogen så tog träden upp all blåst och det var rätt skönt. Vi valde den "lätta" vägen, alltså den som var kortare. Närmare bestämt 900 meter kortare. Som de tävlingsmänniskor vi är valde vi att inte gå på stigarna, som alla var en smärre omväg, utan körde på fågelvägen. Tvärs igenom hela helvetet. Haha! Vi råkade hamna mitt i ett träsk... Så vi blev lite blöta.

Matz sprang vilse. Det gjorde inte jag. In your face!

Det blev en ganska lyckad orientering trots allt och alla var rätt trötta när man väl kom tillbaks.

Sedan dess har jag ätit makaroner med ost och ketchup och sweet chili och sett tv. Hehe. Nu är det dags att läsa kemi. Usch och fy.

Run, Forrest, run!

Det lär bli en ansträngande vecka.

Idag hade vi konditionsövning på idrotten, i morgon är det friluftsdag och vi ska orientera, på torsdag ska jag göra ett arbets-ekg och senare på dagen ska vi spela handboll på idrotten i skolan! Jag som är så lat.

För er som inte vet så låg jag på sjukhus år 2005 fram och tillbaks pga mitt hjärta och jag ska till sjukhuset på torsdag för att kolla upp att allt fortfarande ser bra ut. Då ska jag bland annat göra ett arbets-ekg.

Ett arbets-ekg går till så att man cyklar på en träningscykel med elektroder fastsatta på bröstet så man ser hjärtans slag på en monitor. Sedan ska man cykla så länge som möjligt samtidigt som läkarna höjer och höjer så att det blir tyngre för benen. Syftet med hela grejen är att komma upp i maxpuls och det är inte roligt kan jag säga er. Det är inte ovanligt att man svimmar. Det gjorde jag nästan förra gången, så jag bävar lite inför det.

På fredag kommer min älskling hem. Längtar så efter dig.

Kanelbullensdag



Glad kanelbulle förresten!

Skrivblockering suger åsnerumpa

Jag har skrivblockering! Det är vad jag har! Jag har hur många idéer om noveller och inlägg här som helst, men så fort jag sätter mig ner och knappar in första ordet på tangentbordet försvinner allt. Jag kan inte skriva en hel mening längre. Vad har hänt med mig?!

Skoldagen var i alla fall rätt soft idag. Ingen biologi första lektionen, så vi satt och pluggade till det kommande biologiprovet istället (känner mig jättenöjd med mig själv!!) och sedan var det bara franska, engelska och läslektion på svenskan. Gôtt! Fick dessutom VG+ på min engelskaredovisningsshit.

Sedan har jag suttit och sett tv, gjort novellanalysen och suttit vid datorn. Ska nog vara lite duktig och träna nu känner jag. Kraaam!

I've got problems. BIG problems.

0-0

Ja, den slutade 0-0. IFK hade mest målchanser, men Mjällby mest bollinnehav. Matchen var en besvikelse och det var bara kallt att sitta där och kolla när de sparkade på den där nedrans bollen.

Men matchen gav ju ändå någonting. Träffat människor och umgåtts och det var inte helt fel!

Nu blir det till att försöka göra klart engelskan. Sedan blir det gäster och efter det hoppas jag på att hinna se en film. KRAM!

Hicka

Har haft hicka till och från hela dagen! Jätte störande! Nästa gång jag har hicka ska jag lista alla olika sätt som sägs bota hicka och testa dem för att se vad som funkar på riktigt. För jag orkar inte nu. Jag är för trött. God natt folk.

Kurragömma

Sofie: Vi kan släcka ner helt i biosalongen och köra kurragömma!
Johanna: Ja!
Johan: Ja, det gjorde vi på Gården en gång! Det var askul! Fast jag var inte med.


Han är så smart min bror.

Frame 2010

Frame 2010.

Ja, då var den filmtävlingen avslutad. Fel film vann, helt ärligt tycker jag inte att den var bra. Den var lite småkonstig. Filmen som kom trea var bättre än tvåan och den som fick priset för bästa animation var lätt bäst! Ja ja, juryn har gjort sitt val, så det är bara att hålla käft och vara nöjd. Bättre lycka nästa gång helt enkelt!

Är så peppad för i morgon att jag snart spricker! Nu ska jag värma mig, mina fötter är typ förfrusna, vilket inte är så jättebra...!

Frame 2010

Snart så bär det av mot prisutdelningen. Ärligt talat har jag för en gångs skull inga förväntningar alls och det är superskönt! Är dock orolig att de andra blir besvikna om vi inte vinner något. Well well. Skriver ikväll! (det rimmade!)

God natt

Hemma från en kväll med massa underbaringar. Nu ska här sovas! För i morgon är det final i Frame!

God natt.

RSS 2.0