Attention whore

Gaaah! Jag blir bara så irriterad på folk som lägger upp bilder/skickar iväg ett litet tyck-synd-om-mig sms.
-
Jag skrev en lång, obegriplig text här som jag precis raderade. Hur jag tyckte och varför, men ni skulle inte riktigt förstått min poäng. Jag försöker korta ner den rätt rejält och bara skriva lite lätt runt om istället.
-
Anledningen till att jag blir så förbannad på när folk gör såhär är att jag var exakt likadan. Jag kanske var aningen mer deprimerad än de som lägger ut bilder och text nu, men i princip är det samma sak. Jag ville ha uppmärksamhet. Bli sedd. Ville att folk skulle tycka synd om mig. Ägna en tanke åt mig. Jag var liten och hade ingen livserfarenhet. Själv klagar jag på folk som håller på så, men sanningen är att jag själv var likadan. Jag gillar det inte, men så är det i alla fall.
-
Men jag klagade aldrig över min tid på sjukhus. Aldrig. Aldrig någonsin. Jag använde inte min sjukdom för att få uppmärksamhet. Aldrig! Man gör inte så. Det är fel. För då kan folk inte göra annat än tycka synd om en. Och det är fel, när folk inte har ett val är.

Min vecka

Jag har inte tid. Vart försvinner den? Jag har ingen tid alls.
-
-
Fatta att jag lär dö. Kylskåpsuppsatsen får jag skita i. Glömde pappret i skolan. Jag får ta mitt VG som det är och nöja mig med det. Jag behöver inte göra den egentligen. Bara om jag vill ha MVG. Mina poäng räcker ändå.
Puss.

Hej

Jag vill inte gå natur längre. Inte alls. Men det kommer jag göra ändå.
-
Och varför blir människor bara sötare och sötare ju längre man umgås med dem?

Mobilbilder

Ska lägga in lite random bilder från mobilen så att ni får se hur bra (eller inte bra?) kameran är.
-
Åh, detta var en härlig dag! Tändsticksaskar så det smällde om det!...
fr.v.: Jonatan?, Patrik, Johannes, Måne och Tim (som snott mina solglasögon)

Victor (drogad?).              Måne kjam Jojo      Johan med my brills      Sunset

Solnedgång. Var på väg hem från någonstans.
Basist. Timmiiiboooooiiiiiiiii.
-
-
-
That's all I've got for now!

Varning för deprimerande inlägg

Jag har upptäckt att det hela tiden måste hända någonting i mitt liv. Jag har svårt att bara ta en dag i taget och leva i nuet som vissa kan. Fram till nu har jag alltid haft någonting som ska ske, någonting att se fram emot. Nu sitter jag här och pluggar konsumentkunskap, instängd på mitt mörka rum med neddragna persienner och... ja, jag gör inget mer. Lyssnar på John Legend också.
-
Mina drömmar är döda, jag lär aldrig kunna bli regissör. Okej, möjligtvis en medioker en, men jag lär aldrig kunna uppnå de där toppregissörerna som får göra mästerverken.
-
Jag har fastnat i en grej som suger så jävla hårt.
-
Blä, fasiken vad deprimerad jag låter, men det är jag faktiskt inte. Ville bara klaga lite.
-

The Umbillical Brothers

Åh, vad jag älskar dem!
-
Var och kollade The Umbillical Brothers igår... och fy fasen! Man blev inte besviken. Roligaste var ju när fyra killar några rader bakom oss samtidigt reste sig och gick ut och Shane och Dave avbröt hela showen bara för att börja spekulera om varför de hade gått ut. "Jag vet ju att kvinnor ofta går på toa två och två, men killar!" Sedan hade de en teori om varför kvinnor alltid gick två och två. "De spelar säkert pingis." Haha, och när killarna sedan kom tillbaks "Åh! Nu kommer de igen! ...ni har inte missat nånting." och så vände jag mig bakåt å de såg ut som frågetecken allihop!
-

Och som vanligt...

Och som vanligt vann inte vårt bidrag, men man får vara glad att vi kom topp tre iaf.

"Sovmorgon"

Jag stör mig något otroligt på SL-reklamen på spotify! Någon mer än jag som tycker kvinnan/damen/tanten/käringjäveln som pratar efter Peter Siepen låter otroligt nerdrogad?
-
Inte dåligt morgonhumör alls. En viss broder till mig stod utanför mitt rum klockan åtta (!) på en lördagsmorgon och vrålade ner till mamma som befann sig på undervåningen "MAMMAA! VART FAN ÄR MINA BENSKYDD!?". Gå. Och. Dö. Era. Sovmorgonsförstörare.
-
Jag lyckades somna om efter 30 minuter, men redan klockan nio ringde telefonjäveln. Vilken människa ringer så tidigt på en helgdag!? Dö.
Pappa kom till sist upp och väckte stackars mig klockan elva, men nej, jag vägrade gå upp. Jag skulle ha min sovmorgon. En kvart senare ringde det på dörren. Datorreparatören. Yaaay! Då var jag ändå tvungen att gå upp.
-
Tack för denna morgon!..
-
Nu sitter jag och pluggar HKK till provet på måndag i brist på annat att göra. Jag väntar, väntar och väntar. Om 1 minut startar prisutdelningen på Stockholm filmfestival. Om en timma får vi besked. Jag tror inte vi vinner.

En viss person

En viss person är allmänt efterbliven.
En viss person vill mig illa.
En viss person kittlar mig tills jag får andnöd.
En viss person är söt.
Och den personen sitter på min stol och spelar Tenacious D på min gitarr.

English

I need to talk english. Do you know why? Me neither.
-
Well, actually I'm so damn dumb that I missed the last nationaltest in english, the writing thing and now I have to do it tomorrow. Crap. I'm so bad at english. I bet I've already spelled some word in this text wrong, right?
-
Okej, det är så jobbigt att skriva, prata och tänka engelska. Bajsbajsbajs. Jag åt inte upp sockerkakan förut. Bara halva. Det var inte a piece of cake som en engelsk människa skulle sagt, men som inte jag säger för att jag är svenne. Det luktade gott ute i köket när det var tio minuter kvar, men när jag väl tog ut den var den bäcksvart. Vilken skicklig kock jag är va? Fick ett sms från Johan också, när jag övat med bandet. "Du suger på att baka". Tack bror. Och nu sitter han bredvid mig och sa precis - utan att han sett vad jag skriver här på bloggen måste jag bara påpeka - "Hur fan lyckas du bränna en sockerkaka?!". Yaahaaaay...!
-
God natt.

Liten paj kräver små bestick

Rubriken säger ju sig självt.
Har precis bakat en sockerkaka som jag ska tröstäta. Jag återkommer om huruvida jag orkar äta upp den eller inte.

ATCHOOO!

Hur lyckas jag? Hur fan lyckas jag?
-
Jag stod i badrummet och blåste håret torrt med en hårtork då jag plötsligt kände att jag skulle nysa. För att inte nysa rätt in i hårtorken vred jag mitt huvud och nös åt vänster. Det skulle jag inte gjort. När jag rätade på mig igen kände jag hur det långsamt steg en smärta bak på ryggen vid höger axel. Till en början ignorerade jag den och fortsatte torka håret, men när jag inte längre kunde hålla hårtorken med högerarmen för att det gjorde så ont började jag skratta. Vafasiken! Jag hade sträckt mig!
-
Jag kved och fnissade om vartannat när jag försökte ta mig ner till pappa utan att det skulle göra för ont och väl där nere tyckte han att jag inte skulle säga aj. Jag ville tydligen bara ha uppmärksamhet. Hahah! Ja, ja. Jag lyckades pallra mig till skolan där den gudomlige Tim väntade. Jag var i behov av hjälp förstår ni. Han skulle hjälpa mig ta av jackan.
-
Nu sitter jag här och har fortfarande ont. Det börjar dock lägga sig nu, vilket är en lättnad. Det var inte roligt att bara kunna vrida huvudet åt vänster.
-
Einstein.


Hemgång med Johan

På väg hem från skolan.
-
Johan: Jag ska börja sälja frallor, du vet som Viktor gör.
Sofie: Hur orkar du?
Johan: Viktor säger att man får massa pengar! 1000 kronor i månaden säkert plus dricks.
Sofie: Jag kan få 500 kronor utan att göra någonting alls, slå den du.
Johan: Hur?
Sofie: Om vi delar upp klasskassan. Fast vi funderade på att skänka alla pengar till flöjttanten i nordstan.
Johan: Det hade vart ballt, varför gör ni inte det?
Sofie: Hon skulle säkert sitta där dagen efter ändå.
Johan: Varför skaffar hon inte ett vettigt jobb?
Sofie: Haha, som vaddå?
Johan: Tjaaa... hon kan ju sälja frallor.
-
Ibland är min bror för gullig.

Tonårs Parlören

När jag såg att det stod "OBS! Öppnas av föräldrar!" utanpå ett paket vi fått på posten idag blev jag ju givetvis hur nyfiken som helst och öppnade det! Det var en bok. En bok om hur man pratar med tonåringar, vad man ska säga och vilka regler som ska dras när och var. Hahah! Är vi tonåringar verkligen himla jobbiga att de måste skriva en bok?! Och tunn var den inte heller. Hela 126 sidor. Och ja, jag har börjat läsa den. Om man utgår från boken så är jag inte en riktig, svensk tonåring. Fail på mig. Eller på er andra.


Random

Visste ni hur intressant min blogg skulle vara om jag skrev allt det jag inte kan skriva? Det som är så hemligt och så undangömt i mitt huvud att det aldrig någonsin borde komma ut. Då skulle det varit intressant att läsa min blogg, dag för dag, för det händer så mycket folk inte vet om. Riktigt spännande saker. Shame on me att jag inte skriver ner dem då :)
-
För övrigt är jag jättesjuk... not (Hahah, skrev jag verkligen 'not'?). Jag vaknade med huvudvärk och magont som sedan övergick till illamående så jag beslöt mig för att skippa skolan idag. Härligt värre! När klockan är över 12 någon gång ska jag ut, sätta mig på altanen och råplugga evolution - som suger rumpa - i den härliga vårsolen.
-
Jag är snart klar med en till låt! Inspelad med keyboard och fejk, men den låter nästan okej ändå!
KRAAAAAAAAAAAM

Hej

En väldigt läskig sak hände mig idag. Coffe ringde mig! Det var läskigt. Riktigt läskigt.
-
Nu ska jag duscha och sedan gå ner och se 2012 med mina kära föräldrar.
-
Ett tips på ett riktigt gött intro: Marilyn Monroe – Diamonds Are A Girls Best Friend (Swing Cats Mix)
Helt underbar. Fast Tim och jag är lite förundrade över ljudet vid 0:12-13 och 0:23. BRUM!

Tack pappa

"Du är manipulativ och okänslig. Riktigt elak."
-
För övrigt vann IFK med 5-1 mot Elfsborg. Det var riktigt kallt och blåste där uppe på läktaren. Gissa vem som råkade sitta framför mig i raden nedanför? Fotbollshuliganen Gustav. Den du!

17/4-10

Idag är Sofie tråkig. Hej då.

Talang 2010

Jag har verkligen ingenting att göra. Såg nyss talang - vilket bara blir sämre och sämre för varje program. Allvarligt talat, det är ju bara människor som sjunger som går vidare, har vi slut på talanger här i Sverige eller? Vad är problemet? Man hade tydligen tagit in Berts okända artister bara för att det var så ont om bra talanger. Och juryn sedan!...
-
Vad är det för skitjury? Bert, Charlotte och den där killen till höger som jag inte vet vem det är. Johan heter han nog. Bert har börjat gråta och röstar framförallt vidare de bidrag som Charlotte och Johan röstar ner, vilka är dansbandsgubbar och pinsamma människor som gör ett simpelt nummer bestående av falsk sång och något de kallar "dans".
-
Och Charlotte! Hon röstar ju för fasiken vidare varenda människa! "Jag tycker ni är värda en till chans" är en fras vi ofta får höra från henne eller "jag började nästan gråta" varje gång någon faktiskt är hyfsat bra - vilket i för sig är rätt sällan. Mes. Dessutom röstar hon alltid vidare barn.
-
Var det alla? Nej, just det! Han där Johan. Vad är hand känd för egentligen? Jag har då ingen aning. Han är nog den enda av de tre som resonerar förståndigt och inte röstar vidare vem som helst. Däremot gillar jag honom inte, vet inte riktigt varför.
-
Sist men inte minst! Sluta fråga publiken hela tiden! Det var väl roligt en gång, men inte hela jäkla tiden. Fy fy.
-
Ja, en sak till. De som redigerar ihop programmen verkar inte riktigt tänka klart. De filmar juryns reaktioner under uppträdandet för mycket. Jag menar, vad tänker man med om man byter bort från ett trolleritrick så att man missar halva grejen? Snyggt jobbat tv4!

När jag blir stor

När jag blir stor ska jag bli regissör. Det är nog världens underbaraste yrke någonsin. Tänk att få vara med och skapa något stort, tänkt att få bossa över människor och samtidigt göra det man älskar - FILM.
-
När jag var liten ville jag dock bli känd artist och vara med i melodifestivalen. Mamma har berättat att jag startade ett band med min jämnåriga kusin och att vi skulle ställa upp i lilla melodifestivalen. Kusinen hade då oroligt frågat sin mamma flera gånger "Mamma, måste jag verkligen sjunga där? Jag är inte säker på att jag vill sjunga för massa människor" medan jag själv bara pushade och pushade!
-
Jag ska bli regissör och jag ska göra filmer som hela världen kommer häpnas av! Typ.



2012

Jag har inte sett slutet på filmen än, men hittills så ger den mig kalla kårar. Det är riktigt ruskigt hur bra de gjort den! Tänk om jag någon gång skulle få göra en sådan film.
-
Nu startar Johan den, så jag återkommer när den är klar!

Stockholm nästa

Gissa vilka som blev topp tre?! GISSA! JA, RÄTT! VI!
-
"Hej igen Sofie och Johan,
Jag kan nu glatt meddela att vi har fått svar från juryn, och er film är utsedd till ett av de tre bästa bidragen! :-)..."
-
Den 24:e smäller det alltså! Samma dag ska vi dock på The Umbillical Brothers här i Göteborg så allt krockar lite halvt, men vi har kollat SJ's biljetter och det kaaan faktiskt fungera! Mamma verkar också gå med på det! YEEEEEEEEEEEEEES!

Ryska re... *spy*

Jag är otroligt trött på läxor. Spy spy spy. Jag borde läsa om Ryska Revolutionen, men det är så tråkigt att jag börjar gäspa så fort jag läser en mening - jag skojar inte!
-
Baaaaaaaaaaaajs... jajajjaja. Jag ska plugga nu. En liten stund. En väldigt otroligt kort stund. För att sedan tillåta mig själv att se film.
-
Klart slut.

Matvanor

Vid gårdagens middag:
-
Johan rapar högt och ljudligt.
Pappa: Åh, äntligen kom den ut! Jag gratulerar!
Johan ger ifrån sig ännu en rap.
Mamma: Härligt Johan, fortsätt så!
Johan rapar om möjligt ännu högre och alla blickar vänds mot mig.
Jag: Jasså det är min tur att säga något nu?..
-
-
-
Vad har jag för familj egentligen?

Sthlm filmfestival

Detta är andra året jag ställer upp i Stockholm filmfestivals 1 minut film. Förra gången ställde jag och en kompis upp med en film vi kallade "Vägen till glädjen" som kom bland de 30 bästa och som sedan kom på 3:e plats på Kungsbackas tävling BRUS. Detta år ställer jag och min bror upp med en film om en grönare värld - "Äpplet och bananen". Detta mejlet som jag läst nu - flera gånger om - fick jag i morse:
-
"Mitt namn är Therese, och jag är ansvarig för tävlingen 1 minut film under Stockholms Filmfestival Junior 2010. Ni har ju skickat in ett bidrag, "Äpplet och Bananen", till den, och jag är glad att kunna meddela att ni nominerats till ett av de fem bästa bidragen för Arlapriset!..."
-
MÅSTE JAG SÄGA HUR GLAD JAG ÄR?! WIII! OM VI KOMMER BLAND DE TRE BÄSTA BIDRAGEN SÅ VISAS VÅRAN FILM PÅ BIO OCH SÅ KAN VI VINNA FÖRSTAPRIS!
-
Den ligger uppe på hemsidan, kika! Leta efter Äpplet och Bananen!

Himmelsblå

Gissa vad, gissa vad! Jag sitter på altanen barfota i shorts och linne, med mina fräcka, blå solglasögon på näsan och ett brett leende som säkerligen når ända upp till hårfästet! Det är varmt för fasiken! Glädjen bubblar inom mig och jag kan knappt sitta still. Ständigt får jag påminna mig om att det bara varit varmt i två-tre dagar och att vattnet i havet inte är lika tempererat - än.
-
Jag har konstaterat en sak - den godaste lukten är solkräm! Jag fullständigt älskar det! Det luktar ju sommar så det kittlas i hela kroppen! Lycklig är det rätta ordet på vad jag är just nu! Lycklig. Jag har till och med bränt mig på kinderna! Hihi, de är alldeles röda! Jag får hoppas att folk inser att det är pga. solen och inte för att jag konstant går och rodnar.
-
Nu ska jag skriva klart August Strindberg-manuset här ute, i solen, under den klarblå himlen. Kolla bara själv:

Minnesstund

Jag har äntligen köpt ny mobil! Eller äntligen och äntligen. Min gamla mobil kommer alltid finnas i mitt hjärta. Den stod trots allt vid min sida i tre år, kanske inte helt fungerande, men den fanns där! Den har fått stå ut med mycket den. X antal gånger har den studsat nerför trappan, blivit tappad i marken, slängd iväg över en äng och ett fåtal andra saker. Tappert har den protesterat genom att ta bort vibrationssignalen, gjort så att vissa knappar slutat fungera, fuckat upp kameran så att det var massa vita-blå-röda-gula-gröna streck över skärmen och sist men inte minst gjort så att det endast gick att prata i den om man hade på högtalarfunktionen! Trots detta älskar jag den och kommer alltid älska den!
Nu startar jag en ny kula - samsung.

Nananananananana Batman

Jag är pigg! Vaknade för fem minuter sedan, vilket är 11.30. Det är tänkt att jag ska äta snabb frukost och sedan gå upp och duscha för att hinna med bilen som ska till Örebro. Vad gör jag nu då? Jag sitter i soffan med en tallrik fil och flingor, kollar på House och skriver blogg. Yay!
Batman begins ikväll, om du vill veta. Själv ska jag inte se den. Puss på det.

Vid matbordet

Jag, mamma, pappa och bror min sitter och äter och en tjej har precis hämtat upp vår trasiga dator. Pappa var ute och hjälpte henne och när han kom tillbaks...:

Sofie: Mamma trodde du stötte på den där tjejen.
Mamma: Nehej, det var Johan som trodde det!
Johan: Va?! Nej! Det var ju Sofie!
Sofie: Hahah, nehehej! Det var mamma!
Mamma: Neeeej det var Johan!
Johan: DET VAR JU SOFIE FÖR I HELVETE!
Pappa: .................................va?

Gäääääsp

Jag är så otroligt jäkla skit trött... Vill bara gå och drunkna i soffan eller något. Åh, fasiken vad illa jag mår för att jag inte sover.

Vad tänker jag med? Gå och lägg dig då Sofie.

Trötta jävlar

Hade helt fel i vilka personer som somnade! En viss människa gick och la sig väldigt fort! Då sprutade vi vatten på honom... fniss. Det resterande vattnet roade vi oss med genom att spruta på varandra.

Jag tror inte min kropp gillar att inte äta och inte sova på en natt, för fasiken vad kasst jag mådde fram mot femtiden. Jaja, roligt var det i alla fall.

Jag hoppas på att lyckas dra med min stalker ut på en promenad senare idag, kanske ikväll? Hade varit skönt att komma ut och andas lite.


Mamma - Gekås parkering

Vi cirkulerade lite på Gekås parkering, men kom inte ut för att det var fullt av shoppinggalna människor överallt. Mamma blev allt mer och mer irriterad.

Mamma *fräser*: Människor är mjuka, bilar är hårda!
Bror min: Hahaa! Och vad ska det betyda då?
Mamma *fräser*: ...att de gör bäst i att flytta på sig!

Morfar

Glömde skriva detta! Min morfar är lite borta ibland, haha.

Mormor och morfar satt och berättade om att de träffat en gammal bekant på en bensinmack. Han hade legat på sjukhus för några månader senare pga. en olycka och de var förundrade över att han orkade cykla omkring som han gjorde.

Mormor: Men det var trevligt att få prata med honom igen.
Mamma: Vad gjorde han på macken då?
Morfar *se fundersam ut*: Han tankade väl cykeln.

*Tystnad*

Mormor: Vad är det du säger? Tankade han cykeln?
Morfar: Ja..?

*Tystnad*

Morfar: Oj..

Bajsdator

Jag börjar bli redigt pissed på den här datorn. Den vill mig illa!

Först raderar den mitt kära August Strindberg-manus så att jag var tvungen att börja om från början - igen! Sedan, när jag väl skrivit klart det för andra gången och påbörjat lite olika grejer så får jag höra av pappa att datorn håller på att krascha! Jag vet inte hur han lyckades, men han lyckades återuppliva skiten på något magiskt sätt, men nu får vi däremot inte stänga av den utan den måste vara igång hela tiden! BAAAAAAAAAAAAAAJS! Och så har flera andra grejer försvunnit härifrån. Dö dator, dö.

Ikväll blir det massa peps som ska dygna här. Slår vad om att hälften kommer somna fram mot tvåtiden. Suckers.

Kaaanske blir bilder på det. Nu ska här pluggas... och spy lite på det!

Påskhelgen

Jag visar min påskhelg endast i form av bilder... och den här texten.













Till min stalker

Hej stalker!
Du vet vem du är.
Och du ska smsa mig när du läser det här.
Hej då!

Illegal nedladning

Jag sitter här och laddar ner musik till bror min. Illegalt? Neeheeeej, vad tror du om mig!?
Det är bara 4 dagar kvar till ace of spades är klar och vi åker om hm... en och en halv timma! Yes! Det går det här!
Ska iväg till landet över helgen och kratta löv med kusinerna. I'll bring kameran och tar massor med foton!
KRAM!

Nästan första inlägget

Så, äntligen har jag fått liiite ordning på denna nya blogg.
Måste börja med att påpeka att jag faktiskt är medveten om att "allnamnvarupptagna" är felstavat. (Då syftar jag främst på att det står 'all' och inte 'alla', inte det att det saknas tre mellanrum.
Jag insåg precis en sak och med ens är jag helt körd. Lyckat.

Första inlägget!

Har absolut inget vettigt att skriva, testar egentligen bara till att kunna redigera bloggen... uhm.

RSS 2.0